Het verhaal achter WeTravel2…

foto KristofIk ben Kristof, en ik reis graag…

Toen ik 18 was, dook ik bij de avondschemering in ondiep water en brak mijn nek. Een stom ongeval dat me deed belanden in een rolstoel. Lichamelijk heeft mijn duikongeluk blijvende sporen nagelaten. Opnieuw  lopen – laat staan zwemmen – bleef voor altijd onmogelijk. Mezelf heruitvinden is wél gelukt. Ik ben ondernemer geworden. Ik ben een levensgenieter. En ik ben een reiziger.

Een reiziger, jazeker. Het liefst naar lekker warme landen. Naar de Canarische Eilanden. Naar de Caraïben. Naar Oost-Afrika. Naar verre bestemmingen die niet voor de hand liggen voor een rolstoelgebruiker. Waarvan je niet zou verwachten dat ze toegankelijk zijn voor iemand als ik. Ik reis met veel plezier, met nog meer verwondering en vooral met een open geest. Want opnieuw leren reizen, daarvoor moet je een drempel over. Maar die drempel, geldt die niet voor iedereen die reist?

Omdat reizen altijd kan, ook voor mensen met een fysieke beperking, startte ik vier jaar geleden mijn eigen reisorganisatie. Een sobere start met een beperkt aanbod groeide gestaag uit tot dé referentie in de wereld van toegankelijk reizen. Vandaag biedt WeTravel2 een ruim en divers aanbod wereldwijd, ondersteund door gespecialiseerde medewerkers en steeds op zoek naar nieuwe toegankelijke reisdoelen. Dit magazine laat je dromen van een fijne, zorgeloze vakantie. Wij maken dat jouw droom werkelijkheid wordt…omdat reizen altijd kan.

Tot binnenkort,

Kristof Steegmans
zaakvoerder

 

Het WeTravel2-team

45088651_260832654636018_8611419766466281472_n

Elke
Sinds de opstart ben ik aan de slag bij WeTravel2. Ik stond mee aan de wieg van de organisatie die 4 jaar later dé referentie voor toegankelijk reizen in Vlaanderen is geworden. Ik vond hier mijn droomjob; de combinatie van mijn ervaring bij een grote reisorganisatie en mijn persoonlijke ervaring met een beperking kan ik bij WeTravel2 ten volle aanwenden. Mijn favoriete vakantiebestemming is zonder twijfel Italië: het land van lekker eten, een rijke cultuur maar bovenal van ‘dolce far niente’.

63 Fenna (1)2 Fenna
Na mijn opleiding Orthopedagogie kwam ik vrijwel meteen in de wereld van het toegankelijk toerisme terecht. De sector blijft me elke dag opnieuw boeien; het is een fantastische uitdaging om in de complexiteit van het toerisme voor iedere persoon naar een oplossing op maat te zoeken. Tijdens mijn vrije tijd ben ik actief in het verenigingsleven en, hoe kan het ook anders, doe ik niet liever dan de wereld ontdekken. Geef me maar een actieve vakantie of rondreis, zodat ik me volledig kan uitleven!