All I want for Christmas…


Kristof
ging in december 2018 met zijn gezin naar Curaçao.
Laat je meevoeren naar dit exotische, verrassend toegankelijk eiland in de Caraïben.

Had God geweten dat Curaçao bestond, Hij zou niet in Frankrijk gaan wonen zijn.

Bij aankomst op de luchthaven van Curaçao, na een vlucht van een kleine tien uur rechtstreeks vanuit Schiphol met KLM of TUI Fly, voel je de warme wind al zachtjes door je haren waaien. De relaxte attitude van de chauffeur, het nonchalance gevoel van ‘beter laat dan nooit’ en de zwoele mix van Nederlands en Papiamento geven je meteen het unieke gevoel dat deze reis niet meer stuk kan. De vakantie kan beginnen…

Reizen met een rolstoel, twee kinderen (7 maand en 2 jaar) en een vrijwilliger, WeTravel2 ten top.

We zullen de volgende 10 dagen verblijven in Dolphin Suites, een kleinschalig boetiek hotel. Het is gelegen op zo’n 100 meter van het bekende Mambo Beach, waar je één van de mooiste zonsondergangen van het eiland kan bewonderen. 

Bij Dolphin Suites is heel wat mogelijk: je kan beroep doen op een verzorgende of verpleegkundige, hulpmiddelen verkrijgen, en er zelfs een beachrolstoel waarmee je op het strand en in zee kan!

Dreaming of a white Christmas

Speciaal aan onze reis was dat we in de maand december reisden, en er overal Kerstsfeer aanwezig was. Een gekke mix van zon, zee, strand, kerstbomen, kerstverlichting in de palmbomen en kerstmuziek op het strand, zo van “Jingle bells, jingle bells, jingle all the way”, “I’m dreaming of a white Christmas”, en dat bij een gemiddelde van 28°C. De liederen werden met zo’n overtuiging gezongen dat die “witte kerst” er ooit moet van komen op dit Caraïbische eiland.

Zon, zee en zwemmen met dolfijnen

Sea Aquarium – Dolphin Academy (als je bij Dolphin Suites verblijft heb je gratis toegang tot Sea Aquarium) Flamingo’s, vele soorten vissen, dagelijks dolfijnen -en zeeleeuwen show/training. Mogelijkheid voor meet and greet met dolfijnen, zwemmen met dolfijnen en Special Swim met dolfijnen (voor personen met een beperking) samen met dolfijntrainer en therapeute. Een onvergetelijke belevenis voor jong en oud!

Zelf heb ik gezwommen met de dolfijnen, wat een speciale ervaring was. Wat dit zo uniek maakt is moeilijk te beschrijven, en waarschijnlijk kan je dit pas ten volle begrijpen als je dit meermaals zou doen, zoals de trainers doen, en een band kan opbouwen met deze unieke zoogdieren. Het is wel degelijk zo dat ze je herkennen en beetje bij beetje meer er maar gaan vertrouwen.

unnamed (6) unnamed (4)

Willemstad

Als je Willemstad binnen rijdt en uitstapt aan het Wilhelminaplein, merk je dadelijk de kleurrijke gevels op. Vergeet niet om eerst een foto te maken aan de bekende ‘Curaçao’-letters! Er zijn talloze terrasjes waar ze typische Nederlandse bieren zoals Heineken en Amstel schenken, en waar je saté met pindasaus en bitterballen kan eten. Snel even naar de Albert Heijn voor heerlijke stroopwafels? Ook dat kan!

Een bezoekje waard

Eten en drinken
– Jan Thiel baai: Beachbar Zanzibar
– Kokomo Beach: de klein bar op de pier, zwier meteen het water in
– Handelskade: veruit hét bekendste beeld van Curaçao, je vindt er vele caféetjes met overdekte terrassen

Bezienswaardigheden
– Sint Willibrordus: je hebt nog nooit zoveel flamingo’s bij elkaar geweten
– Shete Boka Park: natuurpark op het Westpunt aan de Noordkant van het eiland, waar de kracht van de zee in al zijn facetten kan bewonderen
– Floating Market, een drijvende markt met groenten, fruit en vis aan het begin van het Waaigat
– Ga vervolgens iets drinken aan Pietermaai, eveneens in het Waaigat, een opkomend hippe buurt met heel wat restaurants en caféetjes
– Punda, gezellige winkelstraatjes waar je ook de nodige portie kunst & cultuur kan opdoen
– Landhuis Chobolobo met de Curaçao Liqueur Distillery, waar je Blue Curaçao vanuit eerste hand kan proeven

Ontdek hier het volledige aanbod van accommodaties in Curaçao
Reizen met een vrijwilliger? In samenwerking met vzw Kompaan maken we dit mogelijk.

Ontvang je graag een voorstel op maat? Neem contact met ons op.

 

b04e8e20-f7b8-4175-806f-49929a038399

 

unnamed (5)-l

 unnamed (3)    unnamed (1)