Cyprus, culturele parel in de Middellandse zee

Cyprus, een klein eiland in de Middellandse zee, staat erom bekend de meest zonzekere bestemming te zijn in Europa. Reden genoeg om voor deze bestemming te kiezen dus! Er valt heel wat te beleven op dit kleine eiland. Soms moet u enige afstand overbruggen, maar dat is steeds de moeite waard. Een auto huren is de beste manier om de mooiste locaties van Cyprus te ontdekken!

C&A Apartments

C&A Apartments

100% Cypriotische gastvrijheid in een familiaal hotel.

lees meer

Amphora Hotel & Suites 4*

Amphora Hotel & Suites 4*

Gloednieuw, modern hotel, vlak aan het rotsstrand.

lees meer

Medische/persoonlijke assistentie

Verhuur hulpmiddelen

Aangepast vervoer

Toegankelijke excursies

 

Medische/persoonlijke assistentie

Deskundige medische basiszorg

In uw hotel, bijvoorbeeld hulp bij het aan- en uitkleden 's morgens en 's avonds, dagelijks toilet, medische assistentie, verzorging tegen doorliggen, draaien gedurende de nacht, consultatie en informatie.

Hulpverlening bij het zwemmen

 

Verhuur van hulpmiddelen

Hulpmiddelen voor het bed

Hooglaagbed, antidecubitusmatras, bedsponden, zelfoprichter

 

Hulpmiddelen voor toilet en bad

Tillift, douche –en toiletstoelen, toiletverhoger

 

Hulpmiddelen voor lopen en rijden

Scooter, rolstoel, rollator

 

Reparatie van hulpmiddelen

 

Aangepast vervoer

Privé transfer

Voor waterratten
Zij voelen zich hier als een vis in het water! De Seatrac en een strandrolstoel zijn beschikbaar voor zij die graag een plonsje in het koele zeewater wagen. Ga je liever all the way en kies je voor actie, dan zijn scuba diving of parasailing ongetwijfeld iets voor jou!

Voor cultuurliefhebbers
Cyprus heeft talloze toeristische attracties. Dat is te danken aan de rijke geschiedenis die het land heeft: van Griekse tot Romeinse en Byzantijnse invloeden. Breng een bezoek aan het kasteel van Paphos, bezoek de oude stad Nicosia, geef je ogen de kost in één van de vele musea,...

Toegankelijke stranden

• Akti Olympion Beach (Lemesos)
• CTO Beach Dasoudi (Lemesos)
• Foinikoudes Beach (Larnaka)
• Municipal Beach of Agia Napa.
• Fig Tree Beach (Protaras)

Klimaat en beste reistijd
Cyprus heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme droge zomers. Van alle Europese eilanden is Cyprus in de zomer één van de meest zonzekere en warme eilanden. Zelfs in oktober kunnen temperaturen de 30 graden grens ruim passeren.

Reisdocumenten
Voor Belgen volstaat de identiteitskaart (moet geldig zijn tijdens uw verblijf). Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op www.eid.belgium.be. Voor een laatste update: zie https://diplomatie.belgium.be/nl.

Munteenheid en Geldzaken
De munteenheid in Cyprus is de Euro (EUR). Geld afhalen kan aan de bankautomaten die talrijk aanwezig zijn. Op vele plaatsen zal u met Mastercard en/of Visa kunnen betalen.

Elektriciteit
In Cyprus gebruikt men een stekker type G. De stekkers zoals wij deze in België hebben, passen hier niet in dit stopcontact.
Neem daarom een reisstekker mee.

Hulpdiensten
In geval van een ongeluk of elke andere noodsituatie, kan u het gratis Europees noodnummer 112 contacteren.

Gezondheid
Vaccinaties zijn niet nodig. De medische voorzieningen in Cyprus zijn van een gelijkaardig niveau zoals we dat in België gewend zijn. De meeste dokters, apothekers en andere hulpverleners kunnen u ook in het Engels verder helpen. Toch is het verstandig om een reisbijstandsverzekering te nemen. U kunt een reisbijstandsverzekering afsluiten via WeTravel2, tot 72u voor uw vertrek.

Taal
Engels wordt overal gesproken

Tijdsverschil
Winter –en zomertijd: + 1 uur