Wil u graag alleen op reis maar bent u op zoek naar iemand om u te begeleiden? Of bent u vrijwilliger om een van onze individuele reizigers te begeleiden?

WeTravel2 fungeert als bemiddelaar tussen reizigers en begeleiders. Onze partners KVG en Randstad zorgen voor de administratieve ondersteuning voor contracten, verzekeringen,…

Wenst u meer info of hebt u concrete interesse?
Contacteer ons dan via ons contactformulier op info@wetravel2.eu of op 014 700 600 en wij brengen u graag in contact met de juiste perso(o)n(en)!

Meer info vindt u eveneens in onze uitgebreide infobrochure Reizen met een assistent‘ 

logo rolmodel

Logo Randstadlogo KVG

Begeleiders op zoek naar reizigers…

 
rita lybaertRita Lijbaert
Ik ben een 62-jarige fitte dame die hulp wil bieden waar nodig. Ik ben altijd stadsbediende geweest en sinds 2 jaar op pensioen, waar ik erg van geniet. Vanuit mijn persoonlijke situatie heb ik ervaring in het begeleiden en verzorgen van personen met een fysieke beperking.
 
 
 
 
 
 
 10297849_10203767636097111_7274777598854790038_nChristine Bekaert
Ik ben een 58-jarige verpleegkundige uit Deurne en ga reeds mee als vrijwilligster op reis met personen met een chronische ziekte. Ik stel me graag kandidaat om ook de reizigers van WeTravel2 te begeleiden. 
 
 
 
 
 
 
10917389_10204972316461806_6994038897025095483_nPommelien Vandenbroucke
Ik ben een 22-jarige, net afgestudeerde, studente ergotherapie uit Oudenaarde. Naast mijn studies ben ik zeer sportief, een geboren avonturier en een fervent reiziger (Mexico, India, Nepal, Kenia, Thailand, …). Ik heb reeds ervaring met vrijwilligerswerk in Ghana. Ik reis enorm graag en hou ervan om nieuwe mensen te ontmoeten. Met deze ervaring in het achterhoofd wil ik graag mensen met een beperking begeleiden tijdens hun reis.
 
 
 
 
 
Marijke EngelsMarijke Engels
Ik ben een 34-jarige verpleegkundige uit Lier met een lange ervaring op de dienst Spoedgevallen. Sinds kort werk ik als thuisverpleegkundige bij VIPthuisverpleging. Daar werk ik vooral met mensen met een mentale en/of fysieke beperking. Dit doe ik nu 1,5 jaar met hart en ziel.
 
 
 
 
 
 
Monik Jacobs2Monik Jacobs
Vlotte 62 jarige dame. Op dit moment al actief vrijwilliger in het cafetaria van ‘Ten Kerselaere’ in Heist-op-den-Berg en bij Intersoc Reizen. Daarnaast ben ik bestuurslid van de GAPH (Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap). Mijn moeder en tante heb ik jaren verzorgd. Zelf heb ik een licht fysieke beperking. Voorts ben ik heel contactvaardig en ben altijd klaar voor een gezellige babbel. Graag wil ik mijn diensten aanbieden om assistentie te bieden op reizen voor mensen met een fysieke beperking.
 
 
 
 
 
P1100047 (1)
Kris Hens
55-jarige verpleegkundige uit Geel
 
 
 
 
 
 
 
julie buytaertJulie Buytaert
24-jarige ergotherapeute
 
 
 
 
 
 
 
ludwig d'haeseLudwig d’Haese
Ik ben woonachtig te Merchtem (Vlaams Brabant) en ben 60 jaar. Ben sedert enkele jaren op pensioen. Ik ben een fervent wandelaar en heb hier een eigen website over gemaakt, zie www.ludwigdhaese.be. Ik ben een gediplomeerde berggids (Bloso) en heb al meerdere tochten gemaakt met blinden. Ik ben tevens begeleider (gids) geweest bij Te Voet en momenteel bij het Zuiderhuis. 
 
 
 
 
Anny DecockAnny Decock
67-jarige dame met jarenlange ervaring in het begeleiden van groepsreizen over de ganse wereld. Geen ervaring met het begeleiden van groepen met mensen met een beperking, wel heb ik regelmatig mensen bij me, in mijn ‘gewone’ groepen die een beperking hebben. Mijn taak is dan ook om deze mensen op te vangen, te verzorgen, … Ik begeleidde/gidste wel al een paar familie-groepen met een ‘terminaal’ familie-lid die nog graag een laatste reis wenste te maken vooraleer te sterven. Ik reis nu 25 jaar lang de wereld rond, nog altijd met veel enthousiasme!
 
 
 
                                        
IMG_8142Elly Gebruers
Ik ben een 55-jarige halftijdse zorgkundige uit Berlaar en heb reeds ervaring als vrijwilliger bij CM. Ik heb zowel interesse in groepsbegeleiding als in individuele begeleiding, en kan niet wachten de reizigers van WeTravel2 te helpen op hun onvergetelijke reis!

 
 
 
 
 
 
annika mercelisAnnika Mercelis
 Als ergotherapeut wil ik graag mensen goed begeleiden, in het bijzonder hen de mogelijkheid geven om te reizen. Het is schitterend een zorgeloze vakantie aan te bieden aan mensen met een beperking. De reismicrobe zit in het bloed. Met mijn gezin woonde en werkte ik acht jaar in Afrika. Daarna organiseerden we jaarlijks een verre of avontuurlijke reis. Ik ben sportief. Ik heb ruim twintig jaar werkervaring in administratieve en coördinerende functies, ik spreek vlot Engels en goed Frans. Momenteel volg ik een startcursus Spaans en een E.H.B.O.-cursus bij het Rode Kruis. Mijn organisatietalent, mijn vermogen om problemen op te lossen, mijn sociale vaardigheden en mijn aanpassingsvermogen zijn troeven voor deze verantwoordelijkheid. Als reisleider vind ik flexibiliteit, enthousiasme en positieve ingesteldheid belangrijk.
 
 
 
Laurens LensekensLaurens Lenskens
 Hoi hoi! Mijn naam is Laurens, een trotse Limburger van 23 met een passie voor reizen! Op avontuur gaan heeft er altijd al bij mij ingezeten en ik heb van mijn passie mijn beroep kunnen maken aangezien ik in het toerisme werk. Iedereen heeft nood aan vakantie en ik wil dan ook graag mijn steentje bijdragen om dit principe voor iedereen mogelijk te maken! Aarzel niet om mij te contacteren, voor algemeen reisadvies (ik heb er wel wat) of om gewoon eens af te spreken en bekijken wat ik voor je kan betekenen.
  
 
 
 
 
FacetuneRob Nicasi
Rob is 30 jaar en komt uit Geel. Hij heeft in het verleden gewerkt als vrijwilliger in een revalidatiecentrum waar hij mindervaliden begeleide in het fitness centrum. Momenteel is hij werkzaam als vrijwilliger in een tehuis voor mindervaliden.

  
 
 
 
 
 
Joke MangelschotsJoke Mangelschots
Ik ben Joke Mangelschots en heb mij opgegeven als vrijwilliger. Ik heb altijd in de verpleging gewerkt en heb mijn werk altijd graag gedaan.  Helaas heb ik rugproblemen gekregen. Toch zou ik dit nog heel graag doen omdat het maar een bepaalde periode is en ik graag met mensen werk.  Ik ben een zeer zorgzaam type en ben een sociaal iemand. Ik ben het hele jaar beschikbaar. Jaarlijks ga ik samen met mijn man op reis binnen de Europese grenzen.
 
 
 
 
 
TonTon van Kessel
Even voorstellen, ik ben Ton van Kessel uit Nederland. Woonachtig in Eersel even over de grens bij Postel. Ik ben 68 jaar getrouwd en wij hebben geen kinderen. Al jaren begeleid ik zowel mensen met een verstandelijke als lichamelijke beperking. Ik ben sportief ik volg het voetbal en ben zelf actief als recreatief fietser. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland. Dit land heb ik op de fiets van noord naar zuid en van west naar oost helemaal verkend. Ik spreek goed Duits, Engels en kan aardig overweg met het Grieks.
 
 
 
 
foto Hilde VandenbemptHilde Vandenbempt
Hallo, ik ben Hilde. Naast een actieve, alleenstaande mama van 2 leuke kinderen (een zoon van 20 en een dochter van 18j), ben ik ook leerkracht van beroep.  Ik hou van reizen, sport (lopen, wandelen, skiën ), activiteiten met vrienden, sauna, schilderen, muziek, lezen, ….en veel lachen.  Ik wil heel graag de wereld verkennen, in contact komen met verschillende culturen, andere talen spreken, de schoonheid van de natuur bewonderen, een verscheidenheid aan geuren en smaken ontdekken…. In het verleden heb ik al een stukje van de wereld gezien (Zimbabwe, Mozambique, Chili, Guatemala, Indonesië, … + nu en dan een citytrip). Zin om met mij op verkenning te gaan?
 
 
 
 
 
 
 
foto JacquelineJacqueline Van Veen
Ik ben Jacqueline en woon in Midden-Nederland. Sinds 2015 ben ik reisbegeleider/reisleider en begeleid ik groepsreizen binnen Europa bij diverse reisorganisaties. Het is geweldig werk om te doen; de omgang met de gasten, om wie het allemaal draait, om hen een onvergetelijke en onbezorgde vakantie te bieden. Naast het begeleiden van (senioren)reizen wil ik ook graag mensen met een beperking tijdens hun reis vergezellen. Om die reden zet ik me graag voor de reizigers van WeTravel2 in. Ik ben in het bezit van EHBO en kan mezelf omschrijven als enthousiast, doortastend en hulpvaardig. Mijn houding naar de gasten is respectvol en gastvrij.
 
 
 
 
Anja fotoAnja Engrie
 Mijn ervaringen en kwaliteiten zijn een gevolg van de samana reizen die ik al gedaan heb (zorg dragen voor, geduldig zijn, vriendelijk…). Ik wil via WeTravel2 op reis gaan omdat je via WeTravel2 meer een persoonlijk contact hebt met de reisgenoot.
 
 
 
 
 
 
Marnix fotoMarnix Laroy
Marnix is een gepensioneerde politiecommissaris uit Gent. Tijdens zijn jeugdjaren bracht zijn moeder veel tijd door in een rolstoel. Dit heeft hem aangezet tot het begeleiden van reizen met mensen met een beperking. Hij werkt als vrijwillige begeleider van reizen voor mensen met een mentale en fysieke beperking. Zelf heeft hij dan ook reizen als voornaamste hobby. Hij reisde onder meer al naar Java, de Filipijnen, Thailand, Singapore en Bali.
 
 
 
 
 
liesjeLiesbeth Pype
Liesbeth is 42 jaar en komt uit Ronse. Na haar militaire carrière heeft ze een opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Ze zet zich in als vrijwillige begeleidster van aangepaste reizen voor personen met een mentale beperking. Liesbeth heeft een passie voor reizen, zowel beroepsmatig als privé. Ze is beroepsbrandweer geweest en weet dus van aanpakken. Zelf is ze ook naar Rwanda geweest om ontwikkelingswerk te doen.
 
 
 
 
 
IMG_2646Tomas Verschueren
Tomas is een 31-jarige masseur en sportverzorger uit Haacht. Hij trekt graag rond om de wereld te zien en heeft ook een cursus initiator wandelen gevolgd waarbij er ook aandacht werd besteed aan de begeleiding van mensen met een fysieke en mentale beperking.
 
 
 
 
 
 
Betty Vuijts
Betty is 56 jaar en heeft ervaringen met dove en slechthorende mensen. Ze is dan ook in het bezit van een diploma doventolk. Ze heeft al vele plaatsen bezocht en gidsen en uitstappen uitwerken zijn haar sterktes. 
 
Victor Valenberghs
Victor Valenberghs is een actieve gepensioneerde man van 61 jaar uit Geel. Ik heb al ruime ervaring als vrijwilliger op zorgvakanties van het Rode Kruis. Op dit moment volg ik trouwens de cursus ‘helper en eerste hulp’. Heel het jaar door kan ik me inzetten als assistent.
 
Magda Bernaerts
Magda Bernaerts een 57-jarige dame uit Geel. Ik heb 3 jaar gewerkt als verzorgster in een ziekenhuis. Al vanaf mijn 15e ben ik intensief in contact met mensen met een fysieke beperking. Vandaar mijn interesse om mensen met een fysieke beperking te helpen tijdens hun reis.
 
Cindy Aerts
Ik ben een actieve dertiger, reiziger in hart en nieren en werkzaam in de sociale sector voor mensen met een beperking. Ik heb reeds ervaring in het begeleiden van reizen voor personen met een fysieke beperking. Mijn werk en mijn passie combineren lijkt me enig!
 
Els Van Haver
Ik ben Els, 34 jaar en ik ben kinesiste van opleiding (specialisatie cardiale en respiratoire kine / chronische pijn / lymfedrainage / sportkine). Ik heb reeds een aantal malen avontuurlijke expedities begeleid voor mensen met zowel mentale als fysieke beperkingen/aandoeningen. Ik woon momenteel in de Pyreneeën waar ik tevens via mijn buitensportorganisatie werk met andersvaliden. Ik praat naast Nederlands vlot Engels, Frans, Spaans en een basis gebarentaal. Reizen is een passie van mij en ik deel dat graag met mensen voor wie het niet altijd evident is. Ik woon reeds enkele jaren permanent in Spanje maar met de komst van Ryanair op Zaventem ben ik heel snel en goedkoop in Brussel. Voor mensen die kinesitherapeutische behandelingen nodig hebben (en daarvoor ook een voorschrift hebben zoals bijv bij lymfoedeem, mucoviscidose,…), reken ik enkel het deel aan dat door de ziekenkas terugbetaald wordt.
 
Wouter 
Ik ben Wouter. In het verleden begeleidde ik groepsreizen voor jongeren naar Oost-Europa. Ik ben fervent reiziger en bezocht al verschillende uithoeken van de wereld: India, Nicaragua, Laos, Rusland, Brazilië, Cambodja, Albanië,… Momenteel werk ik als docent orthopedagogie. Het begeleiden van reizen bij WeTravel2 zegt me dus wel iets.
 
Sara Van Opstal
Sara is 28 jaar en werkt met jong dementen. Ze is opvoedster van opleiding en heeft als opvoedster gewerkt in voorzieningen voor personen met een verstandelijke beperking. Daarvan hadden sommige ook een fysieke beperking. Ook heeft ze als persoonlijk assistent gewerkt. Daarnaast heeft ze nog verschillende vakanties begeleid bij CM.
 
Turid Deisz
Turid is 52 jaar en ergotherapeut van opleiding. Ze is docent en heeft gewerkt op kamp met personen met motorische en verstandelijke beperkingen. Ik heb 16 jaar ervaring als ergotherapeut binnen de fysische revalidatie, zowel in het buitenland als in België. Ik heb zo een heleboel vaardigheden ontwikkeld die het me gemakkelijker maken om personen met een beperkingen te begeleiden en ondersteunen tijdens taken van het dagelijks leven. Ik ben docent op de opleiding ergotherapie en geef oa les over hulpmiddelen en hulpmiddelen advisering en ben, dankzij mijn ervaring in het werkveld, goed thuis in de hulpmiddelen sector en hoe deze te gebruiken. Ik heb een ruime interesse – ga graag naar musea en tentoonstellingen, kan zowel genieten van natuur als van grootsteden, zeker als het steden zijn met cultuur. Ik heb 5 jaar in Amerika gewoond (de VS) en heb daar zowel in de bergen van Montana , als in de maisvelden van Missouri en Indiana gewoond, als aan NYC en in Chicago. Ik sluit gemakkelijk contacten wat me als ergotherapeut altijd van pas is gekomen.
 
Jozef Thienpondt
Jozef is 67-jarige verpleegkundige uit Aalst. Hij heeft een dochter met een fysieke beperking waarmee hij regelmatig op reis gaat. Hij heeft dus al wat ervaring opgebouwd.
 
Els Busschots
Els is 57 jaar en heeft al heel wat jaren ervaring in het begeleiden van vakanties als vrijwilligster. Ze heeft al gewerkt met langdurig zieken en mensen met een beperking. Ze houdt van reizen binnen ons eigen landje maar heeft ook al wat reizen buiten Europa achter de rug (Oeganda, Indonesië, Thailand, St. Peterburg, Peru, .. ). Ze ontdekt graag de andere culturen en hou vooral van de natuur.