NAIROBI - SWEETWATERS/OL PEJETA - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - AMBOSELI - TSAVO OOST - MOMBASA

Dag 1         Nairobi – Sweetwaters/Ol Pejeta Conservancy Na het ontbijt wordt je opgehaald door de driverguide. De eerste halte op deze reis wordt het Mount Kenia National Park. Daar aangekomen bezoek je het reservaat Ol Pejeta Conservancy, of ‘Sweetwaters’ in de volksmond. Na dit hoogtepunt checken we in bij het kamp, om in de namiddag een safaritocht te maken. Diner en overnachting: Sweetwaters tentenkamp Morani Wing.

Dag 2         Sweetwaters/Ol Pejeta Conservancy Op dag 2 ben je al vroeg uit de veren. Na een safaritocht met aansluitend ontbijt heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de chimpansees, een project gestart door Jane Goodall. Zij redde de chimpansees uit Rwanda. Het namiddagprogramma bestaat uit een safaritocht waarbij je de Big Five zal ontdekken. Diner en overnachting: Sweetwaters tentenkamp Morani Wing.

Dag 3         Ol Pejeta – Lake Nakuru Nationaal Park Vandaag vervolg je jouw reis naar Lake Nakuru. Hier rijdt je via Nyahururu (Thomson Falls). Na de lunch maak je een tocht waarbij de focus ligt op de neushoorn, waarvoor dit park bekend staat. Misschien krijg je wel de witte of de zwarte neushoorn te zien. Niet alleen de neushoorn is er te vinden, maar ook de vele flamingo’s. Lunch, diner en overnachting: Flamingo Hill Camp.

Dag 4      Lake Nakuru Nationaal Park Vandaag verblijf je de hele dag in Nakuru. Vrijblijvend kan je op safaritocht: het geschikte moment hiervoor is bij dag en dauw of in de namiddag. Indien gewenst kan je picknicken in het park, of lunchen bij de lodge. Diner en overnachting: Flamingo Hill Camp.

Dag 5      Lake Nakuru Nationaal Park - Lake Naivasha Vandaag geen tijd om uit te slapen, want je maakt een vroege tocht met aansluitend ontbijt bij de lodge. Hierna rijdt je verder naar Lake Naivasha, waar je kan inchecken en lunchen bij de lodge. In de namiddag is het tijd voor wat ontspanning: je kan een boottocht maken op het meer (beperkt toegankelijk), een bezoek brengen aan de prachtige tuin van de lodge,... De kans is groot dat je giraffen, antilopen en zebra's spot! Diner en overnachting: Naivasha Simba Lodge.

Dag 6         Lake Naivasha - Amboseli Nationaal Park Na het ontbijt gaat de safari verder richting Amboseli National Park. Lunch bij de lodge en tijdens de namiddag een safaritocht. Diner en overnachting: Ol Tukai Lodge.

Dag 7         Amboseli Nationaal Park Je maakt een vroege safaritocht met aansluitend ontbijt. In de ochtend is er de mogelijkheid om te rusten bij een uniek uitzicht. In de namiddag maak je een safaritocht in Masai-gebied, waarbij je kunt genieten van één van de wonderen der natuur: de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Diner en overnachting: Ol Tukai Lodge.

Dag 8         Amboseli Nationaal Park - Tsavo Oost Nationaal Park De volgende halte is Tsavo Oost. Bij wijze van ontspanning stop je even bij de Voi Wildlife Lodge om te lunchen. Daarna zetten we de reis verder richting de lodge. Diner en overnachting: Satao Tented Camp.

Dag 9       Tsavo Oost Vandaag maak je een vroege safaritocht met aansluitend ontbijt. Indien gewenst kan je de rest van de ochtend relaxen en genieten van het prachtige uitzicht van dit park. In de namiddag maken we terug een safaritocht. Je kan ook kiezen voor het alternatief, nl. het grootste gedeelte van de dag op safari gaan, met onderweg een picknick in het park. Diner en overnachting: Satao Tented Camp.

Dag 10    Tsavo Oost Nationaal Park - Mombasa Op de laatste safaridag, maak je een vroege tocht met aansluitend ontbijt bij de lodge. Daarna rijden we terug naar de kust. Hier kan je overnachten in een door jouw gekozen strandhotel.

Prijzen op aanvraag