Stad zonder Drempels

Onze Vlaamse (kunst)steden hebben de bezoeker heel wat te bieden. Via diverse kanalen wordt een stad en haar omgeving gepromoot waarbij toegankelijkheid onderhuids wel aanwezig is maar een persoon met een fysieke of mentale beperking zijn/haar entourage toch met heel wat vragen en organisatorische problemen achterlaat.

Keuzes dienen gemaakt in functie wat (niet) kan en da’s niet altijd eenvoudig. Dit bracht WeTravel2 op de idee om bezoekerspakketten samen te stellen waarbij een maximum aan beleving gepaard gaat met de vereiste toegankelijkheid. Om van het bezoek een echte beleving te maken werd geopteerd voor meerdaagse arrangementen die niet alleen meer bezienswaardigheden aan bod laten komen maar deze kruisbestuiven met leuke arrangementen zoals workshops, lokale ambachten en theater- en muziekvoorstellingen.

‘Stad zonder Drempels’ is een pilootproject waarbij WeTravel2 in samenwerking met de stad Mechelen kant & klare bezoekerspakketten ontwikkelt voor mensen met een beperking. De focus ligt op 3- en 4-daagse arrangementen die van het verblijf een fijne belevenis maken met een evenwichtige mix van geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie.