8-daagse groepsreis Puglia - Basilicata

18 - 25 september 2021

Ervaar deze fantastische mediterraanse regio, met de meest verrukkelijke keuken en la dolce vita. Ontdek tijdens een groepsreis wat dit prachtige land allemaal te bieden heeft.  Genieten is dé boodschap! Tijdens deze groepsreis combineren we leuke culinaire en culturele uitstappen met verschillende bezienswaardigheden... en dit allemaal op je eigen tempo!

Hoogtepunten

- Culinair genieten
- Bezoek aan Unesco werelderfgoed
- Reizen op eigen tempo
- Nederlandstalige of Engelstalige begeleiding ter plaatse

Jouw profiel

We hebben deze reis speciaal ontworpen voor slow walkers en senioren. De reis is afgestemd op mensen die avontuurlijk van geest zijn, maar ook wat minder goed te been.

Accommodatie

Gedurende deze 8-daagse rondreis door Italië verblijf je 7 nachten in de regio van Brindisi.

Hotel Tenuta Moreno**** in Mesagne

We logeren Tenuta Moreno in Mesagne, aan te bevelen zowel voor zijn uitmuntende keuken als voor de charme die het uitstraalt. Deze authentieke 'masseria' (oud landhuis) uit 1700 werd in 2002 omgebouwd tot een modern en elegant hotel. Het is een hotel voor natuurliefhebbers, waar je van de natuur kan genieten op een actieve en bewuste manier, ver weg van het massatoerisme. De mooie tuin en het park met oude olijfbomen vormen de perfecte plaats voor een ontspannende vakantie, en ook in de wellnesszone kom je helemaal tot rust. In het restaurant kan je proeven van een traditionele keuken, verfijnd en gezond, met uiteraard een uitstekend wijntje erbij.

Programma

Dag 1 Vlucht naar Brindisi

Je ontmoet de lokale verantwoordelijke op de luchthaven van Brindisi. Na aankomst word je met de groepstransfer naar het hotel gebracht voor het avondmaal.

Dag 2 Trani - Castel del Monte

Na het ontbijt worden we opgehaald en rijden we naar Trani om het historische centrum te bezoeken. Deze plaats wordt vaak omschreven als een idyllische vissersplaats met een heerlijk centrum. Maar dé grote trots is de imposante kathedraal aan het water. Maar er is meer! Ook een bezoek aan Castel del Monte mag niet ontbreken. 

Dag 3 Cisternino - Martina Franca

We starten met een bezoek aan Cisternino, bekend om het kleine, charmante centrum met smalle, schaduwrijke straatjes, steile trappetjes, balkonnetjes vol kleurrijke bloemen en een elegant piazza met een bijzonder mooi uitzicht over het platteland. Hier en daar zie je ook een groepje trulli, de typische huisjes voor deze streek, met een kegelvormig dak waar vaak een hart, een zon of een andere versiering op is geschilderd.

Onze volgende halte is Martina Franca. De statige poort in barokstijl, de Porta Santo Stefano, trekt onmiddellijk onze aandacht. Maar ook het Palazzo Ducale mag hier niet ontbreken. Dit zestiende-eeuwse hertogelijk paleis is gebouwd op de resten van een kasteel uit vroegere tijden. De traditionele decoraties uit de eerste barokperiode zijn nog steeds te aanschouwen.

Dag 4 Lecce - Otranto

Lecce, een prachtige stad vol barokke architectuur, mooie monumenten en witte straatjes. Naast kunst en cultuur biedt Lecce bovendien veel gezellige en stijlvolle bars, cafés en restaurantjes, evenals een keur aan fijne winkeltjes met Slow Food, biologische delicatessen, lokaal handwerk en design. Monumenten in de beroemde barokstad zijn o.a. het indrukwekkende Romeinse amfitheater op het Piazza Sant’Oronzo, met ook het standbeeld van de heilige Oronzo die vanuit de hoogte over de stad waakt.

In de namiddag brengen we een bezoek aan Otranto, de meest oostelijke stad van Puglia. De stad geniet van een schitterende ligging aan zee, heeft een kleurrijke haven en een eigen stadsstrand.

