Het woord ‘ballonvaren’ roept bij elk van ons meteen een bepaald beeld op: tijdens zonnige zomeravonden zie je een ballon over jouw achtertuin zachtjes langs over de lucht glijden. Misschien is hij wel eens zo dichtbij, dat je kan zwaaien naar de mensen die er in zitten.

Kijk jij ook elke keer als er een luchtballon over vliegt? Ben je benieuwd hoe ballonvaren in z’n werk gaat? Is ballonvliegen mogelijk voor personen met een beperking? Of wil je zelf ons mooie land bewonderen vanuit de lucht?

Kom dan zeker naar ons ballonevent op vrijdag 24 of zaterdag 25 augustus 2018 om 17u30. Dit event gaat bij geschikt weer door in de omgeving van Wiekevorst (Heist-op-den-Berg), Averbode, Geel. De definitieve datum en locatie zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en worden bekendgemaakt via onze Facebook en e-mail.

 

Wil je zelf meevliegen die dag dan kan dat aan het tarief van €139 per persoon in plaats van €149. Iedereen is welkom die dag, ook als je niet zelf wil meevliegen. Een heerlijk fris welkomstdrankje is eveneens voorzien! 

Je krijgt ook de gelegenheid om ons vragen te stellen over ballonvaren of toegankelijk reizen in het algemeen of bepaalde bestemmingen in het bijzonder.

De manden van de luchtballons waar wij gebruik van maken, zijn speciaal ontworpen voor mensen met een fysieke beperking. Ze zijn voorzien van een deurtje en indien nodig een comfortabele stoel zodat ballonvaren werkelijk voor iedereen mogelijk wordt.

Schrijf je in via ons contactformulier of info@wetravel2.eu

Want ballonvaren… dat is een unieke beleving!

 
 

Voor ballonvaren trek je best een hele avond uit. Je vertrekt tijdig naar de opstijglocatie en ziet telkens meer en meer auto’s toestromen. Een ballonvaart brengt heel wat volk op de been. Alle mensen die meevaren en hun volgers kijken uit naar het moment waarop de ballonvaarders het weiland komen opgereden, en op dat moment gaat het echte werk van start.

 
 
 
 
De manden zijn voorzien van een deurtje zodat mensen die moeilijk te been zijn of gebruik maken van een rolstoel, probleemloos kunnen plaatsnemen op het stoeltje dat in de mand gemonteerd is.
Er kan ook 1 elektrische rolstoel meevaren!
 
 
 
Na de ballonvaart help je om de ballon terug op te plooien. Zo’n immens grote ballon krijg je niet met een paar mensen terug tot een mooi pakketje geplooid, de nodige portie teamwork is hierbij dus zeker vereist. We sluiten af met een drankje en kunnen terugblikken op een onvergetelijke ervaring!

Ontdek alles over ballonvaren op deze pagina.