kenia-safari-5dgn_770x380

NAIROBI – AMBOSELI – TSAVO OOST  – MOMBASA 

Dag 1   Nairobi – Amboseli Nationaal Park
U wordt na het ontbijt opgehaald door uw driverguide en begint de safari met een bezoek aan Amboseli Nationaal Park ( ongeveer 3 ½ – 4 uur rijden). Bij helder weer kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de besneeuwde piek van de Kilimanjaro. De hoogste berg van Afrika ligt eigenlijk op Tanzaniaans grondgebied, maar het beste zicht krijgt u vanuit dit park. Het staat ook bekend om zijn grote families olifanten, die zich niet laten storen door de aanwezigheid van een jeep. U kunt ze dus van heel dichtbij bekijken. Lunch bij de lodge en safaritocht in de namiddag. Avondmaal en overnachting in Ol Tukai Lodge – Amboseli Nationaal Park.

Dag 2   Amboseli Nationaal Park
Nog voor het ontbijt vertrekt u op safaritocht in het Amboseli National Park. Spot er olifanten, buffels, leeuwen, zebra’s en giraffen. Bovendien geniet u van adembenemende vergezichten op de Kilimanjaro in Tanzania! Aansluitend ontbijt bij de lodge. De rest van de ochtend heeft u tijd om rustig te relaxen en te genieten van het uitzicht. Middagmaal bij de lodge en safaritocht in de namiddag. Avondmaal en overnachting in Ol Tukai Lodge – Amboseli Nationaal Park.

Dag 3  Amboseli Nationaal Park – Tsavo Oost Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek vanuit Amboseli en gaat de safari verder naar Tsavo Oost Nationaal Park. Als de wegen en de aarde roodbruin beginnen kleuren, weet u dat u het park heeft bereikt. Tsavo, opgedeeld in een oostelijk en westelijk deel, is het grootste nationale park van Kenia. Eenmaal aangekomen, gaat het dak van de bus open, zodat u met de wind in de haren kan genieten van een rit door de uitgestrekte vlaktes van Tsavo. Lunch onderweg bij Voi Wildlife Lodge (of gelijkwaardig). Na de lunch trekt u er opnieuw op uit en gaat u tijdens de game drive op zoek naar o.a. leeuwen, buffels, olifanten, zebra’s en zo veel meer. Avondmaal en overnachting in Satao Camp – Tsavo Oost Nationaal Park.

Dag 4   Tsavo Oost
Vroege safaritocht met aansluitend ontbijt bij de lodge. De rest van de ochtend de mogelijkheid om te relaxen en te genieten van het uitzicht. Middagmaal bij de lodge en safaritocht in de namiddag. Alternatief:   het grootste gedeelte van de dag op safari met een picknick in het park. Avondmaal en overnachting in in Satao Camp – Tsavo Oost Nationaal Park.

Dag 5   Tsavo Oost Nationaal Park – Mombasa
Sta vandaag vroeg op, om bij zonsopgang nog een keer op safari te gaan. Aansluitend ontbijt bij de lodge. Terugrit naar de kust – aankomst bij het door u gekozen hotel in Mombasa.