Je hebt de stap gezet: je gaat op reis met WeTravel2! Je bent dus in goede handen. Toch is het belangrijk om met een open geest te vertrekken. Hoe goed je ook bent voorbereid, in het buitenland verlopen de dingen anders en niet altijd even vlot dan je thuis gewend bent. Maar geen nood:

– Er staat iemand klaar om je te helpen. Hulp aanvaarden helpt je om uw reis vlotter te laten verlopen en je legt vlotter contacten.
– Wees geduldig en vriendelijk, maar sta op jouw rechten en afspraken.
– Onderzoek, informeer en wees voorbereid, maar wees flexibel en klaar voor verandering.
– Denk praktisch wanneer je op jouw bestemming te maken krijgt met kleine obstakels.
– Een positieve ingesteldheid, een glimlach en een dankjewel doen wonderen!

 

Reizen is relaxen!

Reizen is altijd een beetje avontuur, zeker met een beperking of bepaalde ondersteuningsvraag. Je verlaat jouw vertrouwde thuisomgeving en comfortzone. Als je je vooraf goed informeert en weet aan wat je je kan verwachten, kunnen de meeste obstakels overwonnen worden. Maar daar wringt vaak het schoentje: hoe kom je aan bruikbare en betrouwbare informatie over uw bestemming?

WeTravel2 biedt jou deze informatie, voor het reisplezier zorg je zelf….

 

We geven je alvast enkele nuttige tips voor een relaxte reiservaring:

Probeer het eerst eens uit
Is reizen nieuw? Bereid je dan voor op een verre bestemming door eens een weekendje weg te gaan of een korte vlucht te nemen. Zo kan je het leven zonder het alledaags comfort van thuis eens ervaren.

Duidelijke afspraken
Geef ons vooraf duidelijk aan welke hulpmiddelen je meeneemt, alsook de afmetingen en het gewicht. Indien er hulpmiddelen of medische assistentie ter plaatse dient voorzien te worden, geef dit dan zeker ook op voorhand door. Zo wordt er niets over het hoofd gezien. Want goede afspraken staan garant voor veilige omstandigheden en een tevreden klant!

Medicatie en voorschriften
Neem al je medicatie en voorschriften mee voor de volledige duur van je reis. Hoewel apotheken op je bestemming meestal uitstekend bevoorraad zijn, ben je zo altijd zeker dat je al het nodige bij je hebt en voorkom je onnodige stress.

Inchecken en vliegen
Luchtvaartmaatschappijen hanteren specifieke regels voor het vervoer van rolstoelen en andere hulpmiddelen, alsook voor het vervoer van medicatie: geef alle info tijdig aan ons door, zodat we de nodige voorbereidingen kunnen treffen.
Op de luchthaven kan je rekenen op medewerkers van de luchtvaartmaatschappij en de assistentiedienst. Kom een uur vroeger dan vermeld naar de incheckbalie. Handbewogen rolstoelen kunnen mee op het vliegtuig. Overstappen in de vliegtuigstoel gebeurt met een transferzitje. Uw rolstoel wordt tijdens de vlucht in de laadruimte geplaatst. 

Reisverzekering
Sluit een goede reisverzekering af die een dekking biedt op maat van jouw behoeften. Wij geven je graag advies op maat van jouw situatie en de gekozen bestemming. Ontdek alles over onze annuleringsverzekeringen en reis -en bijstandsverzekeringen.

Bekijk zeker ook:
– Meer uitgebreide informatie over vliegen met een rolstoel of ander mobiliteitshulpmiddel: Vliegen als rolstoelgebruiker
– Hoe boeken?