Kaapstad, de 'moederstad' is voor velen het hoogtepunt van Zuid-Afrika. Vanop de Tafelberg geniet je bij goed weer van een spectaculair uitzicht op de stad en de oceaan. In de kleurrijke Bo-Kaap wijk is de moslimcultuur nog sterk vertegenwoordigd. Het Victoria & Albert Waterfront is een must voor kooplustigen. Naast de vele winkels zijn er ook talrijke restaurants en cafés. Cape Point, een mooi natuurreservaat in het meest zuidelijke deel van het schiereiland, biedt schitterende panorama's, terwijl bij Boulders Beach een unieke kolonie Afrikaanse pinguïns leeft. In de botanische tuin van Kirstenbosch groeien meer dan 22.000 verschillende plantensoorten, waaronder het typische fynbos.

 

Verblijf in het Epic Guest House, een toegankelijke B&B in Noordhoek (Kaapstad)

Sabine & Alfie verwelkomen je graag in het Epic Guesthouse. Deze B&B is gelegen in het rustieke Noordhoek, aan de voet van de fameuze Chapman’s Peak en aan het mooiste deel van de kustroute vanuit Kaapstad. Je hebt er een prachtig zicht op de Atlantische Oceaan en het achterliggende gebergte.  Je kan er lekker luieren na uw rondreis of vanuit het guesthouse op dagexcursie gaan. De wijngaarden van Franschhoek, Stellenbosch, Durbanville Hills en Paarl zijn vlakbij en het guesthouse is bovendien de perfecte uitvalsbasis voor de Tuinroute langs de westkust.

Kamers

Het guesthouse heeft een familiale sfeer en beschikt over 4 kamers, welke allemaal zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Ze hebben allen een volledig toegankelijke, goed uitgeruste badkamer; denk maar aan een verwarmd handdoekenrek, antislip tegels, speciale handgrepen en een douchezitje.

Vanaf € 60 per persoon per nacht

rooms3  

AMANZI
Deze ruime kamer kijkt uit op de visvijver en de tuin, is ingericht met een kingsize bed en heeft een comfortabele zithoek met een slaapbank. Het opvallende kunstwerk dat deze kamer typeert, brengt een unieke sfeer binnen.

 enkosi1  

ENKOSI
Deze ruime kamer biedt een uitzicht van 180 graden op Chapman's Peak en de Atlantische Oceaan. De kamer heeft een kingsize bed en slaapbank.
Openslaande deuren komen uit op de prachtige Veranda vanwaar je kan genieten van het prachtige uitzicht, de zonsondergang en de natuur.

 molo1  

MOLO
Deze comfortabele kamer biedt een prachtig uitzicht over de wetlands en hoge bomen, helemaal tot aan de Atlantische Oceaan. De kamer is ingericht met een kingsize bed (twin bed zijn mogelijk op aanvraag) met een comfortabele zithoek.
Geniet van het prachtige uitzicht, de wilde dieren, en zonsondergang van uit de kamer. 
De badkamer bevindt zich niet aansluitend met de kamer, maar naast de kamer.

 intaba1  

INTABA
Deze gezellige en comfortabele kamer is de kleinste van de kamers van het Epic Guest House en heeft een queensize bed. Een perfecte kamer voor u en een partner, gewoon alleen; rustig, rustgevend en comfortabel.
De badkamer bevindt zich niet aansluitend met de kamer, maar naast de kamer.

Daguitstappen Kaapstad

Prijzen op aanvraag

De Tafelberg ‘beklimmen’
Het beklimmen van de beroemdste berg van Kaapstad staat hoog op ieders bucket list. De woorden ‘beklimmen’ en ‘rolstoel’ gaan helaas zelden goed samen. Maar Kaapstad zou Kaapstad niet zijn als dat niet mogelijk was. Echt beklimmen doe je de Tafelberg niet, maar rolstoelen en blindengeleidenhonden kunnen gewoon mee met de kabelbaan. Bovenop de berg ligt ongeveer twee kilometer aan verharde paden die toegankelijk zijn voor een rolstoel.

Robbeneiland bezoeken
Je kunt Kaapstad niet verlaten voordat je een bezoekje hebt gebracht aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen zat. Op de bus en in de boot zijn speciale rolstoelplekken en buiten de cel van Mandela is een traplift aanwezig. Ook het personeel van Robbeneiland is goed ingesteld op rolstoelgebruikers. Ze tillen je op de boot, helpen je in de bus en duwen je voort op het eiland zelf.

Het Iziko South African Museum & Planetarium
Duik de geschiedenis in in het museum of bekijk de nachtelijke sterrenhemel in het planetarium. Deze is overigens altijd zichtbaar, wat het weer ook doet. In het auditorium kunnen ze de nacht namelijk perfect nabootsen. Het gebouw beschikt over trappen met handleuningen, liften en aangepast sanitair.
Winkelen in Canal Walk

Naar een concert in Kirstenbosch National Botanical Garden
De Botanische Tuinen in Kirstenbosch zijn, dankzij de prachtige flora die je hier vindt en het mooie uitzicht dat je hebt op de Tafelberg, zeker een bezoek waard. Het ligt daarentegen wel op een steile heuvel en niet alle delen van het park zijn toegankelijk. Voor rolstoelgebruikers zijn er echter wel speciale parkeerplaatsen en –toiletten, en ook zijn er rolstoelen te huur. Maar houd vooral de zomerse openluchtconcerten in Kirstenbosch in de gaten – die zijn namelijk absoluut een hoogtepunt – en wederom: toegankelijk voor rolstoelen.

De pinguïnkolonie in Boulders Beach bezoeken
Een bezoekje aan de grappigste beesten van het zuidelijk halfrond mag tijdens je vakantie in Zuid-Afrika eigenlijk niet ontbreken. Ze wonen in Boulders Beach, ongeveer 45 minuten rijden vanaf Kaapstad, en ze zijn met veel. Het is voor zowel kinderen als volwassenen een echte must-do. Door de perfecte begaanbaarheid van het wandelpad naar de pinguïns toe vormt dit uitje ook voor rolstoelgebruikers geen enkel probleem.

Bezoek een van de prachtige stranden van Kaapstad
Een dag luieren op het strand in Kaapstad is ook voor rolstoelgebruikers goed mogelijk. Het strand van Camps Bay is prima bereikbaar vanaf de weg, in tegenstelling tot de stranden van Clifton die alleen maar via (nogal steile) trappen bereikbaar zijn. Het strand van Muizenberg staat bekend om zijn kleurrijke borden en vlaggen, zodat doven en slechthorenden ook gewaarschuwd kunnen worden voor bijvoorbeeld haaien in de zee.