Ben je op zoek naar de geschikte persoon om je te begeleiden tijdens jouw reis? Vanaf nu neemt vzw Kompaan deze vrijwilligerswerking volledig over. Kompaan vormt een brug tussen reizigers met een beperking of zorgvraag en vrijwilligers. Als kompanen gaan reiziger en vrijwilliger, zonder drempels en zonder zorgen, samen op vakantie of daguitstap. 

 

LOGO_KC

 

 

JE BENT REIZIGER?

Bij Kompaan kan je terecht om op zoek te gaan naar een geschikte vrijwilliger die jouw vakantiedroom mee kan waarmaken. Na jouw aanvraag starten zij de zoektocht naar een geschikte vrijwilliger. Ze zorgen voor een eerste ontmoeting en als deze positief is verlopen ondersteunen zij bij alle verdere praktische zaken, zodat jij zorgeloos op reis kan vertrekken.

Als lid van vzw Kompaan kan je beroep doen op begeleiding bij daguitstappen, individuele vakanties of groepsreizen. Kompaan zorgt daarnaast ook voor de nodige contracten en verzekeringen.

JE WIL VRIJWILLIGER WORDEN?

Hou je zelf van reizen? Wil je deze passie graag delen door een reiziger met een zorgvraag te begeleiden en ondersteunen tijdens zijn droomvakantie in binnen- en buitenland?

Als vrijwilliger ondersteun je de reiziger in de dagelijkse handelingen zoals kleden, maaltijden, verplaatsingen, … afhankelijk van de individuele noden van jouw kompaan. Iedereen kan vrijwilliger worden. Er is geen specifieke voorkennis of opleiding vereist. Die krijg je namelijk ook wanneer je je aansluit bij vzw Kompaan. Het engagement is minstens eens zo belangrijk.

Kompaan biedt opleidingen aan voor toekomstige vrijwilligers en brengt hen in contact met reizigers en dagtrippers die op zoek zijn naar een assistent. Vrijwilligers worden op regelmatige basis op de hoogte gehouden van nieuwe aanvragen.

 

Contact en informatie:

Heb je een reis geboekt via WeTravel2 of heb je reisplannen en ben je hiervoor op zoek naar een assistent. Wil je iemand met een zorgvraag begeleiden tijdens zijn of haar reis in binnen- of buitenland? Of wil je gewoon de vrijwilligerswerking ondersteunen, om samen met ons te werken aan een inclusieve samenleving? Word dan lid van vzw Kompaan!

Voor meer informatie, over de werking en hoe je lid kan worden, kan je terecht op de website van vzw Kompaan.

Indien je meer informatie wenst of nog met vragen zit, kan je ook steeds contact met hen opnemen via info@vzwkompaan.be of 0489 37 47 99.