——————————————————————————————————————–

Beste klanten,

Wat we vandaag meemaken is nooit gezien.  De impact van het coronavirus raakt ons als bedrijf, maar erger nog, heeft ook een belangrijke impact op u, onze klant.

Daarom blijven we, zoals voorheen, uw belangen behartigen en doen we er alles aan om oplossingen of alternatieven aan te reiken als uw vakantieplannen verstoord worden.

Momenteel hebben we beslist om alle afreizen tot 08 juni te annuleren. Over wat nadien gebeurt informeren we u zo snel mogelijk maar alleszins voor 08 juni. Het is niet denkbeeldig dat deze termijn nog verlengd wordt.

Wordt uw reis door WeTravel2 geannuleerd, dan ontvangt u van ons een voucher die u kan gebruiken voor de betaling van een reis op latere datum.

Vanzelfsprekend stellen wij ons in deze zo flexibel mogelijk op en doen wij er alles aan om maximaal aan uw wensen tegemoet te komen.

Onze medewerkers worden momenteel overstelpt met vragen en doen hun uiterste best om iedereen zo goed mogelijk te informeren.  De wachttijden kunnen hierdoor oplopen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Zorg goed voor elkaar. Samen met u hopen wij dat deze crisis snel onder controle is en u als vanouds weer van een fijne vakantie kan genieten.

Bedankt voor uw vertrouwen.

Het WeTravel2-team

Kristof en Elke

——————————————————————————————————————–

Hieronder vindt u een gedetailleerde update van de laatste informatie rond de Coronapandemie.
We houden deze pagina steeds up-to-date.

——————————————————————————————————————–

Ons bereiken

WeTravel2 volgt de huidige richtlijnen een heeft sinds 18/3 telewerken ingevoerd. Daarom werken al onze medewerkers van thuis uit. We blijven ons echter 200% inzetten voor uw vakantie.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u. Gelieve ons enkel telefonisch te contacteren voor dringende zaken en noodgevallen.

Voor al uw andere vragen kunt u terecht via mail op info@wetravel2.eu. Door de grote toestroom aan vragen kan de wachttijd langer zijn dan normaal.

Wij behandelen de mails in chronologische volgorde, op vertrekdatum. Wij rekenen op uw begrip.

Op zaterdag en zondag zijn we telefonisch niet bereikbaar (uitgezonderd voor noodgevallen).

——————————————————————————————————————–

Vertrek t/m 08 juni

ALLE afreizen t/m 08 juni zijn geannuleerd.

Wat als uw reis niet doorgaat ?
Indien de reis door ons of door de touroperator werd geannuleerd nemen we zelf contact met u op. De reeds betaalde bedragen krijgt u steeds terug onder de vorm van een coronawaardebon.

Coronavoucher
Gezien de huidige buitengewone omstandigheden heeft de federale regering een tijdelijk ministerieel besluit uitgevaardigd, waarbij de reisorganisator wordt gemachtigd om geannuleerde reizen niet te vergoeden, maar om een voucher te verstrekken voor gebruik bij een toekomstige reis, in plaats van een terugbetaling. Deze maatregel is genomen om reisorganisatoren te helpen die vandaag geconfronteerd worden met een enorme vraag naar terugbetalingen terwijl zij de gelden reeds aan hun leveranciers betaalden en zij deze zelf nog niet terug hebben gekregen en misschien zelfs nooit zullen kunnen recupereren.

Met andere woorden, uw reis gaat niet verloren, maar wordt uitgesteld.

De voorwaarden van deze voucher zijn als volgt:

o De voucher vertegenwoordigt de totale waarde van het reeds door de reiziger betaalde bedrag;
o De reiziger hoeft geen kosten te betalen voor het afleveren van de voucher;
o De voucher is minimaal een jaar geldig;
o De voucher geeft uitdrukkelijk aan dat deze is afgegeven naar aanleiding van de corona-crisis waardoor hij ook gedekt is door de verzekering insolventie.
o De reiziger kan de voucher die voldoet aan de hierboven beschreven voorwaarden niet weigeren

Is er een terugbetaling mogelijk?
Een terugbetaling ipv een waardebon is op dit moment niet mogelijk. Onze leveranciers geven ons ook waardebonnen. Een ministerieel besluit heeft deze manier van werken goedgekeurd ter bescherming van de consument en de reissector. Ondertussen werd er een amendement aan de wet toegevoegd dat een terugbetaling pas mogelijk maakt na 12 maanden, met een betalingstermijn van de reisorganisator van 6 maanden. Na 18 maanden zou u uw geld dus kunnen recupereren.

——————————————————————————————————————–

Vertrek na 08 juni

Verschillende landen sloten reeds hun grenzen tot na 08 juni waardoor reizen naar deze desbetreffende gebieden ook na 08 juni niet mogelijk is. Klanten die een reis gepland hebben naar een van deze landen contacteren wij zelf om samen een gepaste oplossing te zoeken.

Het grootste deel van de reizen is echter NOG NIET geannuleerd. Concreet wil dit zeggen dat deze reizen in principe doorgaan. We wachten op advies van de overheid om acties te nemen voor latere afreisdata.

