Die Cuicocha Caldera mit dem Kratersee in Ecuador

 

In het voetspoor van Darwin

Ecuador en de Galápagos behoren samen tot het kleinste Andesland van Zuid-Amerika. Vergis je echter niet. Dit land wordt als een microkosmos gezien met haar besneeuwde vulkanen, een dicht tapijt aan tropisch regenwoud, een droge maar bruisende kuststrook, hooglandmarkten van indiaanse bevolkingsgroepen, Inca-ruïnes en uitgestrekte desolate páramo's. Ontdek er de prachtige koloniale stad Quito, die door de Unesco geklasseerd werd als werelderfgoed, de weelderige natuur van het Amazonegebied en treed er in het voetspoor van Darwin op de Galapagos eilanden.

Een ‘once-in-a-liftime’ ervaring!

 

PROGRAMMA

Dag 1    Aankomst in Quito
Rechtstreekse vlucht Amsterdam-Quito. Welkom in Quito! Aangekomen in de luchthaven van Quito  zal je worden opgehaald en vervolgens naar het hotel gebracht worden. In de namiddag krijg je de tijd om even uit te rusten. ’s Avonds kan je genieten van een heerlijk diner in het hotel. 
Overnachting in Quito in Swissotel 5*

Dag 2    Quito 
Na het ontbijt leert u Quito aan de hand van een gids vanbinnen en vanbuiten kennen. Je bezoekt het Middle of the World Monument dat gelegen is op de 0-lengtegraad. 's Middags geniet je van een heerlijke lunch. Na de lunch starten we onze ontdekkingstocht door het koloniale Quito, wat uitgeroepen werd tot Unesco-werelderfgoed. We bezoeken er enkele prachtige kerken, pleinen en maken kennis met de gebruiken van de lokale bevolking. 
Overnachting in Quito in Swissotel 5* (B-L-D)

Dag 3    Quito - Amazonegebied 
Geniet van een lekker ontbijt in het hotel gevolgd een schitterende tocht van 4u naar het Amazonegebied. Onderweg stoppen we regelmatig om te genieten van de prachtige fauna en flora, van kolibris tot een grote variatie aan vegetatie. We doorkruisen immers 7 verschillende klimaatzones tijdens onze rit. Lunch onderweg en aankomst in onze lodge in de loop van de namiddag. Vrije tijd om de omgeving van de lodge te verkennen. 
Overnachting in hotel Huasquila Lodge 5* (B-L-D)

Dag 4    Amazonegebied
Vandaag gaan we op toch door het Amazonegebied. We leren er over de medicinale planten die er groeien. Onze lokale gids geeft ons een demonstratie van wel zeker 10 verschillende planten die gebruikt worden voor medicinale doeleinden. Je zal versteld staan van de helende kracht van deze planten! Na de lunch bezoeken we een inheemse stam die ons laten kennis maken met hun kleurrijke tradities en dans. Overnachting in hotel Huasquila Lodge 5* (B-L-D)

Dag 5    Amazonegebied*
Vandaag staat in het teken van water! Na een rit van een klein uurtje bereiken we de Anzurivier waar we gaan raften of deze rivier klasse 2. Tijdens onze tocht kunnen we genieten van de indrukwekkende natuur rondom ons. Na een tweetal uur hebben we de keuze om te stoppen, of voor de enthousiastelingen nog een extra rit van 2u tot aan de Napo Rivier. We eindigen onze tocht aan Puerto Misahualli, waar we picknicken op het strand en een wandeling maken in de pittoreske haven. Terugkeer naar Huasquila voor een namiddag welverdiende rust na een voormiddag vol actie. Overnachting in hotel Huasquila Lodge 5* (B-L-D)

* de transfers in en uit de boot worden gemaakt met hulp van lokale assistenten die je. Met behulp van off road rolstoelen brengen we je tot aan het raft, waar je overgetild wordt. We worden ten alle tijde vergezeld door safety kayakers en alle deelnemers worden voorzien van een helm en een zwemvest.

Dag 6    Amazonegebied
Bezoek aan een fair trade cacaoplantage, Kallari Association. We leren er hoe cacao een belangrijke rol speelt in het sociale, economische en culturele leven van de inheemse stammen. We brengen een bezoek aan het distributiecentrum, leren meer over de fermentatie, het drogen en verpakken van de cacaobonen en hoe deze uiteindelijk op de internationale markt belanden in de vorm van chocolade. Het is een unieke kans om de herkomst van onze chocolade te ontdekken. 
Overnachting in hotel Huasquila Lodge 5* (B-L-D)

Dag 7    Amazonegebied - Quito
Terugkeer naar Quito met onderweg een bezoek aan de Paramo hot springs . Wanneer het weer iets kouder is, zijn de warmwaterbronnen een wel gekomen tussenstop. De baden hebben een ramp zodat de heetwaterbaden toegankelijk zijn voor iedereen. Een half uurtje genieten in het warme water, vlak voor de lunch op deze unieke locatie. Aankomst in Quito rond 16u.
Overnachting in Quito in Swissotel 5* (B-L-D)

