Kenia en Tanzania: Afrika op zijn toegankelijkst

Oost-Afrika is een ultieme reisbestemming waar dromen werkelijkheid worden. De grootse natuur, de ‘big five’ – olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard – die er zich dankzij het open savannelandschap beter laten spotten dan elders, de machtige vulkanen en kloven van de Rift Valley, ontmoetingen met de Masaikrijgers… dankzij WeTravel2 toegankelijk voor iedereen. De reis van je leven, perfect begeleid en op maat van jouw wensen en mogelijkheden. Door de kust van de Indische Oceaan krijgt relaxen en genieten een nieuwe betekenis – je komt er om uit te rusten van uw safariavontuur of gewoon om te genieten van een heerlijke tropische strandvakantie. 

WeTravel2 opent voor jou de poorten van enkele van de mooiste wildparken ter wereld: goed voor fascinerende en vooral zorgeloze safaritochten. Amboseli, Tsavo East, Tsavo West, Naivasha, Nakuru en Masai Mara zijn vijf prachtfacetten van de Oost-Afrikaanse diamant. In Amboseli herkent u de Afrikaanse prentenboekvergezichten met giraffen, olifanten en als decor de reusachtige Kilimanjaro. Tsavo, vlakbij Mombasa en zijn witte stranden, is ruig en wijds: de open landschappen en rode aarde lijken op de Australische outback. Het hooggelegen Naivasha herbergt een dwarsdoorsnede van Afrikaans wild. Nakuru kent u van de roze flamingo’s die er als duizenden bloemen op het wateroppervlak van het meer lijken te bloeien. De rijzige krijgers met hun speren staan in Masai Mara al evenzeer symbool voor Oost-Afrika als de leeuwen die er vrij op jacht gaan… en voor spektakel zorgen. 

Onze safari’s worden individueel en volledig op maat uitgewerkt. Zo kies je zelf wat en wanneer je het wil zien. Omdat onze safari’s niet in groep zijn, en je dus enkel met jouw eigen reisgezelschap reist, kan je reizen op je eigen tempo. Wij helpen je graag om een programma op te stellen dat volledig aansluit bij jouw wensen.

Hieronder vindt u alvast enkele voorbeelden.

Kenia: Introductiesafari - 3 dagen

Kenia: Introductiesafari - 3 dagen

Mombasa - Tsavo Oost - Mombasa, te combineren met een strandverblijf

lees meer

Kenia: 5 dagen safari

Kenia: 5 dagen safari

Nairobi - Amboseli - Tsavo Oost - Mombasa

lees meer

Kenia: 5 dagen safari

Kenia: 5 dagen safari

Mombasa - Tsavo West - Amboseli - Tsavo Oost - Mombasa

lees meer

Kenia: 7 dagen safari

Kenia: 7 dagen safari

Nairobi - Lake Naivasha - Lake Nakuru - Amboseli - Tsavo Oost - Mombasa

lees meer

Kenia: 8 dagen safari

Kenia: 8 dagen safari

NIEUWE ROUTE
Nairobi - Amboseli - Tsavo - Kust/Nairobi

lees meer

Kenia: 8 dagen safari

Kenia: 8 dagen safari

NIEUWE ROUTE
Nairobi - Lake Nakuru - Lake Naivasha - Masai Mara - Nairobi

lees meer

Kenia: 8 dagen safari

Kenia: 8 dagen safari

NIEUWE ROUTE
Nairobi - Samburu - Ol Pejeta - Nairobi

lees meer

Kenia: 10 dagen safari

Kenia: 10 dagen safari

Nairobi - Lake Nakuru - Masai Mara - Lake Naivasha - Amboseli - Tsavo Oost - Mombasa

lees meer

Kenia: 10 dagen safari

Kenia: 10 dagen safari

Nairobi - Sweetwaters/ Ol Pejeta - Lake Nakuru - Lake Naivasha - Amboseli - Tsavo Oost - Mombasa

lees meer

Kenia is niet enkel de perfecte bestemming om op safari te gaan. De kust rond Mombasa, met zijn witte zandstranden en wuivende palmbomen, leent zich uitstekend om uit te rusten van jouw safari-avontuur of gewoon om te genieten van een heerlijke tropische strandvakantie. Ten zuiden van de stad, op ongeveer anderhalf uur rijden van de luchthaven, bevinden zich Diani Beach en Tiwi Beach. Een aantal van onze hotels ligt ten noorden van Mombasa aan Bamburi Beach en Voyager Beach, op ongeveer een halfuur rijden van de luchthaven. Omringd door comfort en wellness bevindt je jezelf hier op een boogscheut van het ‘echte’ Afrika en de grote wildparken, die van hieruit vlot te bezoeken zijn via één van onze excursies.

