In de voetsporen van de Inca's

Droom jij ook van een onvergetelijk avontuur, maar heb je twijfels over de organisatie ervan? Ben je op zoek naar een ‘once in a lifetime-ervaring’? Dan is deze rondreis zeker en vast iets voor jou! Samen met andere deelnemers van over heel de wereld treed je in de voetstappen van de Inca’s. Tijdens deze 10-daagse groepsreis maak je kennis met de hoogtepunten, waaronder Machu Picchu, Lima en Cusco. Je komt er ook in contact met andere culturen en leert er zo de lokale bevolking beter kennen. Liefhebbers van een goede maaltijd zullen zeker genieten van de heerlijke Peruaanse keuken.

PROGRAMMA

Dag 1    Aankomst in Lima
Bij aankomst op de luchthaven staat de lokale vertegenwoordiging je al op te wachten. Samen met de andere deelnemers word je naar je hotel in Lima gebracht, om daarna de rest van de namiddag wat uit te rusten. Als de tijd het toelaat, dan volgt er ook nog een korte introductie over het verloop van de rondreis.

Dag 2    Lima
Samen met de lokale gids breng je vandaag een bezoek aan Lima, een prachtige koloniale hoofdstad met charmante residenties en levendige winkelstraten. Ook aan kunst is er geen gebrek tijdens deze dag vol ontdekkingen. Het Rafael Larco Herrera Museum, gelegen in het Pueblo Libre-district, is gehuisvest in een 18e-eeuws vice-koninklijk gebouw en huisvest de grootste privécollectie precolumbiaanse kunst van 5.000 jaar Peruaanse geschiedenis. Een aanrader!

Dag 3    Lima - Cusco - Sacred Valley
Na het ontbijt rijd je richting luchthaven voor de vlucht naar Cusco. Een prachtige rit door het Andesgebergte brengt je naar Sacred Valley, thuis van de Inca’s. De vergezichten onderweg zal je alvast nooit meer vergeten! Voor de aankomst in Sacred Valley, geniet je nog van een lichte lunch. Na aankomst in het hotel krijg je de nodige tijd om wat uit te rusten. ’s Avonds volgt er dan een korte introductie over de bezienswaardigheden in Sacred Valley.

Dag 4    Maras - Moray - Ollantaytambo
Vandaag staan er 3 sites op het programma, allemaal stuk voor stuk pareltjes van de Inca’s. De eerste lokale toeristische bezienswaardigheid zijn de zoutpannen van Maras. Volgens de plaatselijke overlevering wordt er al sinds de Incatijd zout gewonnen. De honderden zoutpannen vangen telkens opnieuw het zout bronwater op, dat nadien door de warmte van de zon verdampt. Wat overblijft is puur zout. Een volgende trekpleister is Moray, een archeologische vindplaats in Peru, ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Cuzco. De vindplaats is gelegen op een hoog plateau op ongeveer 3.500 meter, net ten westen van het dorp Maras. Typisch aan deze plaats is het cirkelvormige amfitheater, een van de grote Inca-raadsels. Tot slot staat Ollantaytambo op het programma, een plaats en archeologische site in de provincie Urubamba in Peru. Deze oude ruïnestad van de Inca's vormt een onderdeel van de Sacred Valley. Ollanta (zo noemen de locals deze stad) is het best bewaard gebleven voorbeeld van de bijzondere Inca stadsplanning, met smalle geplaveide straten die al sinds de 13e eeuw bewoond zijn geweest. Voor de bezoeken maken we gebruik van all-terrain rolstoelen, zodoende dat iedereen kan deelnemen.

Dag 5    Písac, Inca-ruïnes en een levendige markt
We starten de dag met een bezoek aan de lokale Amaru-gemeenschap. Volgens de Inca’s was de amaru een enorme tweekoppige slang die ondergronds woonde, op de bodem van meren en rivieren. Daarnaast heeft de gemeenschap haar naam ook te danken aan Tupac Amarú (eigenlijk: José Gabriel Condorcanqui), geboren in 1742. Hij werd opgeleid door jezuïeten, maar bleef zich sterk verbonden voelen met de indiaanse bevolking. Zelf beweerde hij een afstammeling te zijn van de laatste inheemse leider van de Incastaat in Peru. Na een heerlijke lunch, bereid
door de Amaru, gaat het richting Písac (grotendeels toegankelijk). In dit ontspannen dorpje vind je een gezellige markt en bijzondere terrassen tegen de heuvel, gebouwd door Inca’s. De markt staat er elke dag, een groot
deel van de kraampjes op het centrale plein wordt ‘s avonds zelfs niet afgebroken. Je kunt er tevens genieten van een prachtig vergezicht op de ruïnes, gelegen op een hoogte van 3300 meter boven de zeespiegel.

