Tenerife is een toegankelijke bestemming waar onze geselecteerde hotels bezoekers in een rolstoel met open armen ontvangen. De kamers hebben extra wijde deuren en de badkamers zijn speciaal aangepast. Vooral de stranden van de Costa Arona en Costa Adeje zijn vlot bereikbaar. Dit dankzij de makkelijke toegang tot het strand en de bijzondere faciliteiten zoals speciale strandkrukken en drijvende strandstoelen. Ook elders garanderen de vele promenades u een aangename tijd. In het binnenland zijn winkels en restaurants vaak (maar niet altijd) aangepast. Aangepaste taxi’s kunnen bij verschillende maatschappijen besteld worden.

Toegankelijke stranden

Ruim 20 jaar heeft Tenerife toegankelijkheid voor personen met een fysieke beperking hoog op de agenda staan. Er werden investeringen gedaan in de ontwikkeling van brede boulevards en rolstoeltoegankelijke stranden langs de hele zuidkust. Tussen Los Cristianos en Playa de las Americas is een vijf kilometer lange promenade zonder obstakels, zodat niets u in de weg staat voor een lange wandeling.

In het zuiden van Tenerife zijn er een 8-tal rolstoeltoegankelijke stranden, voorzien van  op- en afritten, een beveiligde zone om te zwemmen, waterrolstoelen, houten steigers en andere aangepaste faciliteiten. Wij geven u hieronder graag een overzicht:

  • Costa Adeje: Playa de Troya, Playa de Torviscas, Playa Fañabé, Playa El Duque
  • Costa Arona: Playa de Las Vistas, Playa de Los Cristianos
  • Granadilla de Abona: Playa de El Médano
  • Guía de Isora: Playa de San Juan