Curaçao is vooral bij onze noorderburen een populaire vakantiebestemming. Je vliegt rechtstreeks met de comfortabele Dreamliner vanuit Schiphol (Amsterdam). Het aanbod aan toegankelijke logies, faciliteiten, hulpmiddelen en transport is groot, alsook eventuele medische assistentie. Goede medische zorg is op Curaçao aanwezig in het ziekenhuis St. Elizabeth in Willemstad. Curaçao is daarbij het dichter bevolkte, meer Caraïbisch aandoende eiland, terwijl Aruba wat exclusiever, Amerikaanser en vooral rustiger aanvoelt.

Klimaat
Curaçao heeft een tropisch klimaat: het hele jaar door temperaturen rond of net iets boven de 30 graden Celsius liggen. De zon schijnt in de regel uitbundig en van een echt regenseizoen of orkanen heeft Curaçao geen last. Van augustus tot december stijgt de regenkans wel.

Taal
De officiële taal is het Nederlands. Verder verstaan de meeste inwoners Engels en Spaans. Het Papiamento, een creoolse taal, wordt door de meesten gesproken

Reisdocumenten
Internationaal paspoort, 6 maand na retour geldig. Geen visum vereist voor Belgen. Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be/nl/.

Tijdverschil
Winter: -5, zomer -6  UTC

Munteenheid
De Antilliaanse Gulden. De Amerikaanse dollar wordt vaak gebruikt als betaalmiddel. 

Inentingen
Inenting tegen DTP en hepatitis A worden aanbevolen. Neem zonnecrème en antimuggenspray mee in je reistas. Raadpleeg tijdig de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie. 

Elektriciteit
110 volt, adapter noodzakelijk 

Keuken
Op Curaçao zijn veel verschillende soorten restaurants in verschillende prijsklassen. De Antilliaanse keuken is een samensmelting van verschillende invloeden, de Creoolse invloed is voor een groot deel bepalend. Een typisch Antilliaans gerecht is funchi, wat bestaat uit maisgriesmeel, zout, boter en water. Veel eigen producten heeft het eiland niet, vanwege de droogte moeten veel producten geïmporteerd worden. Door de visrijke omgeving staat er ook geregeld vis op het menu.