Stad zonder Drempels

Mechelen de bezoeker heel wat te bieden. Via diverse kanalen wordt de stad en haar omgeving gepromoot waarbij toegankelijkheid onderhuids wel aanwezig is maar een persoon met een fysieke of mentale beperking zijn/haar entourage toch met heel wat vragen en organisatorische problemen achterlaat.

‘Stad zonder Drempels’ is een pilootproject waarbij WeTravel2 in samenwerking met de stad Mechelen kant & klare bezoekerspakketten ontwikkelt voor mensen met een beperking. De focus ligt op 3- en 4-daagse arrangementen die van het verblijf een fijne belevenis maken met een evenwichtige mix van geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie.

Maatwerk troef

Hieronder vindt u enkele voorbeeld bezoekerspakketten aan Mechelen. Reizen en daguitstappen voor personen met een beperking vereist steeds maatwerk. Wat kan en op elke manier hangt af van de persoonlijke wensen en mogelijkheden. Contacteer ons voor een op maat gemaakt voorstel via info@wetravel2.eu of 014 700 600.

 

Bezoekers pakketten Mechelen

Pakket Weekend ‘Cultuur’

Heb je zin in een weekendje weg? Wat had je gedacht van een citytrip naar Mechelen? Deze kunststad met bourgondische geschiedenis heeft heel wat te bieden.

Geniet van een weekend ontdekken op  eigen tempo. Hou je van musea, interessante bezienswaardigheden en lekker eten? Dan is dit weekendpakket iets voor jou: cultuur, geschiedenis, gastronomie en genieten zonder zorgen.

Dit pakket is samengesteld rekening houdend met de noden van personen met een fysieke beperking.

 

Pakket Weekend ‘Actief’

Heb je zin in een weekendje weg? Wat had je gedacht van een citytrip naar Mechelen? Deze kunststad met bourgondische geschiedenis heeft heel wat te bieden.

Geniet van een fijn  weekend op jouw tempo. Hou je  van een actievere manier van ontdekken, dan is dit het pakket voor jou. Actief bezig zijn en genieten zonder zorgen terwijl je  de stad ontdekt. Een fijne belevenis!

Dit pakket is samengesteld rekening houdend met de noden van personen met een fysieke beperking.

 

Pakket Midweek ‘individueel’ – 4 dagen/3 nachten

Heb je een hart voor steden en verborgen parels in eigen land, dan is onze toegankelijke citytrip naar Mechelen iets voor jou!

Tijdens deze 4-daagse verblijf je in een hostel/jeugdherberg. Je maakt kennis met Mechelen en haar geschiedenis, je geniet van een bezoek aan Planckendael en ook een aantal culinaire activiteiten staan op het programma.

Het programma kan je reserveren in logies & ontbijt of volpension.  Indien je kiest voor een verblijf in het hostel/jeugdherberg (basic formule) is het enkel mogelijk in kamer & ontbijt*
(* Formule kamer & ontbijt: lijst toegankelijke restaurants beschikbaar. Wel vooraf reserveren)

 

Pakket ‘familieweekend’ – 3 dagen/2 nachten

Wilt je er samen met jouw gezin even tussenuit? Waarom geen citytrip naar Mechelen, ook bekend als kinderstad.

Tijdens deze citytrip geniet je met heel het gezin van wat Mechelen te bieden heeft. De hoogtepunten van Mechelen ontdekken, een bezoek aan het speelgoedmuseum of Technopolis, voor elk wat wils.

Dit pakket is samengesteld rekening houdend met de noden van personen met een fysieke beperking.

 

Groepspakket voor jongeren met een fysieke beperking (4 tot 6 deelnemers begeleid door 2 vrijwilligers van vzw Kompaan)

 

‘Kompaan ‘, groepsarrangement 4 dagen/3nachten- (donderdag-zondag)

Heb je een hart voor steden en verborgen parels in eigen land? Ben je tussen de 18 en 25 jaar en heb je een fysieke beperking? Dan is onze toegankelijke citytrip naar Mechelen iets voor jou!

Twee Kompanen begeleiden zes reizigers met een fysieke beperking tijdens hun ontdekkingstocht in de stad.

Tijdens dit 4-daagse verblijf maak je kennis met Mechelen en haar geschiedenis, je geniet van een bezoek aan Planckendael en ook een aantal culinaire activiteiten staan op het programma.

Zie jij het al helemaal zitten om te genieten zonder zorgen en nieuwe mensen te leren kennen? Contacteer ons voor meer info.

Om praktische redenen moeten wij ons beperken tot 4 permante rolstoelgebruikers, daarmee bedoelen we deelnemers die in hun rolstoel blijven zitten tijdens een rit met een busje.