Hierbij een overzicht van onze leveranciers die reeds beslisten om ook na 08 juni hun activiteiten op te schorten:

MSC Cruises – afvaarten geschrapt tot 10 juli
Holland America Line – afvaarten geschrapt eind 2020
TUI – vluchten en pakketten opgeschort tot 18 juni
Corendon – vluchten en pakketten opgeschort tot 25 juni
Brussels Airlines – vluchten opgeschort tot 21 juni
Brussels Airlines – vluchten naar Valencia volledig geschrapt
Disneyland Parijs – gesloten tot 15 juli
Frankrijk – grenzen gesloten tot 01 juli
Griekenland – heropening hotels op 15 juni
Malta – grenzen gesloten tot 30 juni
Spanje – grenzen gesloten tot 01 juli

Italië – grenzen gesloten tot 01 juli

Turkije – nog geen informatie beschikbaar
België – hotels gesloten tot 08 juni

Heel belangrijk! De betaling van het saldo blijft een verplichting en biedt u de beste garanties op een volledige vergoeding of uitvoering van uw reis op latere datum. De uiterlijke betalingsdatum werd echter versoepeld tot 2 weken voor afreis (ipv 6 weken)

——————————————————————————————————————–

Annulering van de reis door de reiziger

U kunt enkel annuleren (en vergoed worden in de vorm van een voucher) als de touroperator uw reis geannuleerd heeft. Uiteraard bent u vrij om uw reis op eigen initiatief te annuleren. Voor alle afreizen vanaf 08 juni gelden de gewone annuleringsvoorwaarden zoals vermeld in onze algemene voorwaarden.

Onze algemene voorwaarden vindt u hier

——————————————————————————————————————–

Annuleringsverzekering

Het annuleren omwille van de coronapandemie is bij geen enkele annuleringsverzekering gedekt. Als u echter ziek zou worden omwille van Corona of een andere ziekte dekt de verzekering dit wel. Als u de data van uw reis wijzigt, kan de verzekering wel mee gewijzigd worden van data.

Meer info over onze annuleringsverzekering vindt u hier

——————————————————————————————————————–

FAQ’s

Moet ik mijn saldo nog betalen?

U hebt voor deze zomer een reis geboekt en een voorschot betaald en nu komt de factuur voor de rest van het bedrag. Moet u die rekening betalen? Terwijl het ernaar uitziet dat er dit jaar misschien niet meer gereisd zal kunnen worden? De Association of Belgian Travel Organisers (ABTO) heeft een duidelijk antwoord.

Wat als ik zelf annuleer ?
“Er zijn twee scenario’s om een reis te annuleren: ofwel annuleer je zelf, ofwel annuleert de touroperator. Als je zelf besluit om de reis te annuleren, dan dien je de annuleringskost te betalen. Deze zal afhouden worden van je voorschot als dit voldoende is. Is dit niet voldoende dien je bij te betalen tot de annulatiekost. Is er te veel betaald, werkt dit voor het restsaldo vaak met een tegoedbon.

Wat als de reisorganisatie annuleert ?
Als de reisorganisatie annuleert, krijg je je geld terug in de vorm van een corona(waarde)bon, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn.”

De reisorganisatie zal echter alleen annuleren als de reis ‘niet uitgevoerd kan worden’. “Dat is vastgelegd in de wet en alleen van toepassing als er sprake is van een negatief reisadvies vanuit België (dan mag je het land niet uit) of van het land waar de reis naartoe gaat (dan mag je dat land niet in).

“Zolang een reis niet geannuleerd is, wordt hij als ‘uitvoerbaar’ beschouwd”. “Dan zijn ook de normale betalingsvoorwaarden van toepassing en moet je het openstaande saldo voor de vervaldatum betalen. Concreet is er in België op dit moment een negatief reisadvies tot en met 8 juni. Alle reizen met een vertrekdatum vóór 8 juni zijn geannuleerd. Voor andere reizen is het afwachten, sommige touroperators nemen al beslissingen ver in de toekomst, andere kijken per bestemming.

Wat als ik een risicopatiënt ben en ik mijn reis niet meer zie zitten?
Dat maakt geen verschil. We raden iedereen aan om nog heel even af te wachten. Pas als de touroperator verplicht wordt om de reis te annuleren, zal dat ook gebeuren en krijg je je geld terug in de vorm van een corona bon. In de tussentijd gelden de algemene voorwaarden.

Wat als ik mijn werk kwijt ben en financiële problemen heb?
95 procent van de annuleringsverzekeringen dekken geen pandemieën en epidemieën, maar sommige dekken wel het verlies van werk. Voor alle duidelijkheid: alleen als je werkloos bent op het moment van vertrek, kan je daar een beroep op doen. Dan krijg je doorgaans je geld terug en betaalt de verzekering de annuleringskost. Tijdelijke werkloosheid valt daar níét onder.”

Wat als de touroperator failliet gaat?
Dan is er het Garantiefonds Reizen, dat de consument beschermt en hem zijn geld terugbetaalt. Dat fonds is een mooie oplossing om de klant te beschermen. Ook de coronabon wordt gewaarborgd door het Garantiefonds.”

Is de geldigheidsdatum van de coronabon niet wat kort?
De coronabon is door het kabinet van federaal minister Nathalie Muylle (CD&V) in het leven geroepen en is een jaar geldig. De boeking dient te gebeuren binnen het jaar, maar dat kan voor een vertrekdatum plaatsvindt verder dan 12 maanden na uitgifte van de bon.

——————————————————————————————————————–

Bijkomende vragen?


Voor al uw andere vragen in verband met het corona-virus verwijzen wij u naar: