zoom_malaga

Land van tapas en stranden

Een lange kustlijn verdeeld over verschillende Costa’s, temperamentvolle steden als Barcelona en Madrid, het klassieke Andalusië in Zuid-Spanje en overheerlijke tapas: als je ergens ‘la buena vida’ kunt ervaren dan is het wel tijdens een vakantie in Spanje. Dit land in het zuidwesten van Europa is vanwege de ligging aan de Middellandse Zee al jaren een favoriete plek voor een vlieg- of autovakantie naar Spanje.

Marbella is een mondaine badplaats gelegen in Andalusië, de meest zuidelijke autonome regio van Spanje. Het is gelegen tussen Málaga en Gibraltar. De jaarlijkse gemiddelde dagtemperatuur is in Marbella 18,7°C. Daarom is het een van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol. Zo is het er groot deel van het jaar erg zonnig.  Een extra troef is dat u uw strandvakantie kan combineren met een ongelofelijk aanbod aan culturele bezienswaardigheden. 

Ontdek hier onze seniorenreizen naar Aldea La Quinta Health Resort in Marbella!

 • Casa Brazos Abiertos - Iznajar

  Casa Brazos Abiertos - Iznajar

  Een volledig toegankelijk vakantiehuis voor 8 personen, gelegen op een landgoed van 5 hectare

  lees meer

 • Ilunion Fuengirola**** Fuengirola

  Ilunion Fuengirola**** Fuengirola

  Zeer goed toegankelijk hotel, vooral voor koppels, aan het strand van Los Boliches

  lees meer

 • Aldea La Quinta Health Resort - San Pedro De Alcantara

  Aldea La Quinta Health Resort - San Pedro De Alcantara

  Aldea La Quinta Health Resort biedt reizigers die zorg nodig hebben  een prachtige vakantie.

  lees meer

 • Finca Corasol - Alhaurin El Grande

  Finca Corasol - Alhaurin El Grande

  Twee Vlaamse verpleegkundigen bieden zorgvakanties aan in het zuidelijke Andalousië.

  lees meer

Extra diensten in Spanje

Voor elke regio in Spanje kunnen wij volgende extra diensten voorzien

- toegankelijk transport voor transfers en excursies

- 24u/24u zorgpermanentie

- huur van hulpmiddelen zoals tillift, douchestoel,etc. ...

Prijzen en mogelijkheden steeds op aanvraag

Excursies 

Costa del Sol

-De Oude Stad van Marbella: Ideale plek om cultuur met shoppen te combineren. De fantastische keuken moet u zeker uitproberen, al kan de kostprijs hiervan aardig oplopen.

-Puerto Banús: Een gezellige sfeer gecombineerd met het mondaine van Marbella. U ziet er de mooiste boten van de wereld en de meest luxueuze wagens. De vele winkels bieden de beste merken.

- Estepona: Op een 20-tal minuten van Aldea gelegen. Er is een prachtige, 6km lange boulevard naast het mooie strand dat perfect toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

- Malaga: gezellige en zeer goed toegankelijke kuststad

- Andalusië: Ronda, Alhambra,...

Algemene info Spanje

Costa del Sol

El Faro Beach - Marbella

El Faro Beach is een van de drukst bezochte stranden van Marbella omdat het vlakbij het centrum gelegen is. Het strand dankt zijn naam aan de vuurtoren (Faro) die er staat. Het is aangepast voor mensen met een beperking. Strandrolstoelen, pad, aangepast sanitaire zijn voorzien.

 Fuengirola

In Fuengirola zijn alle openbare stranden toegankelijk voor personen met een fysieke beperking. Er zijn aangepaste douches, verbeteringen van de toegang door opritten en houten platforms. Er is een 6 km lange boulevard langs het strand die volledig toegankelijk is.

Algemene info

Klimaat en beste reistijd

Zuid-Spanje heeft een gematigd mediterraan klimaat dat sterk onder invloed staat van de Middellandse zee. Door deze invloed komen er maar zelden extreme weersomstandigheden voor. Vooral in de lente en herfst is het er aangenaam warm. Wel zijn het aantal dagen met neerslag hoger in de wintermaanden dan in de meeste andere delen van Spanje. De jaarlijkse gemiddelde dagtemperatuur is 18,7°C.

Reisdocumenten

voor Belgen volstaat de identiteitskaart (moet geldig te zijn tijdens uw verblijf). Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op www.eid.belgium.be. Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be.

Taal

Spaans, Engels wordt bijna overal gesproken

Tijdsverschil

Geen

Keuken

Van tapa´s, vis, Spaanse en internationale keuken (al dan niet met Michelin ster) tot fast food. De specialiteit van Málaga is pescaíto frito, kleine gefrituurde visjes. Maar ook espetos, gegrilde sardienen op een stokje, gazpacho, ensalada Malagueña, zijn erg populair.