Voyager Beach Resort**** Nyali

Voyager Beach Resort**** Nyali

Vlakbij Mombasa, ideaal als stopover hotel  1 of enkele nachten voor of na uw safari

lees meer

Baboab Beach Resort & Spa, Kole Kole**** Diani Beach

Baboab Beach Resort & Spa, Kole Kole**** Diani Beach

Resort met 3 vleugels en een fantastisch uitzicht over het strand en de Indische oceaan

lees meer

Diani Reef Beach Resort & Spa***** Diani Beach

Diani Reef Beach Resort & Spa***** Diani Beach

Luxueus en stijlvol beach resort aan het paradijselijke Diani Beach

lees meer

Sarova Whitesands**** Bamburi Beach, Kenia

Sarova Whitesands**** Bamburi Beach, Kenia

Beach resort omgeven door een tropische tuin van 22ha, direct aan het strand van Bamburi

lees meer

Amani Tiwi Beach Resort **** Tiwi Beach, Kenia

Amani Tiwi Beach Resort **** Tiwi Beach, Kenia

Perfect toegankelijk beach resort met alle moderne comfort, direct aan Tiwi Beach

lees meer

Kenia: combineer strand en safari

Hieronder vindt u de verschillende mogelijkheden om safari en strand te combineren.

  • Safari vanuit en naar Mombasa: Chartervlucht naar Mombasa voor een strandvakantie voor en na uw safari. Eventueel met extra vlucht van en naar Nairobi met Kenya Airways.
  • Safari vanuit Nairobi naar Mombasa: Je vliegt op Nairobi voor een safari en rust uit aan het strand in Mombasa. Terugvlucht vanuit Mombasa.
  • Safari vanuit en naar Nairobi: Safari zonder strandverblijf.

Wat maakt onze safaritochten toegankelijk?

Aangepast vervoer: De voertuigen (minibus of 4x4) die gebruikt worden tijdens de safari zijn rolstoeltoegankelijk. Ze beschikken over een ramp en een Europees systeem om de rolstoel veilig vast te maken. Je kan dus in jouw eigen rolstoel reizen en hoeft niet overgezet te worden naar een stoel, wat het reizen toch iets comfortabeler maakt. Bovendien hebben de driver-guides een ruime ervaring in het omgaan met personen met een fysieke beperking.

Toegankelijke accommodatie: De accommodatie tijdens de safari wordt afgestemd op jouw behoeften. In elk park kunnen er rolstoeltoegankelijke lodges of tenten voorzien worden.

Individuele reisroute: Omdat je reist met jouw eigen reisgezelschap kan zowel de reisroute als het reistempo volledig afgestemd worden op je eigen behoeften en wensen.

De lokale organisatie waar WeTravel2 mee samenwerkt heeft reeds 20 jaar ervaring in het organiseren van toegankelijke safaritochten. Zij organiseren niet enkele deze safari’s, maar staan ook in voor enkele extra services:

Toegankelijke transfers: Privétransfers van de luchthaven naar het hotel en terug in aangepast, rolstoeltoegankelijk vervoer.

Persoonlijke assistentie: Indien nodig kan je zowel tijdens uw strandverblijf als tijdens de safari een beroep doen op een persoonlijke assistent om je bij te staan in uw dagelijkse taken.

Medische assistentie: De afstanden tot medische verzorging (dokter of ziekenhuis) zijn groot in Kenia. Daarom is het niet mogelijk om aan een safari deel te nemen indien je dagelijks medische verzorging nodig hebt of er steeds medische verzorging in uw nabijheid dient te zijn. Uiteraard is het wel mogelijk om medische assistentie te voorzien tijdens het strandverblijf.

Nationale Parken 'Safari' is een woord in Swahili dat 'reis' betekent. Kenia is dan ook dé bestemming bij uitstek om rond te reizen. Het is bijna onbegonnen werk om de vele diersoorten op te noemen die hier thuis zijn: de Grote Vijf (buffel, olifant, neushoorn, leeuw en luipaard), maar ook giraffen, zebra’s, nijlpaarden, antilopen, hyena’s, gnoes, wilde honden en gazellen. Op de eindeloze vlakten van de Masai Mara, wellicht een van de beroemdste wildreservaten van Afrika, speelt zich een uniek natuurfenomeen af: de grote seizoenstrek van honderdduizenden gnoes, gevolgd door zebra’s en gazellen, een onvergetelijk schouwspel! Maar niet alleen dierenliefhebbers komen aan hun trekken in Kenia, ook de mooie, gevarieerde landschappen weten te bekoren: schrale woestijnsteppes, uitgestrekte savannes, prachtige meren en indrukwekkende bergen. In het tropische Afrika spreken de besneeuwde bergtoppen van Mount Kenya, nog altijd tot de verbeelding. Een beschrijving van de nationale parken geeft u alvast een voorsmaakje van wat u waar kunt zien.

Amboseli National Park Ligging: in Masai-gebied, met adembenemend zicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. De Kilimanjaro ligt in Tanzania. Landschap: gras- en struiksavannes, acaciabossen en moerassen. De moerassen worden gevoed met smeltwater van de Kilimanjaro en trekken vooral in droge periodes veel wild en vogels aan. Game: er verblijven niet alleen zeer veel olifanten in de bossen en moerassen, maar ook antilopes, buffels, leeuwen, luipaarden, zebra’s en giraffen. Hoogtepunt: zicht op de Kilimanjaro.

Great Rift Valley Ligging: massieve scheur in de aardkorst die zich uitstrekt van Jordanië tot Mozambique. Nergens is ze zo breed en spectaculair als in Kenia. Landschap: op de bodem van de vallei bevinden zich verscheidene uitgedoofde vulkanen en prachtige meren, o.a. Lake Nakuru, Lake Navaisha, Lake Elementaita en Lake Manyara. Game: ruim 400 verschillende vogelsoorten leven hier. Flamingo’s en pelikanen zijn de bekendste. Impala’s, defassawaterbokken, bohorrietbokken en rothschildgiraffen hebben hier ook hun thuishaven. Hoogtepunt: vogelobservatie aan de oevers van de meren.

Lake Nakuru National Park Ligging: het bekendste meer in de streek van de Great Rift Valley. Landschap: zoutwatermeer dat op onregelmatige basis gevoed wordt door enkele riviertjes. De waterstand kan dus variëren. Game: het Nakurumeer verwierf zijn bekendheid door de vele roze flamingo’s die er hun thuishaven hebben. In dit relatief kleine wildpark leven ruim 400 verschillende vogelsoorten. Bovendien is het een uitstekende plaats om impala’s, defassawaterbokken, bohorrietbokken en rothschildgiraffen te zien. Sinds kort leven hier ook zwarte en witte neushoorns die uitgezet werden door het Wereld Natuur Fonds. Hoogtepunt: een van de meest aantrekkelijke wildparken van Kenia.

Masai Mara National Reserve Ligging: in het land van de Masai. Het park is verdeeld in een inner reserve, ingericht als nationaal park, en een outer reserve, waar de Masai hun vee mogen laten grazen. Het park grenst aan Tanzania, waar het overgaat in het Serengeti National Park. Landschap: een glooiende, door een aantal rivieren doorsneden grassavanne. Door regelmatige neerslag is het gebied doorgaans erg groen. Game: bijna alle grote dieren die op de Oost-Afrikaanse savanne leven, zijn hier vertegenwoordigd. Ieder jaar rond augustus trekken honderdduizend gnoes het Masai Mara in op zoek naar voedsel. Ze zijn meestal vergezeld door grote aantallen zebra’s, thomsongazellen en soms lierantilopes en grantgazellen. De grote trek vindt plaats afhankelijk van de verschillende natte en droge perioden in het Serengeti en Masai Mara, die jaarlijks nogal variëren. Vogelobservatie aan de dichtbegroeide oevers van de Mararivier. Hoogtepunt: de grote verscheidenheid aan dieren in een schitterende groene omgeving. De oversteek van de gnoes over de Mararivier is onvergetelijk.

Shaba National Reserve Ligging: op ongeveer 340 km ten noorden van Nairobi. Dit park vormt samen met het Samburu National Reserve en het Buffalo Springs National Reserve één geheel. Landschap: een droog, heuvelachtig landschap, afgewisseld met grassavannes en de weelderig begroeide oevers van de Ewaso Nyirorivier, waar vooral acaciabomen en doumpalmen groeien. Game: giraffen, spiesbokken, de zeldzame grévyzebra's, gerenoeks, dikdiks, oryxen, luipaarden, nijlpaarden, olifanten en krokodillen. Aan de rivier leven heel wat vogels. Hoogtepunt: een unieke, eerder zeldzame fauna in een gevarieerd landschap.

Tsavo East en Tsavo West National Park Ligging: een groot natuurgebied ten zuiden en westen van Mombasa Road. Landschap: het grootste gedeelte van het park bestaat uit gras- en struiksavannes, in het noordwesten onderbroken door een sterk heuvelachtig gebied. Game: olifanten, luipaarden, leeuwen, buffels, maar ook kudu's. De neushoorns werden ondergebracht in een omheind deel van het park, zodat ze veilig zijn voor eventuele stropers. Hoogtepunt: Mzima Springs, een plek waar nijlpaarden, vissen en krokodillen leven. Onderwaterobservatie mogelijk. Op het Yattaplateau vindt men de langste lavastroom ter wereld.

Kenia’s parelwitte stranden De verblindend mooie stranden en wuivende palmen van de kust rond de havenstad Mombasa vormen het relaxte Kenia, waar de luie golfslag van de Indische Oceaan beelden oproept van heerlijke namiddagen en zwoele avonden van dolce farniente. Omringd door comfort en wellness bevindt u zich hier op een boogscheut van het ‘echte’ Afrika en de grote wildparken, die van hieruit vlot te bezoeken zijn via één van onze excursies.

Mombasa Mombasa is een geanimeerde havenstad aan de Indische Oceaan, een smeltkroes van Afrikaanse, Arabische, Europese en Aziatische culturen. Oorspronkelijk lag ze op een eiland, maar nu ligt de snel groeiende stad ook deels op het vasteland. Met een veerpont kan men de prachtige, brede stranden ten zuiden van de stad bereiken, zoals Diani Beach en Tiwi Beach, dat op ongeveer anderhalf uur rijden van de luchthaven ligt.  Een aantal van onze hotels ligt ten noorden van Mombasa (en dus iets dichter bij de stad), op ongeveer een halfuur rijden van de luchthaven: Bamburi Beach en Voyager Beach.

Toegankelijkheid Een safari in Kenia is een fantastische ervaring – en perfect haalbaar met een fysieke beperking. Onze lokale partner is een expert in het onthaal en de begeleiding van reizigers met een fysieke beperking: u bent dus in goede handen. Toch is een safari is ook best vermoeiend: bereid u fysiek en mentaal voor. Neem voldoende rust op safari, blijf eventueel enkele dagen op dezelfde plaats en koppel er voor of na enkele dagen strandvakantie aan en geniet van de schitterende accommodatie en het heerlijke weer aan de Indische Oceaankust. Indien u aan een safari deelneemt, neem dan een middelgrote reistas mee als bagage, en geen harde koffer, met een maximumgewicht van 15 kg. Tijdens de safari wordt de bagage achteraan in de minibusjes/4x4-voertuigen vervoerd.

Bagage Indien je aan een safari deelneemt, neem dan een middelgrote reistas mee als bagage, en geen harde koffer, met een maximumgewicht van 15 kg. Tijdens de safari wordt de bagage achteraan in de minibusjes/4x4-voertuigen vervoerd.

Klimaat en beste reistijd Het tropische klimaat wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de breedtegraad rond de evenaar. De temperatuur aan de kust ligt permanent rond de 25-30°C met ook warme nachten en een hoge luchtvochtigheid. November tot april is de warmste periode. In het binnenland zijn de nachten frisser en wordt de lucht droger. Van april tot juni en in oktober-november valt de meeste neerslag.

Taal Zowel in Kenia als Tanzania: Engels (officiële taal), Swahili, lokale talen, Frans in de hotels

Reisdocumenten Kenia en Tanzania: Internationaal paspoort, 6 maand na retour geldig, met minstens 2 lege pagina’s voor Kenia/Tanzania. Visum op voorhand online aan te kopen via http://evisa.go.ke/evisa.html voor Kenia en http://www.tanzaniaembassy.be/ voor Tanzania.

Aanbevolen vaccinaties De inenting tegen gele koorts is aan te raden voor Kenia en verplicht voor Tanzania. Malariatabletten, DTP, hepatitis en buiktyfus worden ook aangeraden (raadpleeg uw arts). Zorg voor een goede zonnecrème en antimuggenspray.

Verzekeringen Voor reizen naar Kenia en/of Tanzania raden we aan om een bijstandsverzekering af te sluiten met voldoende dekkingslimiet. Contacteer ons voor meer info.

Tijdsverschil Zomer: +1, winter: +2

Munteenheid De Keniaanse shilling (KES). € 1 = 113,6 KES (april 2019) Euro's en Amerikaanse dollars worden eveneens aanvaard. Op vele plaatsen worden dollarbiljetten van vóór 2006 niet meer aanvaard. Het in- en uitvoeren van de Keniaanse en Tanziaanse shilling is verboden. De bankautomaten (ATM) werken goed, men kan er lokale munt ophalen met Visa (met American Express en Master Card stellen zich vaak problemen).

Elektriciteit 220 volt, stekkers met drie polen

Gsm Het bereik in de parken is beperkt. In steden is er een goed bereik.

Ambassade Kenia: Av. Winston Churchill 208, 1180 Brussel  - tel: 02 340 10 40 Tanzania: Franklin Rooseveltlaan 72 , 1050 Brussel - tel: 02 640 65 00