Dag 6    Machu Picchu
Staat Machu Picchu op jouw lijstje van hoogtepunten? Dan wordt vandaag er eentje om nooit te vergeten! De trein is in Peru een goede manier van reizen, zeker als je Machu Picchu wil bezoeken. Onderweg geniet je ook van
het mooie landschap van Sacred Valley. Wist je dat Machu Picchu is jarenlang een verborgen parel is geweest, tot ze werd ontdekt in 1911? De stad is opgebouwd uit een woonzone met middenin een groot plein, een militaire zone en een godsdienstige zone. Tussen de godsdienstige gebouwen stonden vroeger tevens de woonvertrekken van de hofhouding. In de godsdienstige zone vind je o.a. tempels voor de zonnegod en de maangodin. Ook staat er een zonnewijzer op het hoogste punt van de stad. Een busje, speciaal gereserveerd voor deze groep, brengt je nadien naar het vertrekpunt. Er zal voldoende ondersteuning worden geboden voor het op -en afstappen van de trein, alsook de bus en de all-terrain rolstoelen ter plaatse. Het bezoek wordt bovendien zo gepland dat je vanuit elke hoek een volledig zicht hebt op de stad. De lunch wordt voorzien in een lokaal restaurant, net buiten Machu Picchu. Na het bezoek keren we terug naar het hotel. Een mooie afsluiter van deze prachtige dag.

Dag 7    Sacred Valley
Na het avontuur van Machu Picchu is het tijd om het wat rustiger aan te doen. Vandaag staat er daarom niets gepland, maar wie interesse heeft kan  in de namiddag een bezoekje brengen aan het stadje Urubamba. Het is gelegen nabij de Urubamba-rivier onder de met sneeuw bedekte berg Chicón, ongeveer op een uurtje rijden van Cusco. In Sacred Valley wordt Urubamba beschouwd als een van de grootste steden, gelegen aan de belangrijkste ruïnes van de Inca’s. Meet the locals!

Dag 8    Sacred Valley - Cusco
Na het ontbijt rijd je met de groep terug naar Cusco. Onderweg wordt er nog gestopt aan het labyrinth van Qenqo (wat “zigzag” betekent) & Puca Pucara, een archeologische vindplaats van militaire ruïnes. Dit fort is gemaakt van grote muren, terrassen en trappen en had als doel de verdediging van de stad Cuzco en van het Inca-rijk in het algemeen. Een ervaren gids geeft je wat meer informatie over deze bijzondere plaatsen. De lichte lunch die je er krijgt, zal je eens zo goed smaken met het mooie uitzicht. Voorziene aankomst in Cusco rond de namiddag. Nadien is er nog mogelijkheid om de stad te verkennen.

Dag 9   Cusco
Tijd om Cusco wat beter te leren kennen! De tour brengt je o.a. langs de kathedraal die op het hoofdplein staat. Dit indrukwekkend bouwwerk in de stijl van de gotiek en renaissance zal je ongetwijfeld verstomd doen staan.
Binnenin kun je meer dan 400 schilderijen, houtsnijwerken en een zilveren altaar bewonderen. Ook Qoricancha mag niet ontbreken. Bekend als “ de zonnetempel”, was dit de belangrijkste tempel binnen het Incarijk, gewijd aan Inti, de god van de zon. Het vormde volgens historici ‘het geestelijke middelpunt van het rijk’ en ‘de tastbare band tussen mensen en goden’. In de namiddag is er tijd voor wat vrije tijd. Breng zeker eens een bezoekje aan de leuke winkeltjes.

Dag 10    Cusco - Lima
Deze prachtige reis zit er helaas op. Samen met de groep word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar Lima en aansluitend de terugvlucht naar huis (onder voorbehoud van beschikbaarheid).


PRAKTISCHE INFO

Afreisdata: op aanvraag 

Duur: 10 dagen/9 nachten

Programma: Lima - Cusco - Heilige Vallei - Machu Picchu - Cusco - Lima

Prijs: op aanvraag

Inbegrepen: Engelstalige lokale gids | Alle uitstappen | 2 extra lokale assistenten per stad | Toegangsticket Machu Picchu | 8 extra helpers Machu Picchu (4 rolstoelen)| Alle overnachtingen | Vermelde maaltijden | Aangepast vervoer | Treintickets

Niet inbegrepen: Internationale en nationale vluchten | Annulerings -en bijstandsverzekering| Dranken | Fooien | Persoonlijke uitgaven en huur van hulpmiddelen

INSCHRIJVEN

Inschrijven op deze reis in internationaal gezelschap kan via deze link of contacteer ons via info@wetravel2.eu