Dag 8    Quito - San Cristobal Island (Galapagos)
Vroege binnenlandse vlucht van Quito naar de Galapagos. Aankomst in Puerto Baquerizo Moreno, de administratieve hoofdstad van het eiland San Cristobal. Na de lunch bezoek aan het strand, op zoek naar de plaatselijke fauna in la Loberia. La Loberia is gekend voor zijn rustplaats voor zeeleeuwen. ja kan er zeeleeuwen zien zonnebaden, spelen of vragen naar aandacht... een uniek schouwspel! Bij zonsondergang keren we terug naar het centrum voor een heerlijke lokale vismaaltijd in een plaatselijk restaurantje.
Overnachting in hotel Blue Marlin 4* (B-L-D)

Dag 9   San Cristobal Island (Galapagos)*
Vandaag gaan we op tocht in een kayak, op zoek naar de inheemse Blauwvoetgent. Tijdens onze tocht worden we misschien wel vergezeld door een zeeleeuw. Na de lunch leren we in het Interpretation Center over de geschiedenis van de Galapagos eilanden en over de inspanningen die gedaan worden voor het behoud van de natuur. Als klap op de vuurpijl begeven we ons aan het einde van het bezoek naar Tijeretas, een uitkijkpunt net boven het Center.
Overnachting in hotel Blue Marlin 4* (B-L-D)

* de transfers in en uit de boot worden gemaakt met hulp van lokale assistenten die je. Met behulp van off road rolstoelen brengen we je tot aan de kayak waar je overgetild wordt. We worden ten alle tijde vergezeld door safety kayakers die het roeien voor zich neemt.

Dag 10   San Cristobal Island (Galapagos)
Maak vandaag kennis met de reuze Galapagos schildpadden in Galapaguera, een centrum waar ze deze unieke schildpaddensoort kweken en waar we  deze dieren van zeer kortbij leren kennen. In de namiddag is het mooi vertoeven op het prachtige strand van Puerto Chino. Terugkeer naar San Cristobal met een tussenstop op een hogergelegen deel van het eiland, van waarop we prachtige vergezichten hebben en waar we tijd doorbrengen bij de lokale bevolking.
Overnachting in hotel Blue Marlin 4* (B-L-D)

Dag 11    Kicker Rock (Galapagos)*
Dag 11 staat wederom in het teken van water. We ontdekken de schitterende kustlijn, en de ongelooflijk  diverse onder- en bovenwaterwereld. Met de geur van zonnecrème en de wind in onze haren vertrekken we met de boot langs de kustlijn. We zien er de Amerikaanse fregatvogel en de bekende Blauwvoetgent. Onze eerste stop is aan het kanaal naast Isla Lobos, ofwel Zeeleeuweneiland. Van aan boord kan je een oog werpen op de zeeleguanen die zich in zee gooien, op zoek naar  voedsel. Het zijn de enige zeeleguanen ter wereld! Voor de liefhebbers kan er gesnorkeld worden op zoek naar Juffertjes, Kogelvissen of nieuwsgierige zeeleeuwenpups. Van hieruit zetten we onze boottocht verder naar Kicker Rock oftewel Leon Dormido, welke 143m boven de zeespiegel uitstijgt (= 50 verdiepingen)! Kicker Rock huisvest een grote populatie aan Blauwvoetgenten en Nazcagenten. Onder het wateroppervlak herkennen we zeeschildpadden, Gevlekte adelaarsroggen, zeesterren...en met een beetje geluk een haai of twee! Puerto Grande, een prachtig strand dat enkel toegankelijk is per boot,  is de laatste stop van de dag. Na de lunch aan boord van de boot is er vrij tijd om te zwemmen, foto's te nemen of gewoon te relaxen.
Overnachting in hotel Blue Marlin 4* (B-L-D)

* wetsuits, maskers, vinnen en snorkels worden voorzien. Het is eveneens mogelijk eigen materiaal mee te nemen. Dragers van een bril dienen contactlenzen te voorzien, voor het dragen van het masker (niet mogelijk met bril).
Transfer van de boot naar de kade wordt gedaan al tillend (manueel).

Dag 12    San Cristobal Island (Galapagos) - Quito
Binnenlandse vlucht van San Cristobal Island (Galapagos) naar Quito.  
Overnachting in Quito in Swissotel 5* (B-L-D)

Dag 13    Dag van vertrek: Quito - Amsterdam
Na een fantastische rondreis pikt onze chauffeur je op om je naar de luchthaven van Quito te brengen voor de terugvlucht naar Amsterdam.

* B=breakfast, ontbijt / L=lunch / D=dinner, avondmaal

 

OPGELET: Omdat er veel moet getild worden, is deze reis niet geschikt voor reizigers is een elektrische rolstoel


PRAKTISCHE INFO

Periode: april 2020

Duur: 12 dagen/11 nachten

Programma: Quito - Amazonegebied - Galapagos - Quito

Prijs: TBA € xxxx/persoon op basis van 2 personen in een dubbele kamer 

Inbegrepen: Internationale vluchten (Amsterdam-Quito) | Binnenlandse vluchten (Quito-Galapagos) | Nederlandstalige begeleiding vanuit België | Engelstalige lokale gids | Alle uitstappen | 1 extra lokale assistent per stad | Toegangstaks Galapagoseilanden |  Alle overnachtingen | Maaltijden in volpension | Aangepast vervoer | Gebruik van snorkelmateriaal | alle inkomgelden

Niet inbegrepen: Transfer naar Amsterdam heen en terug of een overnachting in Amsterdam voor vertrek | Annulerings- en bijstandsverzekering| Dranken | Fooien | Persoonlijke uitgaven| Huur van hulpmiddelen

Voorinschrijven op deze unieke groepsreis kan via mail op info@wetravel2.eu