Een bijzondere rondreis door twee landen die tot ver in de twintigste eeuw tot de Franse kolonie Indochina behoorden. Verhalen over de roerige geschiedenis worden omlijst door bezoeken aan koloniale steden, het fotogenieke Halong Bay, de wereldberoemde tempels van Angkor en de indrukwekkende killing fields. We nemen je mee door de prachtige omgeving van eindeloze rijstvelden, groene hooglanden, de bedrijvige Mekongdelta en Khmerdorpjes. Deze reis laat ongetwijfeld een onuitwisbare indruk na.

PROGRAMMA

Dag 1 Vertrek vanuit luchthaven naar keuze Rechtstreekse internationale vlucht Hanoi (nachtvlucht)

Dag 2 Aankomst in Hanoi Welkom in Hanoi! Ontvangst door je lokale gids en chauffeur op de luchthaven in Hanoi en transfer naar het hotel. Begeleide rondrit door Hanoi per cyclo. Hanoi Old Quarter is altijd al het symbolische gebied geweest dat de echte levensstijl van Hanoi onthult. In een traditionele cyclo door de stad cruisen, is een fascinerende manier om op ontspannen wijze te genieten van deze levendige smalle straatjes. Ervaar de drukte en chaos en de echte levensstijl van de mensen in Hanoi in dit bizarre labyrint van 36 straten! Bezoek aan de oude stad die zich rond Hoan Kiem Lake situeert (ook het 'Lake of the Returned Sword' genoemd). Geniet van deze rustige maar toch levendige buurt en breng een bezoek aan de 'little Ngoc Son Temple' die zich in het midden van het meer bevindt. De tempel is te bereiken via een prachtige rode traditionele brug. Terug naar het hotel voor een typisch Vietnamees avondmaal. Overnachting in Hanoi. (D)

Dag 3 Hanoi Ontdek Hanoi, de stad van een duizendjarige beschaving, de 'Stad van de Vrede' met zijn tempels, pagodes en boulevards in Franse stijl. Bezoek het Ho Chi Minh Mausoleum en zijn voormalige woonhuis en de One-Pillar Pagoda. Na het ontbijt in het hotel brengen we een bezoek aan het Ethnology Museum waar we meer leren over de gewoontes en tradities van de 54 etnische groepen waaruit het land Vietnam bestaat. Op het binnenplein van het museum bevindt zich een imposant dorpsgemeenschaphuis van de Banhar, een etnische minderheid. Lunch in een Vietnamese villa. Na de lunch wijden we de ganse namiddag aan de meest vermaarde man van Vietnam: Ho Chi Minh. We bezoeken het indrukwekkende mausoleum waar zijn lichaam bewaard ligt, alsook zijn voormalige woning waar zijn persoonlijke bezittingen tentoongesteld zijn. Nadien bezoek aan het eigenaardige 'One Pilar Pagoda', waarna we terugkeren naar het hotel in Hanoi voor avondmaal en overnachting. (B,L,D)

Dag 4: Hanoi – Halong Bay - Hanoi Vandaag verlaten we de stad met een 2-uur durende rit richting 'Ha Long Bay', de Baai van de neerdalende draak. Enorme rotsformaties die als talloze eilandjes oprijzen uit de zee. Traditionele zeilschepen die het blauwe water breken en van eiland naar eiland varen. Groene bergtoppen vol tropische planten en uitgestrekte parken waar bedreigde dieren in alle rust kunnen leven. Welkom in Ha Long Bay, het mooiste plekje van Vietnam... . Lunch in Ninh Binh met regionale specialiteiten. Nadien bezoek aan een verborgen tempel op het platteland, gevolgd door een adembenemende wandeling langs de rijstvelden en de indrukwekkende rotsformaties. Terugkeer naar Hanoi in de late namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel. (B,L,D)

Dag 5: Hanoi – Duong Lam – Danang – Hoi An Reis terug in de tijd naar het oude dorp Duong Lam, zo'n 45 km buiten Hanoi, waar eeuwenoude Vietnamese tradities nog steeds gedijen. Tijdens ons bezoek ervaren we het plattelandsleven van Vietnam. We ontmoeten en praten er met de lokale bevolking in hun traditionele landelijke huizen die dateren van 400 jaar geleden. De meeste gebouwen zijn gemaakt van lateriet en modder, 2 van de meest overvloedige materialen in het gebied. Het dorp is ook beschreven als het laatste bolwerk van de natte rijstcultuur in het noorden van Vietnam. We wandelen er door de smalle straatjes langs het gemeenschapshuis en de lokale markt... ver van de drukte van het moderne Vietnam. Daarna zetten we onze tocht verder richting luchthaven voor onze binnenlandse vlucht richting Danang. Lunch op de luchthaven. Na een vlucht van ongeveer 1 uur aankomst in Danang. Ontvangst op de luchthaven door de lokale gids en chauffeur. Transfer naar het hotel in Hoi An voor avondmaal en overnachting. (B,L,D)

