Toegankelijk Barcelona

Openbaar vervoer

Op vlak van toegankelijkheid scoort Barcelona zeer goed. Sinds de Olympische Spelen in 1992 en de daarbij horende Paralympische Spelen is Barcelona heel toegankelijk geworden voor mensen met een fysieke beperking. Veel hotels en toeristische attracties werden aangepast, alsook het openbaar vervoer. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van het grote tram- en metronetwerk en ook de stadsbussen beschikken over automatische hellingen. Ook de aerobus, waarmee je voor slecht 5 euro van de luchthaven naar de Placa de Catalunya wordt gebracht, is rolstoeltoegankelijk.

De bekende Hop on, Hopp off-bussen leiden je langs de meeste bekende plaatsen, terwijl je via een koptelefoon kan luisteren naar allerlei informatie. Rolstoelgebruikers kunnen door de achterdeur naar binnen, waar een plaats voor hen gereserveerd is.

Horeca

Ook toegankelijke restaurants en bars zijn er in overvloed, al wordt er aangeraden zich eerst te informeren of de toiletten goed toegankelijk zijn.

 

Toegankelijke stranden

 map-of-barcelona-city-beaches

 

 

 

 

Langs het strand van Barcelona ligt een gezellige boulevard met tal van restaurants en een zicht op de zee. Vanaf de boulevard zijn er houten loopplanken voorzien die het mogelijk maken dichter bij de zee te komen.

Alle stranden in Barcelona zijn voorzien van houten paden en aangepast sanitair. Van half juni tot half september kan er gebruik gemaakt worden van een speciale waterrolstoel en is er assistentie aanwezig.

Toegankelijke stranden: San Sebastian, Nova Icaria, Barceloneta, Bogatell, Mar Bella, Somorrastro, Llevant