In Schotland kan iedereen zijn hart ophalen aan leuke activiteiten. Je kan kiezen voor een rustige dag of namiddag maar ook voor cultuur- en natuurliefhebbers is er een uitgebreid aanbod.

EDINBURGH

In het centrum van Edinburgh kan je op bezoek in het kasteel waar ook vlakbij het Museum of Scotland gelegen is. Wie niet zo van geschiedenis houdt kan terecht aan het kasteel voor de Scotch Wisky Experience.  Hier kan je kiezen uit een uitgebreid aanbod aan rondleidingen, uiteraard aangevuld met enkele proevertjes. Wie daarna nog wel een glas lust kan na 10 minuten stappen nog wat nakaarten in het Hard Rock Café.

Wie liever wat aan het strand wil vertoeven dan in de stad kan terecht op Portobello Beach, dat een kwartiertje met de auto buiten het centrum van Edinburgh is gelegen.

STIRLING

Archeologische resten zijn er niet, maar wanneer je naar het bezoekerscentrum gaat van de Battle Of Bannockburn herbeleef je ook zonder deze resten de veldslagen en kom je meer te weten over de oude oorlogstactieken, wapens en verdediging. 
Wie in het centrum wenst te blijven kan er wel voor kiezen om het kasteel te bezoeken op wandelafstand van het centrum.

DUNDEE

Voor liefhebbers van kunst is het de moeite om in Dundee even halt te houden. Je vindt hier verscheidene musea met kunstcollecties en hedendaagse kunst.
Ook de haven heeft heel wat te bieden. Hier liggen enkele boten die je kan bezichtigen en die toegankelijk zijn.

INVERNESS

Verder naar het noorden kan je langs de kust tussen Inverness en Elgin genieten van de talrijke kastelen en burchten langs de kustlijn. Omgeven door prachtige rotskusten is dit genieten.