Strand en cultuur

Het is moeilijk kiezen naar welk Grieks eiland eerst af te reizen. Het zijn één na één pareltjes. Elk eiland biedt de combinatie van rust en genieten van de natuurelementen (hier en daar vind je zelfs palmbomen), samen met historische en culturele bezienswaardigheden. Van luxueuze vijfsterrenhotels tot een gezellig appartement, je vindt er sowieso de reisformule die bij jou past.

Rhodes Bay Hotel & Spa 5* - Rhodos

Rhodes Bay Hotel & Spa 5* - Rhodos

Met groen omringd, maar toch vlakbij het strand, da's 100% relaxen.

lees meer

Eria Resort 2* - Kreta

Eria Resort 2* - Kreta

Klein hotel, exclusief ontworpen voor gasten met een lichamelijke beperking.

lees meer

Villa Sevasti 4*

Villa Sevasti 4*

Te midden van het pittoreske Pieria, omringd door wijngaarden en olijfplantages bevindt zich het rolstoeltoegankelijke hotel Villa Sevasti.

lees meer

Aksos Suites - Kreta

Aksos Suites - Kreta

Deze bungalows bevinden zich in het pittoreske platteland buiten Stalos.

lees meer

Afhankelijk van uw verblijfplaats kunnen bepaalde extra diensten voorzien worden.
Neem steeds contact met ons op indien u een specifieke vraag heeft omtrent verzorgende en/of verpleegkundige hulp en verhuur van medische hulpmiddelen.

Aangepast vervoer kan zowel geboekt worden op het Griekse vasteland als op de verschillende Griekse eilanden. We verstaan hieronder het vervoer van de luchthaven naar uw hotel en weer terug, in een rolstoeltoegankelijk busje. Vervoer met aangepaste, rolstoeltoegankelijk transfer. Afhankelijk van het tijdstip en het gekozen hotel, individueel of met andere gasten.

Details en prijzen van de verschillende excursiemogelijkheden zijn steeds op aanvraag. Contacteer ons voor de verschillende mogelijkheden.

Reisdocumenten
Voor Belgen volstaat de identiteitskaart (moet geldig te zijn tijdens uw verblijf). Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op www.eid.belgium.be. Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be.

Taal
Grieks en Engels

Geld
Euro
Op restaurants verwacht men een fooi van 10%. Voor taxi’s en in hotels ligt dit percentage lager.

Tijdsverschil
+1 uur

Keuken
De Griekse keuken heeft typisch mediterrane kenmerken. Er wordt veel olijfolie, kaas en yoghurt gebruikt. Ook aubergine en courgette vind je er vaak terug, denk maar aan een heerlijke moussaka. Met een ouzo als aperitief kan je dag alvast niet meer stuk. Dit is een alcoholisch anijsdrankje waarbij je indien gewenst water kan voegen.