Bagage Indien je aan een safari deelneemt, neem dan een middelgrote reistas mee als bagage, en geen harde koffer, met een maximumgewicht van 15 kg. Tijdens de safari wordt de bagage achteraan in de minibusjes/4×4-voertuigen vervoerd.

Klimaat en beste reistijd Het tropische klimaat wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de breedtegraad rond de evenaar. De temperatuur aan de kust ligt permanent rond de 25-30°C met ook warme nachten en een hoge luchtvochtigheid. November tot april is de warmste periode. In het binnenland zijn de nachten frisser en wordt de lucht droger. Van april tot juni en in oktober-november valt de meeste neerslag.

Taal Zowel in Kenia als Tanzania: Engels (officiële taal), Swahili, lokale talen, Frans in de hotels

Reisdocumenten Kenia en Tanzania: Internationaal paspoort, 6 maand na retour geldig, met minstens 2 lege pagina’s voor Kenia/Tanzania. Visum op voorhand online aan te kopen via http://evisa.go.ke/evisa.html voor Kenia en http://www.tanzaniaembassy.be/ voor Tanzania.

Aanbevolen vaccinaties De inenting tegen gele koorts is aan te raden voor Kenia en verplicht voor Tanzania. Malariatabletten, DTP, hepatitis en buiktyfus worden ook aangeraden (raadpleeg uw arts). Zorg voor een goede zonnecrème en antimuggenspray.

Verzekeringen Voor reizen naar Kenia en/of Tanzania raden we aan om een bijstandsverzekering af te sluiten met voldoende dekkingslimiet. Contacteer ons voor meer info.

Tijdsverschil Zomer: +1, winter: +2

Munteenheid De Keniaanse shilling (KES). € 1 = 113,6 KES (april 2019) Euro’s en Amerikaanse dollars worden eveneens aanvaard. Op vele plaatsen worden dollarbiljetten van vóór 2006 niet meer aanvaard. Het in- en uitvoeren van de Keniaanse en Tanziaanse shilling is verboden. De bankautomaten (ATM) werken goed, men kan er lokale munt ophalen met Visa (met American Express en Master Card stellen zich vaak problemen).

Elektriciteit 220 volt, stekkers met drie polen

Gsm Het bereik in de parken is beperkt. In steden is er een goed bereik.

Ambassade Kenia: Av. Winston Churchill 208, 1180 Brussel  – tel: 02 340 10 40 Tanzania: Franklin Rooseveltlaan 72 , 1050 Brussel – tel: 02 640 65 00