kenia-safari-5dgn_770x380

NAIROBI - AMBOSELI - TSAVO OOST - MOMBASA 

Dag 1   Nairobi – Amboseli Nationaal Park
Je wordt na het ontbijt opgehaald door uw driverguide en begint de safari met een bezoek aan Amboseli (ongeveer 3 ½ - 4 uur rijden). Bij helder weer kan je genieten van het prachtige uitzicht op de besneeuwde piek van de Kilimanjaro. De hoogste berg van Afrika ligt eigenlijk op Tanzaniaans grondgebied, maar het beste zicht krijgt u vanuit dit park. Het staat ook bekend om zijn grote families olifanten, die zich niet laten storen door de aanwezigheid van een jeep, je kunt ze dus van heel dichtbij bekijken. Lunch bij de lodge en safaritocht in de namiddag.
Diner en overnachting: Ol Tukai Lodge.

Dag 2   Amboseli Nationaal Park
Nog voor het ontbijt vertrek je op safaritocht in Amboseli. Spot er olifanten, buffels, leeuwen, zebra’s en giraffen! Bovendien geniet je er van adembenemende vergezichten op de Kilimanjaro. Na een ontbijt bij de lodge heb je de rest van de ochtend tijd om uit te rusten. Na de lunch staat een safaritocht gepland. 
Diner en overnachting: Ol Tukai Lodge.

Dag 3  Amboseli Nationaal Park - Tsavo Oost Nationaal Park
Na het ontbijt vertrek je vanuit Amboseli en gaat de safari verder naar Tsavo Oost. Als de wegen en de aarde roodbruin beginnen kleuren, weet je dat je het park hebt bereikt. Tsavo, opgedeeld in een oostelijk en westelijk deel, is het grootste nationale park van Kenia. Eenmaal aangekomen, gaat het dak van de bus open, zodat je met de wind in de haren kan genieten van een rit door de uitgestrekte vlaktes van Tsavo. Lunch onderweg bij Voi Wildlife Lodge (of gelijkwaardig). Na de lunch trek je er opnieuw op uit en ga je tijdens de game drive op zoek naar o.a. leeuwen, buffels, olifanten, zebra's en zo veel meer.
Diner en overnachting: Satao Camp.

Dag 4   Tsavo Oost Nationaal Park
Vroege safaritocht met aansluitend een ontbijt bij het camp. De rest van de ochtend kan je uitrusten. Na de lunch vertrek je op safaritocht.
Alternatief: Je kan ook het grootste gedeelte van de dag op safari, en genieten van een picknick in het park.
Diner en overnachting: Satao Camp.

Dag 5   Tsavo Oost Nationaal Park - Mombasa
Vroege safaritocht met aansluitend ontbijt bij het camp. Je rijdt terug naar de kust - aankomst bij het gekozen strandhotel in de vroege namiddag.

Prijsinfo:
Vanaf €1790/persoon op basis van een privé-safari voor 2 personen

Inclusief:
Prive gebruik van een safari minibus met driverguide
Accommodatie op basis van volpension
Parkentree gelden
Safaritochten
Drinkwater in de auto
Lidmaatschap flying doctors

Exclusief:
Drankjes
Fooien
Verdere persoonlijke uitgaven