Ben je geïnteresseerd in het volgen van een training die je aanleert hoe je mensen met een beperking kan onthalen, gidsen en bedienen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder vindt je de verschillende trainingen, een samenwerking van Inter en WeTravel2 .

logo            Afbeeldingsresultaat voor vlaanderen is toerisme


Training ‘Onthalen en gidsen van personen met een beperking’
Gidsen en reisleiders: het zijn sleutelfiguren in de vlotte en aangename omgang met mensen met een beperking, wanneer ze op stap gaan in eigen land of in het buitenland. Maar hoe kunnen ze (nog) beter communiceren met deze doelgroep? Welke beproefde technieken bestaan er om gidsbeurten en reizen boeiend en op maat te maken? Ben je een (toeristische) gids of reisleider? Dan is deze training voor jou!

Training ‘Onthaal van personen met een beperking’
Je welkom voelen, makkelijk je weg vinden, de dingen op een positieve manier ervaren… Er hangt enorm veel af van mensen. Personeel in de toeristische sector – denk aan het onthaal, in het restaurant, in of aan de attractie – kan een ervaring maken… of kraken. Het onthaal, het omgaan met personen met een beperking en een gepast aanbod voorzien, vraagt een heel bewuste aanpak. Werk je als onthaalmedewerker in de toeristische sector? Dan leer je tijdens deze training de kneepjes van het vak.

Training ‘Een toegankelijk reiskantoor en aanbod’
Wanneer een kandidaat-reiziger bij jou over de vloer komt, wil je dat hij of zij zich natuurlijk welkom voelt. Dat geldt ook voor reizigers met een beperking. Maar waarmee hou je best rekening als je, bijvoorbeeld, je kantoor of bureau inricht? Hoe zorg je ervoor dat mensen met een beperking bij jou goed geholpen worden? En daarmee begint de reis nog maar. Welke zaken spelen een rol als je naar het aanbod kijkt? Deze training geeft je het antwoord op al deze vragen!

Reizen is voor iedereen! Sensibiliseringspresentatie
“Mensen met een beperking, die blijven toch altijd thuis?” Of: “Kunnen die dat?” Er bestaan nog héél veel stevige vooroordelen tegenover mensen met een beperking. Deze lichtvoetige (en allesbehalve belerende) presentatie wil daar voor eens en altijd komaf mee maken.

Wil je op de hoogte worden gehouden, of wil je een presentatie of cursus organiseren voor jouw bedrijf, organisatie of vereniging? Inter en WeTravel2 slaan de handen hiervoor in elkaar. Contacteer ons via mail op info@wetravel2.eu, bel ons op het nummer 014 700 600, of neem een kijkje op de website van onze partners! We kijken er naar uit om u te ontmoeten.