kenia-safari-10dgn770x380

NAIROBI – SWEETWATERS/OL PEJETA – LAKE NAKURU – LAKE NAIVASHA – AMBOSELI – TSAVO OOST – MOMBASA

Dag 1         Nairobi – Sweetwaters/Ol Pejeta Conservancy
Na het ontbijt begint het avontuur. U wordt opgehaald door de driverguide. Onze eerste halte op deze reis wordt het Mount Kenia National Park. Daar aangekomen bezoekt u een privé sanctuary of reservaat, Ol Pejeta Conservancy, of ‘Sweetwaters’ in de volksmond. Na dit hoogtepunt checken we in bij het kamp, om in de namiddag een safaritocht te maken. Avondeten en overnachten doet u in het Sweetwaters tentenkamp Morani Wing.

Dag 2         Sweetwaters/Ol Pejeta Conservancy
Op dag 2 bent u vroeg uit de veren. Na een safaritocht met aansluitend ontbijt, heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de chimpansees, een project gestart door Jane Goodall. Zij redde de chimpansees uit Rwanda. Het namiddagprogramma bestaat uit een safaritocht waarbij u de Big Five zal ontdekken. Avondeten en overnachting gebeurt ook in de goed aangepaste tenten van Sweetwaters Morani Wing.

Dag 3         Ol Pejeta – Lake Nakuru Nationaal Park
Vandaag vervolgt u uw reis naar het Lake Nakuru National Park. Hier rijdt u via Nyahururu (Thomson Falls) naar Lake Nakuru. Lunchen doet u bij Flamingo Hill Camp, waar u ook dineert en overnacht. In de namiddag maakt u een tocht waarbij de focus ligt op de neushoorn, waarvoor dit park bekend staat. Misschien krijgt u wel de witte of de zwarte neushoorn te zien. Niet alleen de neushoorn is er te vinden, maar ook de vele flamingo’s.

Dag 4      Lake Nakuru Nationaal Park
Vandaag verblijft u de hele dag in Nakuru Nationaal Park. Vrijblijvend kan u op safaritocht. Het geschikte moment hiervoor is bij dag en dauw of in de namiddag. Indien gewenst kan u picknicken in het park, of lunchen bij de lodge. Overnachting en diner vindt plaats in Flamingo Hill Camp in Lake Nakuru Nationaal Park.

Dag 5      Lake Nakuru Nationaal Park – Lake Naivasha
Vandaag geen tijd om uit te slapen, want u maakt een vroege tocht met aansluitend ontbijt bij de lodge. Hierna rijdt u verder naar Lake Naivasha, waar u kan inchecken en lunchen bij Naivasha Simba Lodge. In de namiddag is het tijd voor wat ontspanning naar keuze. U kan bijvoorbeeld een boottochtje maken op het meer. Let op: deze boottocht is beperkt toegankelijk. U kan ook een bezoekje brengen aan prachtige tuin van de lodge, waar de giraf, de antilopen en de zebra’s op u staan te wachten. Avondmaal en overnachting in Naivasha Simba Lodge in Lake Navaisha National Park.

Dag 6         Lake Naivasha – Amboseli Nationaal Park
Na het ontbijt gaat de safari verder richting Amboseli National Park. Lunch bij de lodge. Namiddag safaritocht. Avondmaal en overnachting in Amboseli Nationaal Park bij Ol Tukai Lodge.

Dag 7         Amboseli Nationaal Park
U maakt een vroege safaritocht met aansluitend ontbijt. In de ochtend voorzien we de mogelijkheid om te rusten, een beetje relaxen met mooi uitzicht. In de namiddag maakt u een safaritocht in Masai-gebied, waarbij u kunt genieten van één van de wonderen der natuur: de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Diner en overnachting in Ol Tukai Lodge in Amboseli National Park.

Dag 8         Amboseli Nationaal Park – Tsavo Oost Nationaal Park
De volgende halte is Tsavo Oost Nationaal Park. Bij wijze van ontspanning stopt u even bij de Voi Wildlife Lodge om te lunchen. Nadat u heeft gelunched, zet u uw reis verder naar de volgende bestemming. Eens aangekomen in het Satao Tented Camp, kan u hier dineren en overnachten.

Dag 9       Tsavo Oost
Vandaag heeft de ochtendstond goud in de mond. U maakt een vroege safaritocht met aansluitend ontbijt. Indien gewenst kan u de rest van de ochtend relaxen en genieten van het prachtige uitzicht van dit park. In de namiddag maken we terug een safaritocht. Als u wil kan u ook kiezen voor ons alternatief: het grootste gedeelte van de dag op safari gaan, met onderweg een picknick in het park. Overnachting in Tsavo East in het Satao Tented Camp.

Dag 10    Tsavo Oost Nationaal Park – Mombasa
Op de laatste safaridag, maakt u een vroege tocht met aansluitend ontbijt bij de lodge. Hierna rijden we terug naar de kust. Hier kan u overnachten in een door u gekozen hotel.