Dag 5 Altamura - Matera

Altamura wordt ook wel ‘Leonessa di Puglia' genoemd; de leeuwin van Puglia. Het is de grootste stad in de streek Le Murge. Uit opgravingen is gebleken dat het gebied al zeker 400.000 jaar door de mens bewoond is. Na enkele malen te zijn verwoest groeide Altamura in de dertiende eeuw uit tot een stad onder het bewind van Frederik de Tweede. Uit deze periode stamt ook het belangrijkste bouwwerk van de stad; de immense kathedraal. Nabij de stad ligt de grot Lamalunga, hierin is het 200.000 jaar oude skelet gevonden van de Man van Altamura. Door de vele kalkhoudende waterdruppels die er eeuwenlang op zijn gevallen heeft het een bizar koraalachtig uiterlijk gekregen.

Matera is vooral bekend vanwege de Sassi, een wijk die bestaat uit huizen die deels uit de bergen uitgehouwen zijn. Sinds 1993 staan de Sassi van Matera op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 6 Ostuni - Alberobello

Ostuni, het witte stadje van Puglia. Wist je dat de inwoners van Ostuni verplicht zijn om hun huis elk jaar opnieuw te kalken? De kathedraal is een bezoekje waard, maar door de witte steegjes ronddwalen is al een belevenis op zich. Ondertussen geniet je her en der van het mooie uitzicht over land, en in de verte, de zee.

In het hart van Puglia bevindt zich de meest beroemde vallei van de streek: de Valle d’Itria. Deze roem heeft de Valle d’Itria te danken aan de talloze, betoverende trulli die je er kunt vinden, witte huisjes met een kegelvormig dak.

Dag 7 Bari en Polignano a Mare

Na een stevig ontbijt maken we ons klaar voor een bezoek aan de hoofdstad van Puglia: Bari. Als je niet van massatoerisme houdt, is dit dé plaats! Het is een gezellige havenstad met eeuwenoude tradities, verrukkelijk eten, maar en ontzettend vriendelijke inwoners. In het historisch centrum van Bari prijkt de Basilica di San Nicola. De grote basiliek, die is gewijd aan de heilige Nicolaas, Sinterklaas, maakt alleen van de buitenkant al indruk. De voorgevel wordt namelijk geflankeerd door twee torens, die de kerk op een kasteel doen lijken. Hoewel wij op vijf en zes december Sinterklaas vieren, wordt het feest van San Nicola in Bari begin mei gevierd.

Afsluiten doen we in een pittoreske plaats aan de kust, namelijk Polignano a Mare. Het kloppend hart van het mooie middeleeuwse centrum is het charmante Piazza dell’Orologio, maar neem vooral ook de tijd om rond te dwalen door de wirwar van oude steegjes in het historisch centrum, dat is gebouwd op een serie ruige klippen.

Dag 8 Brindisi - Brussel

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Brindisi voor de terugvlucht naar Brussel.

 

Praktische info

Periode: 18 - 25 september 2021 (8 dagen / 7 nachten)

Aantal personen: Minimum 8 personen – Maximum 12 personen

Prijzen:

Op basis van 2 personen in een 2-persoonskamer: € 2.099,00 / persoon
Supplement éénpersoonskamer: € 116,00 / persoon
Korting 3de persoon in 2-persoonskamer: € 70 voor de 3de persoon

Hotels:

- 7 nachten Hotel Tenuta Moreno**** - Mesagne

Inbegrepen:

- vluchten Brussel- Brindisi-Brussel

- assistentie op de luchthavens

- 7 nachten in Mesagne

- ontbijt en avondmaal in het hotel (excl. dranken)

- Engelstalige lokale gids in Materia

- aangepast vervoer van dag 2 tot dag 7

- inkomgelden voor de vermelde bezoeken

Niet inbegrepen:

- persoonlijke uitgaven

- annuleringsverzekering

- hulpmiddelen: op aanvraag (voor afreis)

Inschrijven

Schrijf je in via deze link of contacteer ons via info@wetravel2.eu