Bezienswaardigheden 

Barcelona is een kosmopolitische stad met veel verschillende gezichten. Zo kun je overdag genieten van de vele bezienswaardigheden en musea. Je kunt er gaan winkelen, flaneren over de dijk of een dagje niksdoen op een van de talrijke stranden. Terwijl je ’s avonds wat gaat drinken op een gezellig terrasje of geniet van de typisch Spaanse gastronomie met een bordje tapas. In Barcelona is voor iedereen wat wils!

 

La Rambla en la Boqueria
La Rambla, of Las Ramblas, is een enorme promenade die zich uitstrekt van de zee tot aan Plaça Catalunya. Het is er gezellig vertoeven tussen de straatartiesten en leuke winkels, met de bomen die voor een aangename schaduw zorgen. Hier kan je al genieten van tapas, hoewel je ze in de zijstraten wellicht nog goedkoper zal vinden.
Aangrenzend aan La Rambla kan je La Boqueria vinden. Dit is een grote overdekte markt, waar je verse ham, lekker fruit en tal van kruiden kunt vinden. Uiteraard kun je ook hier genieten van verse tapas.

 

Gaudí
De bekende Spaanse architect Antoni Gaudí wordt gezien als de grondlegger van de organische architectuur, een stroming binnen de art nouveau en jugendstil. Zijn creaties bevinden zich verspreid over de hele stad, van Park Guëll en Casa Milla tot de Sagrada Familia, zijn meesterwerk. Zijn werken zijn vaak heel kleurrijk en uitbundig, wat meteen heel eigen is aan Gaudí. Hij is dan ook onlosmakelijk verbonden met Barcelona en is dus een must bij een bezoek aan de stad.

 

Plaça Catalunya
Dit plein, dat ook het beginpunt is van La Rambla, dient vaak als een belangrijk oriëntatiepunt voor toeristen aangezien het zich bevindt in het hart van Barcelona. Je kan er twee winkelcentra vinden, maar ook tal van sculpturen, bomen en fonteinen. Het plein fungeert ook als knooppunt voor het openbaar vervoer van de stad. Zo kruisen er vier metrolijnen, maar kan je er ook steeds lijnbussen en de typische hop-on, hop-off bussen vinden.

 

Picassomuseum
Dit museum, een van de meest bezochte attracties van Barcelona, bezit de meest uitgebreide collectie uit de jeugdperiode van Picasso. Naast de vaste collectie kan met er ook vaak tijdelijke tentoonstellingen bezoeken over het leven en werk van Picasso. Het museum is centraal gelegen en makkelijk bereikbaar met de metro. Het is aangeraden op voorhand tickets te kopen, aangezien het er vrij druk kan worden.

 

TIPS van een insider…

– de wijk El Born
– Camp Nou
– Hospital Sant Pau
– Casa Mila by night
– Flamencoshow
– Hop-on Hop-off tour (toegankelijk)

 

Algemene info

Klimaat en beste reistijd

Over het algemeen kent Barcelona gedurende het hele jaar een aangenaam klimaat. De beste periode om de stad te bezoeken is van mei tot eind juli, aangezien het in augustus vrij vochtig en soms te warm kan worden. Zelfs in de wintermaanden kan men vaak nog genieten van de zon, hoewel de temperaturen dan uiteraard wat lager liggen.

Reisdocumenten

voor Belgen volstaat de identiteitskaart (moet geldig zijn tijdens uw verblijf). Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op www.eid.belgium.be. Voor een laatste update: zie https://diplomatie.belgium.be/nl .

Taal

Spaans, Engels wordt bijna overal gesproken

Tijdsverschil

Geen

Keuken

Barcelona is dé stad bij uitstek voor culinaire genieters. Zo kan men er genieten van de typisch Spaanse tapas zoals bijvoorbeeld olijven, patatas bravas, gamba’s of calamares. Ook het beroemde rijstgerecht paella, met vis, konijn of kip, kan je hier uitproberen.

Shopping

Voor sommige bezoekers is het een aangename bijkomstigheid, voor anderen is het de enige reden voor een stedentrip naar Barcelona: van exclusieve designerboetieks tot flagshipstores van bekende Spaanse merken en van kek design tot tweedehands, de Catalaanse hoofdstad is een walhalla voor shopaholics.