Onderstaande communicatie werd 30/3 uitgestuurd naar al onze reizigers waarvan het vertrek gepland stond voor 30 april. We vragen met aandrang te wachten met vragen over vertrekken na deze datum.

Alvast bedankt voor het begrip!

——————————————————————————————————————–

Beste klanten,

Wat we vandaag meemaken is nooit gezien.  De impact van het coronavirus raakt ons als bedrijf, maar erger nog, heeft ook een belangrijke impact op u, onze klant.

Daarom blijven we, zoals voorheen, uw belangen behartigen en doen we er alles aan om oplossingen of alternatieven aan te reiken als uw vakantieplannen verstoord worden.

Momenteel hebben we beslist om alle afreizen tot 30 april te annuleren. Over wat nadien gebeurt informeren we u zo snel mogelijk maar alleszins voor 30 april. Het is niet denkbeeldig dat deze termijn nog verlengd wordt.

Wordt uw reis door WeTravel2 geannuleerd, dan ontvangt u van ons een voucher die u kan gebruiken voor de betaling van een reis op latere datum.

Vanzelfsprekend stellen wij ons in deze zo flexibel mogelijk op en doen wij er alles aan om maximaal aan uw wensen tegemoet te komen.

Onze medewerkers worden momenteel overstelpt met vragen en doen hun uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te informeren.  De wachttijden kunnen hierdoor oplopen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Zorg goed voor elkaar. Samen met u hopen wij dat deze crisis snel onder controle is en u als vanouds weer van een fijne vakantie kan genieten.

Bedankt voor uw vertrouwen.

Het WeTravel2-team

Kristof en Elke

——————————————————————————————————————–

Hieronder vindt u een gedetailleerde update van de laatste informatie rond de Coronapandemie.
We houden deze pagina steeds up-to-date.

——————————————————————————————————————–

Ons bereiken

WeTravel2 volgt de huidige richtlijnen een heeft sinds 18/3 telewerken ingevoerd. Daarom werken al onze medewerkers van thuis uit. We blijven ons echter 200% inzetten voor uw vakantie.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u. Gelieve ons enkel telefonisch te contacteren voor dringende zaken en noodgevallen.

Voor al uw andere vragen kunt u terecht via mail op info@wetravel2.eu. Door de grote toestroom aan vragen kan de wachttijd langer zijn dan normaal.

Wij behandelen de mails in chronologische volgorde, op vertrekdatum. Wij rekenen op uw begrip.

Op zaterdag en zondag zijn we telefonisch niet bereikbaar (uitgezonderd voor noodgevallen).

——————————————————————————————————————–

Reizigers in het buitenland


WeTravel2 heeft momenteel geen reizigers meer in het buitenland.

——————————————————————————————————————–

Vertrek t/m 30 april

ALLE afreizen t/m 30 april zijn geannuleerd.

Wat als uw reis niet doorgaat ?

Gezien de huidige buitengewone omstandigheden heeft de federale regering een tijdelijk ministerieel besluit uitgevaardigd, waarbij de reisorganisator wordt gemachtigd om geannuleerde reizen niet te vergoeden, maar om een voucher te verstrekken voor gebruik bij een toekomstige reis, in plaats van een terugbetaling. Deze maatregel is genomen om reisorganisatoren te helpen die vandaag geconfronteerd worden met een enorme vraag naar terugbetalingen terwijl zij de gelden reeds aan hun leveranciers betaalden en zij deze zelf nog niet terug hebben gekregen en misschien zelfs nooit zullen kunnen recupereren.

Met andere woorden, uw reis gaat niet verloren, maar wordt uitgesteld.

De voorwaarden van deze voucher zijn als volgt:

o De voucher vertegenwoordigt de totale waarde van het reeds door de reiziger betaalde bedrag;
o De reiziger hoeft geen kosten te betalen voor het afleveren van de voucher;
o De voucher is minimaal een jaar geldig;
o De voucher geeft uitdrukkelijk aan dat deze is afgegeven naar aanleiding van de corona-crisis waardoor hij ook gedekt is door de verzekering insolventie.
o De reiziger kan de voucher die voldoet aan de hierboven beschreven voorwaarden niet weigeren

——————————————————————————————————————–

Vertrek na 30 april

Vertrekt u na 30 april? 

Verschillende landen sloten reeds hun grenzen tot na 30 april waardoor reizen naar deze desbetreffende gebieden ook na 30 april niet mogelijk is. Klanten die een reis gepland hebben naar een van deze landen contacteren wij zelf om samen een gepaste oplossing te zoeken.

Het grootste deel van de reizen is echter NOG NIET geannuleerd. Concreet wil dit zeggen dat deze reizen in principe doorgaan. We wachten op advies van de overheid om acties te nemen voor latere afreisdata.

Hierbij een overzicht van onze leveranciers die reeds beslisten om ook na 30 april hun activiteiten op te schorten:

MSC Cruises – afvaarten geschrapt tot 29 mei
Holland America Line – afvaarten geschrapt tot 14 mei
TUI – vluchten en pakketten opgeschort tot 10 mei
Brussels Airlines – vluchten opgeschort tot 15 mei

Heel belangrijk! De betaling van het saldo blijft een verplichting en biedt u de beste garanties op een volledige vergoeding of uitvoering van uw reis op latere datum.

——————————————————————————————————————–

Annulering van de reis door de reiziger

U kunt enkel annuleren (en vergoed worden in de vorm van een voucher) als de touroperator uw reis geannuleerd heeft. Uiteraard bent u vrij om uw reis op eigen initiatief te annuleren. Voor alle afreizen vanaf 30 april gelden de gewone annuleringsvoorwaarden zoals vermeld in onze algemene voorwaarden.

Onze algemene voorwaarden vindt u hier

——————————————————————————————————————–

Annuleringsverzekering

Het annuleren omwille van de coronapandemie is bij geen enkele annuleringsverzekering gedekt. Als u echter ziek zou worden omwille van Corona of een andere ziekte dekt de verzekering dit wel.
Als u de data van uw reis wijzigt, kan de verzekering wel mee gewijzigd worden van data.

Meer info over onze annuleringsverzekering vindt u hier

——————————————————————————————————————–

Bijkomende vragen?


Voor al uw andere vragen in verband met het corona-virus verwijzen wij u naar: