Johannesburg, met de bijnamen eGoli of City of Gold, is een stad vol contrasten. Het ruige tentenkamp van goudzoekers van toen heeft plaatsgemaakt voor een moderne stad met een mengeling van culturen. De tegenstellingen tussen een aantal rijke, groene voorsteden en de eindeloze rijen huisjes in Soweto, de grootste zwarte voorstad, zijn groot. Een begeleid bezoek aan Soweto toont niet alleen de dagelijkse realiteit van het leven in een zwarte township, maar levert ook een interessante analyse op van het politieke verleden en heden van Zuid-Afrika.

 

Daguitstappen Johannesburg

City Center Drive
De rit door het eens zo drukke zakencentrum van het centrum van Johannesburg, ook bekend als "Egoli - de stad van goud", is een eyeopener over hoe steden veranderen en ook hoe mensen leven. Het is een uiterst interessante introductie tot Zuid-Afrika.
 
Soweto Township tour
Bezoek een van de grootste townships in Zuid-Afrika - Soweto. Twaalf mijl ten zuidwesten van Johannesburg en met 33 townships met een bevolking van 3,5 miljoen mensen (en groeit!), Is Soweto's dagelijks leven een ervaring. . Een lokale gids zal je kennis laten maken met bewoners, je bezoekt de drukste taxistandplaats in Johannesburg, het Hector Peterson Memorial, het huis van Mandela, de Vilakazi-straat (de enige straat ter wereld waar twee winnaars van de Nobel Peace-prijs woonden), De kerk van Regina Mundi (de thuishaven van de beroemde Zwarte Madonna en Schilderkunst) en krijgt over het algemeen een idee van de enorme omvang van deze township. Deze ervaring kan alleen gewaardeerd worden als je het met je eigen ogen ziet en niet gemist mag worden.
 
Bruma Lake Markets
Shop 'till you drop! Test je ruilvaardigheden en koop souvenirs en cadeautjes tegen voordelige prijzen bij de vele marktkramen, winkels en restaurants.