10-daagse groepsreis Andalusië

Andalusië, smeltkroes van culturen en temperamenten…

Ervaar deze gepassioneerde regio van de flamenco, de overheerlijke tapas, de zon die altijd schijnt, de steden overladen met rijke historie, de allerfijnste stranden, de overrompelende natuur en uiteraard de enthousiaste Spanjaarden. Zuid Spanje heeft een geschiedenis waar je U tegen zegt! Vooral het Moorse tijdperk, waarvan het hoogtepunt in de achtste eeuw lag, heeft zijn sporen nagelaten die nu nog overal in Andalusië zichtbaar zijn. Zeker in de steden. Dat is ook de reden dat men spreekt van de Gouden Driehoek, waarmee men Granada, Córdoba en Sevilla bedoelt. Uiteraard slaan we een bezoek aan deze steden niet over. Daarnaast nemen we ook een kijkje in Ronda en Malaga. In Andalusië kan je als culinaire levensgenieter en smulpaap helemaal aan je trekken komen. De Spanjaarden weten kwaliteit van eten en drinken erg goed op hun waarde te schatten en te waarderen, wat inhoudt dat er op culinair vlak enorm veel te ontdekken valt. Kortom; een leuke en gevarieerde culinaire en culturele rondreis met vele verschillende bezienswaardigheden en heerlijkheden als voornaamste ingrediënten en dit allemaal op je eigen tempo!

Hoogtepunten

- Cultureel en culinair genieten
- Bezoek aan de Gouden Driehoek: Granada, Cordoba en Sevilla
- Reizen op eigen tempo
- Nederlandstalige begeleiding 

Jouw profiel

We hebben deze reis speciaal ontworpen voor slow walkers en senioren. Deze reis is afgestemd op mensen die avontuurlijk van geest zijn, maar ook wat minder goed ter been. Het is een unieke en bijzondere reis!

Programma (onder voorbehoud)

Dag 1 Vlucht naar Malaga - L/D

Je ontmoet je Kompaan-reisbegeleider op de luchthaven van Antwerpen voor een rechtstreekse vlucht naar Malaga. Na aankomst rijden we per bus rechtstreeks naar het 4* Hotel NH Plaza de Armas in Sevilla. Bij aankomst geniet u van een lunch. In de namiddag bent u dan vrij om de omgeving van het hotel te ontdekken of even uit te rusten op uw kamer. Enkele interessante trekpleisters in de omgeving zijn: de oever Guadalquivir, Torre de Oro, de Trianawijk of La Cartuja. De dag sluiten we af met een heerlijk avondmaal in het hotel.

Dag 2 Sevilla - O/L/D

Vandaag gaan we Sevilla ontdekken! Een Nederlandstalige gids neemt ons mee op een stadswandeling langs de bekende en minder bekende hoogtepunten en bezienswaardigheden in het historische centrum van Sevilla. Je bewondert o.a. het mooiste plein van Spanje, de Kathedraal met haar Giralda toren. Samen geniet je tevens van een lichte lunch. Daarna brengen we een bezoek aan het weelderige Koninklijke Paleis ‘Real Alcazar de Sevilla’ en het oude centrum. Aan het einde van de dag terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3 Cordoba - O/L/D

Na het ontbijt worden we opgehaald met de bus en rijden we naar Cordoba. Hier wacht de gids ons op die ons meeneemt voor een stadswandeling van ruim 3 uur. We bezoeken het historische centrum met haar smalle straatjes en vele patio’s. Uiteraard komen we ook langs de meest bekende bezienswaardigheden van Cordoba zoals de Mezquita. De tour wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch in een restaurant in Cordoba waar je de lokale specialiteiten van Cordoba kunt proeven! Na de lunch is er vrije tijd om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan een museum of lekker te dwalen door deze prachtige stad. Aan het einde van de middag brengt de bus ons terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4 Jerez de la Frontera en Cadiz - O/L/D

