02/11/2020

——————————————————————————————————————–

Tijdelijke sluiting

Beste klanten,

Helaas moeten wij zoals velen onze deuren sluiten tot minstens half december. U kunt ons tijdens deze periode wel bereiken via e-mail op info@wetravel2.eu of telefonisch op het nummer 014/700.600

Wij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag, tussen 10.00 en 18.00 uur (uitgezonderd op feestdagen). Op zaterdag en zondag zijn we telefonisch niet bereikbaar (uitgezonderd voor noodgevallen).

We blijven, zoals voorheen, uw belangen behartigen en doen er alles aan om oplossingen of alternatieven aan te reiken als uw vakantieplannen verstoord worden.

Wordt uw reis door WeTravel2 geannuleerd, dan ontvangt u van ons een voucher die u kan gebruiken voor de betaling van een reis op latere datum.

Vanzelfsprekend stellen wij ons in deze zo flexibel mogelijk op en doen wij er alles aan om maximaal aan uw wensen tegemoet te komen.

Zorg goed voor elkaar. Samen met u hopen wij dat deze crisis snel onder controle is en u als vanouds weer van een fijne vakantie kunt genieten.

Bedankt voor uw vertrouwen.

Het WeTravel2-team,

Kristof

——————————————————————————————————————–

Ons bereiken

WeTravel2 volgt de huidige richtlijnen een heeft sinds 18/3 telewerken ingevoerd. We blijven ons echter 200% inzetten voor uw vakantie.

——————————————————————————————————————–

Droom nu, reis later

Heel veel reizigers hebben hun vakantie in het water zien vallen dit jaar. Maar toch kunnen we weer bijna beginnen dromen van een nieuwe reis, want vanaf 10 november zal TUI/VIP het nieuwe zomerseizoen van 2021 lanceren – met zeer flexibele omruilgaranties

> boeken voor 31 januari betekent de grootste vroegboekkortingen scoren

> gratis omruilen tot 7 dagen voor vertrek (vliegvakanties)

> gratis omruilen tot 28 dagen voor vertrek (autovakanties, citytrips, skivakanties, groepsreizen)

> tot 2x gratis omruilen mogelijk

> wijzigen van datum, bestemming en/of reisgezelschap 

——————————————————————————————————————–

Coronavoucher

De voorwaarden van deze voucher zijn als volgt:

o De voucher vertegenwoordigt de totale waarde van het reeds door de reiziger betaalde bedrag;
o De reiziger hoeft geen kosten te betalen voor het afleveren van de voucher;
o De voucher is minimaal een jaar geldig;
o De voucher geeft uitdrukkelijk aan dat deze is afgegeven naar aanleiding van de coronacrisis waardoor hij ook gedekt is door de verzekering insolventie.
o De reiziger kan de voucher die voldoet aan de hierboven beschreven voorwaarden niet weigeren

——————————————————————————————————————–

Annulering van de reis door de reiziger

U kunt enkel annuleren (en vergoed worden in de vorm van een voucher) als de touroperator uw reis geannuleerd heeft. Uiteraard bent u vrij om uw reis op eigen initiatief te annuleren. Voor alle afreizen vanaf 08 juni gelden de gewone annuleringsvoorwaarden zoals vermeld in onze algemene voorwaarden.

Onze algemene voorwaarden vindt u hier

——————————————————————————————————————–

Annuleringsverzekering

Het annuleren omwille van de coronapandemie is momenteel bij geen enkele annuleringsverzekering gedekt. Als u echter ziek zou worden omwille van Corona of een andere ziekte dekt de verzekering dit wel. Als u de data van uw reis wijzigt, kan de verzekering wel mee gewijzigd worden van data.

Meer info over onze annuleringsverzekering vindt u hier

——————————————————————————————————————–

FAQ’s

Moet ik mijn saldo nog betalen? U hebt voor deze zomer een reis geboekt en een voorschot betaald en nu komt de factuur voor de rest van het bedrag. Moet u die rekening betalen? Terwijl het ernaar uitziet dat er dit jaar misschien niet meer gereisd zal kunnen worden? De Association of Belgian Travel Organisers (ABTO) heeft een duidelijk antwoord.

Wat als ik zelf annuleer ?
Er zijn twee scenario’s om een reis te annuleren: ofwel annuleer je zelf, ofwel annuleert de touroperator. Als je zelf besluit om de reis te annuleren, dan dien je de annuleringskost te betalen. Deze zal afhouden worden van je voorschot als dit voldoende is. Is dit niet voldoende dien je bij te betalen tot de annulatiekost. Is er te veel betaald, werkt dit voor het restsaldo vaak met een tegoedbon.

Wat als de reisorganisatie annuleert ?
Als de reisorganisatie annuleert, krijg je je geld terug in de vorm van een corona(waarde)bon, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn.

De reisorganisatie zal echter alleen annuleren als de reis ‘niet uitgevoerd kan worden’. “Dat is vastgelegd in de wet en alleen van toepassing als er sprake is van een negatief reisadvies vanuit België (dan mag je het land niet uit) of van het land waar de reis naartoe gaat (dan mag je dat land niet in).

“Zolang een reis niet geannuleerd is, wordt hij als ‘uitvoerbaar’ beschouwd. Dan zijn ook de normale betalingsvoorwaarden van toepassing en moet je het openstaande saldo voor de vervaldatum betalen.” Concreet is er in België op dit moment geen negatief reisadvies. Het is afwachten, sommige touroperators nemen al beslissingen ver in de toekomst, andere kijken per bestemming.

Wat als ik een risicopatiënt ben en ik mijn reis niet meer zie zitten?
Dat maakt geen verschil. We raden iedereen aan om nog heel even af te wachten. Pas als de touroperator verplicht wordt om de reis te annuleren, zal dat ook gebeuren en krijg je je geld terug in de vorm van een corona bon. In de tussentijd gelden de algemene voorwaarden.

Wat als ik mijn werk kwijt ben en financiële problemen heb?
95 procent van de annuleringsverzekeringen dekken geen pandemieën en epidemieën, maar sommige dekken wel het verlies van werk. Voor alle duidelijkheid: alleen als je werkloos bent op het moment van vertrek, kan je daar een beroep op doen. Dan krijg je doorgaans je geld terug en betaalt de verzekering de annulatiekost. Tijdelijke werkloosheid valt daar níét onder.

Wat als de touroperator failliet gaat?
Dan is er het Garantiefonds Reizen, dat de consument beschermt en hem zijn geld terugbetaalt. Dat fonds is een mooie oplossing om de klant te beschermen. Ook de coronabon wordt gewaarborgd door het Garantiefonds.

Is de geldigheidsdatum van de coronabon niet wat kort?
De coronabon is door het kabinet van federaal minister Nathalie Muylle (CD&V) in het leven geroepen en is een jaar geldig. De boeking dient te gebeuren binnen het jaar, maar dat kan voor een vertrekdatum plaatsvindt verder dan 12 maanden na uitgifte van de bon.

——————————————————————————————————————–

Bijkomende vragen?
Voor al uw andere vragen in verband met het coronavirus verwijzen wij u naar volgende websites: