Vulkanisch paradijs

Lanzarote, het meest noordelijke eiland van de Canarische eilanden, is een prachtig vulkanisch eiland met mooie authentieke dorpjes en een prachtige natuur. Het landschap van Lanzarote is in één woord spectaculair. Het mysterieuze maanlandschap en de zwarte en witte zandstranden trekken jaarlijks vele toeristen. Verder staat Lanzarote bekend om zijn gezellige terrasjes, lekkere eten, shoppen en zijn goede toegankelijkheid.

Door zijn lange zonnige dagen en aangename klimaat kiezen vele sporters Lanzarote als bestemming. Ook rolstoelatleet Peter Genyn verkiest Lanzarote als dé bestemming voor zijn sportstages!

Hyde Park Lane Suites 3*

Hyde Park Lane Suites 3*

Modern gerenoveerde bungalows in Puerto del Carmen in een oase van groen. 

lees meer

HD Beach Resort 4*

HD Beach Resort 4*

HD Beach Resort is een familiehotel met een uitstekende ligging aan de promenade en de stranden van Costa Teguise.

lees meer

Lava Beach 5*

Lava Beach 5*

Gloednieuw luxueus vijfsterrenhotel aan de Zuidkust in Puerto del Carmen.

lees meer

H10 Lanzarote Princess 4*

H10 Lanzarote Princess 4*

Rustig gelegen in een aangenaam zwembadlandschap in Playa Blanca.

lees meer

H10 Rubicon Palace 5*

H10 Rubicon Palace 5*

Groots resort met een hoog comfort en tal van activiteiten.

lees meer

H10 White Suites 4*

H10 White Suites 4*

Adults Only hotel in een klein vissersdorp, gebouwd in traditioneel Canarische stijl.

lees meer

Hotel Lanzarote Village 4*

Hotel Lanzarote Village 4*

Dit elegante hotel, gerenoveerd in 2009, situeert zich nabij het strand van Los Pocillos.

lees meer

Meliá Sol Lanzarote 4*

Meliá Sol Lanzarote 4*

Recent gerenoveerd en rustig gelegen hotel met entertainment voor jong en oud.

lees meer

Aparthotel Floresta 3*

Aparthotel Floresta 3*

Comfortabel aparthotel vlak aan het strand, zowel voor koppels als gezinnen.

 

lees meer

Bungalows Nautilus 4*

Bungalows Nautilus 4*

Aantrekkelijk bungalowpark in de wijk Matagorda, op loopafstand van het strand.

lees meer

Extra diensten op Lanzarote

- medische/persoonlijke assistentie
- verhuur hulpmiddelen
- aangepast vervoer

Medische assistentie

U reist niet alleen maar meestal in het gezelschap van familie, partner of vrienden. Op Lanzarote is het mogelijk om medische of persoonlijke assistentie te voorzien, zodat u uw reisgenoten niet alles hoeft te vragen. We denken hierbij aan persoonlijke verzorging (dagelijks toilet), verpleging en/of begeleiding. Indien u tijdens uw verblijf nood hebt aan een specifieke medische behandeling (nierdialyse, kinésitherapie, ....) dan kan ook dat door ons geregeld worden.

Deskundige medische basiszorg

In uw hotel, bijvoorbeeld hulp bij het aan- en uitkleden 's morgens en 's avonds, dagelijks toilet, medische assistentie, verzorging tegen doorliggen, draaien gedurende de nacht, consulatie en informatie.

'Stand by' dienstverlening

24u-dienstverlening in medische noodsituaties en verzorging in onvoorziene omstandigheden.

 

Verhuur van hulpmiddelen

Indien u o.w.v. uw beperking behoefte heeft aan hulpmiddelen tijdens uw verblijf op Lanzarote, dan kan dit door ons geregeld worden. Afhankelijk van uw behoefte worden de hulpmiddelen vooraf afgeleverd bij uw accommodatie. 

Hulpmiddelen voor het bed

Elektrisch verstelbaar hoofdeinde, elektrisch bed met trekstang, vrijstaande trekstang, dranghek of onrusthek, tillift, luchtmatras, etc. ... .

Hulpmiddelen voor toilet en bad

Douche- en toiletstoel met en zonder wielen, badlift, verhoogde toiletzitting, badzitplank, etc. ... .

Hulpmiddelen voor lopen en rijden

Rolstoel, looprek, elektrische scooter, elektrische rolstoel voor binnen en buiten, kinderwagen, etc. ...

Diverse andere hulpmiddelen

Apparaat voor verwarming of frisse lucht, infuusstandaard.

Reparatie van hulpmiddelen

Onze lokale dienstverlener beschikt over een eigen werkplaats waar uw eigen of gehuurde hulpmiddelen kunnen gerepareerd worden. Assistentie op locatie is eveneens mogelijk voor het herstellen van banden of het plaatsen van reserveonderdelen.

Aangepast vervoer

Onder aangepast vervoer verstaan we het vervoer van de luchthaven naar uw hotel en weer terug, in een rolstoeltoegankelijk busje.

Gemeenschappelijke transfer

Vervoer met aangepaste, rolstoeltoegankelijk transfer. Afhankelijk van het tijdstip en het gekozen hotel, individueel of met andere gasten.

Toegankelijkheidsinfo Lanzarote

Lanzarote heeft heel wat inspanningen gedaan op vlak van toegankelijkheid. De meeste hotels zijn goed aangepast. De kamers hebben brede doorgangen en rolstoeltoegankelijke douches. Bij de moderne restaurants en bars is de toegankelijkheid in orde, bij de oudere ligt dit vaak anders. Er zijn aangepaste taxi's beschikbaar. 

In en rond het vliegveld van Lanzarote zijn de voorzieningen voor rolstoelgebruikers uitstekend (hellingen, liften, aparte parkeerplaatsen, aangepast sanitair). 

De toegankelijkheid van de bezienswaardigheden is de laatste jaren eveneens sterk verbeterd en op veel parkeerterreinen zijn aparte plekken voor invaliden. De grote stranden hebben een helling voor rolstoelen, ook handig met buggy of rollator.

Buiten de badplaatsen zijn stenige paden en op- en afstapjes onvermijdelijk. Ook de lavatunnels van Jameos del Agua en Cueva de los Verdes zijn niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

 

Een toegankelijk strand met goudgeel zand in Puerto del Carmen

Playa Grande is een stadsstrand gelegen in het belangrijke toeristische centrum Puerto del Carmen in het zuiden van het eiland Lanzarote.Het strand is meer dan een kilometer lang en heeft goudgeel zand en kalme wateren. Van alle stranden in deze zone is dit het meest bekend omdat dit per jaar de meeste bezoekers trekt en in Puerto del Carmen draait het hele leven rond dit strand. De roem van dit strand is gedeeltelijk te wijten aan de Avenida de las Playas, een uitgestrekte boulevard met fietspad vol van commerciële activiteiten en nachtleven.

Dat Playa Grande zo bekend is op het eiland Lanzarote, is hoofdzakelijk te danken aan het brede aanbod van services: dit omvat douches, parkeergelegenheid, reddingswerkers en de verhuur van ligbedden en parasols. Maar boven alles is dit een strand met een zeer goede toegankelijkheid voor gehandicapten, waarvoor het beschikt over waterstoelen, boeien en netten. En hier is het nog niet mee gedaan: beschut door palmbomen, vulkanische rotsen en tuinen, beschikt het strand over een uistekend uitzicht op Los Ajaches, dat tot Nationaal Monument is verklaard.

 

Stranden op Lanzarote

Als we zeggen dat in Lanzarote de zon elke dag schijnt, dan overdrijven we niet. Zelfs in de winter is het er gemiddeld 20 graden. De ideale plek voor een strandvakantie dus. De stranden van Playas del Papagayo in het zuiden van Lanzarote zijn erg populair. Het gouden strand van Punta de Papagayo wordt omgeven door kliffen waardoor u heerlijk beschut ligt en bovendien veel privacy hebt. Deze stranden bieden ook voor gezinnen veel vertier wegens de geleidelijke daling van het strand in het kraakheldere water. Deze stranden staan bekend als de mooiste van Lanzarote. Een iets rustiger strand van de Playas del Papagayo is Playa Flamingo. Hier kunt u heerlijk genieten van de ondergaande zon, want ja, zelfs in Lanzarote gaat deze ooit onder. Op zoek naar een beetje actie? Aan de Costa Teguise kunnen windsurfers hun hart ophalen aan Playa de los Cuchares.

Bezienswaardigheden / activiteiten

Het bruisende Puerto del Carmen
De populairste vakantiebestemming op Lanzarote is Puerto del Carmen. Een toeristenmagneet, door de ligging direct aan het gouden strand en het bruisende centrum. In de gezellige restaurantjes geniet u van heerlijke ‘papas arrugadas’. Deze zoute aardappels met schil zijn een typisch gerecht van de Canarische Eilanden. Na het eten wandelt u samen over de boulevard en sluit de avond af op een gezellig terras.

Wandelen op de maan
Uw vakantie op Lanzarote is ook speciaal door het bijzondere landschap. Dit Canarische Eiland ontstond 15 miljoen jaar geleden na een heftige vulkaanuitbarsting. Dit is nog duidelijk zichtbaar op de zwarte lavastranden in Salinas del Janubio. Het Nationaal Park Timanfaya heeft een landschap vol kraters en rotsen dat veel weg heeft van een maanlandschap. 

Algemene info

Klimaat en beste reistijd

Lanzarote is het hele jaar door een perfecte vakantiebestemming. Het zuiden, waar de hotels liggen, heeft het beste klimaat met het hele jaar temperaturen tussen de 20 en de 30 graden. ‘s Winters kan het in het noorden wat frisser zijn.

Reisdocumenten

Voor inwoners van België volstaat de identiteitskaart (dient geldig te zijn tijdens je verblijf). Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op www.eid.belgium.be. Voor een laatste update: zie https://diplomatie.belgium.be.

Taal

Spaans en Engels

Tijdsverschil

-1 uur

Keuken

Typische gerechten zijn kip op Canarische wijze, konijn en 'papas arrugadas' (kleine aardappelen in de schil), rode en/of groene 'mojo'-saus (een typische looksaus).