Dag 6 Hoi An Na het ontbijt bezoek aan Hoi An. Hoi An is onze favoriete bestemming in Vietnam. De kleurrijke straten van deze kleine stad en de uitstekende sfeer maken het een heerlijke plek. In tegenstelling tot veel andere plaatsen in Vietnam is Hoi An zo goed als onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog. Daardoor is het oude centrum van de stad nog uitstekend bewaard is gebleven. In 1999 heeft UNESCO het oude centrum op de Werelderfgoedlijst gezet. Het symbool van de stad is de Japanse overdekte brug. Deze houten brug is gebouwd in 1590 en is een bezoekje waard als je toch in Hoi An bent. In het oude centrum vind je verder een aantal Chinese tempels, mooie, traditionele huisjes en musea; allemaal versierd met lampionnen en tierelantijntjes. Alles is op loopafstand, waardoor je Hoi An goed te voet kunt verkennen. Na de lunch in de oude stad nemen we deel aan een workshop lantaarns maken, het culturele erfgoed van Hanoi! Hierbij leer je van één van de kunstenaars de karakteristieke en kenmerkende Hoi An lantaarn te maken. De workshop gaat door in een voormalige tempel en wordt georganiseerd door een organisatie die personen met een beperking opleidt in het maken van lantaarns. Avondmaal in de oude stad. Overnachting in Hoi An. (B,L,D)

Dag 7 Hoi An Het platteland van Hanoi is nog vrij authentiek gebleven. Op slechts 10 minuten rijden van de stad bezoeken we het plattelandsdorpje Tra Qua, gelegen langs een kanaal. Onze gids introduceert ons in de geschiedenis van het dorp, maar ook in de geschiedenis van de landbouwnijverheid in deze regio, waar het landbouwwerk nog steeds manueel gedaan wordt volgens oude technieken. We wandelen langs de uitgestrekte velden en plantages waarna we een kookdemonstratie bijwonen in een van de lokale huizen. Nadien genieten we er van een heerlijke lunch met enkele specialiteiten zoals "Tam Huu" rolls of "ban Xeo" pannenkoeken. De rest van de namiddag vrije tijd en avondmaal in de oude stad. Overnachting in Hoi An. (B,L,D)

Dag 8 Hoi An - Danang – Saigon Na het ontbijt in het hotel, transfer naar de luchthaven van Danang, voor de vlucht naar Saigon. Lichte lunch op de luchthaven. Bij aankomst in Saigon wacht de lokale gids en chauffeur ons op voor de transfer naar het hotel. Tijd om te relaxen voor het avondmaal in Saigon. Overnachting in Saigon (B,L,D)

Dag 9 Saigon Vandaag ontdekken we de architecturale hoogtepunten van Saigon: Notre Dame Cathedral gebouwd met roze Franse bakstenen, het Central Post Office ontworpen door de bekende Franse architect Gustave Eiffel, het Reunification Palace ... . We komen tot rust in het park, in de schaduw van de bomen en genieten er van een van de lokale specialiteiten: "cà phê sữa đá", een zoete ice coffee. Lunch in de stad, in een prachtige koloniale villa. In de namiddag gaan we op souvenirjacht op een van de populairste markten van de stad. Avondmaal in een typisch lokaal restaurant. Overnachting in Saigon. (B,L,D)

Dag 10 Saigon – Mekong Delta - Saigon Vandaag vertrekken we naar de machtige Mekong Delta. Deze regio staat bekend als de rijkste én vriendelijkste regio van Vietnam. Eindeloze rijstvelden, kleine kanaaltjes met traditionele ferry’s, weelderige boomgaarden, …We brengen een volledige dag door in dit prachtige landschap. In My Tho City bezoeken we de lokale markt waar je producten uit de boomgaarden en verse vis, gevangen in de Mekong Delta, kan ruiken, proeven en kopen. Na de lunch wandelen we door de Mekong jungle (pad is toegankelijk voor rolstoelgebruikers), waarna we van de rust terugkeren naar de dynamische stad Saigon. (B,L,D)