Excursie naar Jerez en Cadiz. Cadiz ligt op een landtong aan de Golf van Cadiz, volledig omringd door het water van de Atlantische Oceaan, maar toch geen eiland omdat een landengte en twee hoofdbruggen, La Constitucion brug (La Pepa) en Puente José León de Carranza, de verbinding vormen met het vasteland. We maken er een wandeling maken langs de kades, aan de oost- en noordzijde wandelen we door parken. Langs de kade wandel je op de beroemde boulevard ‘Malecón’ en die doet ergens wat denken aan de boulevard in Havana, de Cubaanse hoofdstad.  Jerez de la Frontera lijkt wel de vorm te hebben van een cirkel en staat gekend voor haar Sherry en paarden. Beide zorgen ervoor dat veel toeristen de weg naar Jerez de la Frontera vinden. Maar Jerez is ook bekend als bakermat van de flamenco al moet het die titel wel delen met Sevilla. Het krioelt er van de straatjes en het lijkt wel op een doolhof. Je ziet er het ene mooie gebouw na het andere en je komt van het ene gezellige pleintje op een ander. Bezoek aan Bodega Tio Pepe in Jerez met degustatie. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5  Ronda - Torremolinos - O/L/D

Na het ontbijt worden we opgehaald per bus en reizen we naar Ronda. In Ronda nemen we je mee voor een stadswandeling door het vlakkere deel van de stad en zien we de drie bruggen die Ronda rijk is, lopen we langs de oudste stierenarena van Spanje en passeren we langs sfeervolle pleinen. Na de stadswandeling is het tijd voor een lunch in een typisch Spaans restaurant waar we een keuze van verschillende (streek)gerechten op tafel laten zetten. Na de lunch brengen we een bezoek aan de stierenarena. In de late namiddag brengt onze bus ons naar het hotel 4* Sol Don Pablo.

Dag 6 Torremolinos - O/D

Vandaag geniet je van een vrije dag in Torremolinos. Misschien de perfecte tijd om een duik in het zwembad van het hotel te nemen of een dagje naar het strand te gaan. Lunch op eigen gelegenheid. Jij vult zelf je dag in zoals je het wenst!

Dag 7 Granada en Alhambra - O/L/D

Na het ontbijt vertrekken we richting Granada. Deze stad ligt aan de voet van de Sierra Nevada en op 1,5 uur rijden van Malaga. In Granada staat een bezoek aan het Alhambra op het programma onder begeleiding van een Engelstalige gids. Gedurende deze 2.5 uur durende tour verkennen we het Alhambra Paleis en de Generalife tuinen. Ontdek één van 's werelds meest bezochte bezienswaardigheden en bewonder de bijzondere mix van Islamitische kunst en cultuur. Na het bezoek aan het Alhambra, genieten we van een gezamenlijke lunch in Granada waarna er vrije tijd is om de charmante en oudste wijken van Granada te verkennen, te leren over haar rijke geschiedenis en te genieten van de meest beroemde uitzichten over de stad.  Aan het einde van de middag reizen we terug naar het hotel aan de kust voor diner en overnachting.

Dag 8 Malaga - O/L/D

Na het ontbijt staat de bus klaar om ons naar Malaga te brengen, voor een drie uur durende stadswandeling onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. We duiken in de Spaanse cultuur en proeven in de overdekte Mercado van de fascinerende gastronomie. De tour wordt afgesloten met een lunch in een typisch restaurant voor Malaga. Na de lunch is er gelegenheid om de stad op je eigen houtje verder te verkennen. Of je nu van cultuur, kunst, winkelen, of van lekker eten houdt, het kan allemaal in deze fantastische stad. Zodra je door de straten van deze stad loopt, voel je de ontspannen sfeer die typerend is voor Andalusië. Aan het einde van de middag terug naar Torremolinos voor diner en overnachting.

Dag 9 Vrije dag - mogelijkheid tot bezoek Marbella en Puerto Banus - O/L/D

Na het ontbijt in ons hotel in Torremolinos is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Marbella en Puerto Banus. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 10 Vlucht naar België - O

Ontbijt in het hotel waarna we de transfer nemen naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Brussel.

Data, beschikbaarheid en prijzen 

- Donderdag 15 september tot en met zondag 24 september 2022

                € 2590 per persoon 

* Hulpmiddelen (scootmobiel, rollator, manuele rolwagen) zijn niet inbegrepen en steeds op aanvraag

*Single supplement bedraagt 745 €

*Minimum 12, maximum 20 deelnemers

Niet inbegrepen:

- Verzekeringen
- Persoonlijke uitgaven
- Niet vermelde dranken tijdens de maaltijden

Inschrijven

Schrijf je in via deze link of contacteer ons via info@wetravel2.eu