Dag 11 Saigon B,D De Vietnamezen staan vroeg op om te genieten van de frisse lucht, om de pracht van de lokale fauna te aanschouwen en om Tai Chi te beoefenen. Tai Chi is een is een van oorsprong Chinese vechtkunst, die nu veelal beoefend wordt als neijia, innerlijke bewegingskunst. Tai chi wordt beoefend voor zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen, maar ook als een vechtsport voor zowel zelfverdediging als voor het uitschakelen van opponenten. We bezoeken het Tao Dan Park, waar je lokale bewoners aan het werk kan zien. Tao Dan Park is bovendien populair bij vogeleigenaars: dagelijks ontmoeten ze elkaar hier om te tonen hoe mooi hun vogels kunnen zingen. Geniet van dit ongewone beeld met een tas Vietnamese thee of koffie. ’s Middags naar de luchthaven voor de vlucht naar Siem Reap, lunch op de luchthaven. Bij aankomst in Siem Reap, halen we de Temple Pass op en start het bezoek aan de Zuidelijke Gate van Angkor Thom City met zijn prachtige monumenten. Onder de heerschappij van Koning Jayavarman VII was dit de laatste hoofdstad van het Khmer-rijk. Rond de stad is een muur van 8 meter hoog en 4 km lang. Aanschouw de decoratie van olifanten en andere sculpturen en bewonder de pracht van de Bayon tempel met de bekende 54 torens die elk 4 lachende gezichten afbeelden. Na het bezoek keren we terug naar het hotel in Siem Reap waar ook het diner wordt geserveerd. (B,D)

Dag 12 Siem Reap We vertrekken ’s ochtends voor een rit door de rijstvelden en lokale dorpjes, waar we een prachtige tempel uit rode zandsteen bezoeken: Banteay Srei. Deze tempel is bekend als ‘citadel of the woman’ een juweel gebouwd in de 10e eeuw. Deze tempel wordt algemeen beschouwd als één van de mooiste voorbeelden van de Khmer architectuur. We genieten ’s middags van een lunch met uitzicht op de Banteay Srei tempel. Na de middag start het bezoek aan de oudere Angkor tempels van de Roluos group. Roluos was de eerste hoofdstad van het Khmer-rijk. We bezoeken de tempel van Preah Ko en de Bakong tempel, gebouwd door Koning Indravarman I. Tenslotte bezoeken we ook de Loei tempel, gebouwd door de opvolger van Koning Indravarman. (B,L,D)

Dag 13: Siem Reap Op het programma vandaag: bezoek aan de Ta Prohm tempel, met de boom die op het dag groeit, bekend uit de blockbuster Tomb Raider. Ta Prohm werd gebouwd door Koning Jayavarman VII, die het grootste deel van Angkor City heeft gebouwd. Van 1177 tot 1181 werd het Khmer regime aangevallen door de Cham. Deze oorlog heeft veel schade veroorzaakt aan de oude stad van Angkor. Koning Jayavarman VII zorgde ervoor, onder meer door de bouw van Ta Prohm, dat Angkor opnieuw een waardige hoofdstad werd. Na de lunch in het hotel bezoeken we het hoogtepunt van Angkor City: Angkor Wat. Angkor Wat is een prachtig voorbeeld van de Khmer architectuur en is absoluut adembenemend. De binnenmuren zijn versierd met sculpturen die de Hindoeïstische mythologie weergeven, met beelden uit de oorlog van met Cham-regime én met de bekende 2000 Apsara dansers. We genieten van de wondermooie zonsondergang boven Angkor Wat tempel, waarna we op adem komen tijdens een diner in het hotel of in de stad. (B,L,D)

Dag 14: Siem Reap Op deze laatste dag geniet je nog van een ritje door de stad, waar we de oude markt bezoeken, flaneren langs de rivier en de workshops van lokale werklieden bewonderen, de ‘Artisans d’Angkor’. We genieten nog een laatste keer van de ontspannen sfeer in Siem Reap, waarna de gids ervoor zorgt dat je ruim op tijd in de luchthaven bent voor de vlucht naar Amsterdam. (B)

Dag 15 Aankomst in luchthaven naar keuze

Afkortingen: B: Breakfast (ontbijt), L: Lunch, D: Dinner (avondmaal)

OPGELET: Omdat er veel moet getild worden, is deze reis niet geschikt voor reizigers in een elektrische rolstoel. Wel geschikt voor slow walkers of personen in een manuele rolstoel.

 

HOTELS

Hanoi - 3N - Skylark Hotel - 3* Superior Hoi An - 3N - Atlas Hotel - 4* Superior Saigon - 3N - Liberty Green View - 3* Premier Deluxe Siem Reap - 3N - Damrei Hotel - 3* Superior

 

PRAKTISCHE INFO

Periode: najaar 2023

Duur: 15 dagen - 12 nachten

Prijs: nader te bepalen 

Programma: Hanoi, Hoi An, Saigon, Mekong, Angkor Wat, Siem Reap

Inbegrepen: Engelstalige lokale gids(en)/helpers | Uitstappen volgens programma met aangepast vervoer |  Alle overnachtingen | Maaltijden volgens programma (12x ontbijt, 10x lunch, 11x avondmaal) | Alle inkomgelden

Niet inbegrepen: Internationale vluchten | Binnenlandse vluchten|Annulerings- en bijstandsverzekering | Dranken | Fooien | Persoonlijke uitgaven | Huur van hulpmiddelen | Overige maaltijden

Minimum 10 personen - Maximum 16 personen

INSCHRIJVEN

Schrijf je in via deze link of contacteer ons via info@wetravel2.eu