Kaapstad, de 'moederstad' is voor velen het hoogtepunt van Zuid-Afrika. Vanop de Tafelberg geniet je bij goed weer van een spectaculair uitzicht op de stad en de oceaan. In de kleurrijke Bo-Kaap wijk is de moslimcultuur nog sterk vertegenwoordigd. Het Victoria & Albert Waterfront is een must voor kooplustigen. Naast de vele winkels zijn er ook talrijke restaurants en cafés. Cape Point, een mooi natuurreservaat in het meest zuidelijke deel van het schiereiland, biedt schitterende panorama's, terwijl bij Boulders Beach een unieke kolonie Afrikaanse pinguïns leeft. In de botanische tuin van Kirstenbosch groeien meer dan 22.000 verschillende plantensoorten, waaronder het typische fynbos.

Daguitstappen Kaapstad

Prijzen op aanvraag

De Tafelberg ‘beklimmen’, Signal Hill, Waterfront & rit door het centrum
We beginnen de dag met een rit door het centrum van Kaapstad. Het beklimmen van de beroemdste berg van Kaapstad staat hoog op ieders bucket list. De woorden ‘beklimmen’ en ‘rolstoel’ gaan helaas zelden goed samen. Maar Kaapstad zou Kaapstad niet zijn als dat niet mogelijk was. Echt beklimmen doe je de Tafelberg niet, maar rolstoelen en blindengeleidenhonden kunnen gewoon mee met de kabelbaan. Bovenop de berg ligt ongeveer twee kilometer aan verharde paden die toegankelijk zijn voor een rolstoel.
Hierna rijden we langs Signal Hill, voor een korte stop met adembenemend uitzicht. Vervolgens rijden we verder naar Waterfront, waar je naar hartelust kan shoppen!

Robbeneiland bezoeken
Je kunt Kaapstad niet verlaten voordat je een bezoekje hebt gebracht aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen zat. Op de bus en in de boot zijn speciale rolstoelplekken en buiten de cel van Mandela is een traplift aanwezig. Ook het personeel van Robbeneiland is goed ingesteld op rolstoelgebruikers. Ze tillen je op de boot, helpen je in de bus en duwen je voort op het eiland zelf.

Het Iziko South African Museum & Planetarium
Duik de geschiedenis in in het museum of bekijk de nachtelijke sterrenhemel in het planetarium. Deze is overigens altijd zichtbaar, wat het weer ook doet. In het auditorium kunnen ze de nacht namelijk perfect nabootsen. Het gebouw beschikt over trappen met handleuningen, liften en aangepast sanitair.
Winkelen in Canal Walk

Stellenbosch wijnstreek
Zuid-Afrikaanse wijn was nog nooit zo populair! Stellenbosch, een universiteitsstad in het hartje van de wijnstreek, is de perfecte uitvalsbasis om de streek te verkennen. We brengen een bezoek aan 2 à 3 van de talloze Wine Estates. Je hebt de mogelijkheid om het domein te bezoeken en de wijnen te proeven.

Kirstenbosch National Botanical Garden
De Botanische Tuinen in Kirstenbosch zijn, dankzij de prachtige flora die je hier vindt en het mooie uitzicht dat je hebt op de Tafelberg, zeker een bezoek waard. Het ligt daarentegen wel op een steile heuvel en niet alle delen van het park zijn toegankelijk. Voor rolstoelgebruikers zijn er echter wel speciale parkeerplaatsen en –toiletten, en ook zijn er rolstoelen te huur. Maar houd vooral de zomerse openluchtconcerten in Kirstenbosch in de gaten – die zijn namelijk absoluut een hoogtepunt – en wederom: toegankelijk voor rolstoelen.

Cape Point & de pinguïnkolonie in Boulders Beach bezoeken
Deze dagtour begint met een bezoek aan Cape Point, de majestueuze ontmoetingsplaats van False Bay en de Atlantische Oceaan, en bovendien het meest Zuidwestelijke punt van Afrika.
Een bezoekje aan de grappigste beesten van het zuidelijk halfrond mag tijdens je vakantie in Zuid-Afrika eigenlijk niet ontbreken. Ze wonen in Boulders Beach, ongeveer 45 minuten rijden vanaf Kaapstad, en ze zijn met veel. Het is voor zowel kinderen als volwassenen een echte must-do. Door de perfecte begaanbaarheid van het wandelpad naar de pinguïns toe vormt dit uitje ook voor rolstoelgebruikers geen enkel probleem.
Tijdens de terugrit rijden we langs de schilderachtige kustwegen, met als hoogtepunt de Chapman's Peak Drive.

Bezoek een van de prachtige stranden van Kaapstad
Een dag luieren op het strand in Kaapstad is ook voor rolstoelgebruikers goed mogelijk. Het strand van Camps Bay is prima bereikbaar vanaf de weg, in tegenstelling tot de stranden van Clifton die alleen maar via (nogal steile) trappen bereikbaar zijn. Het strand van Muizenberg staat bekend om zijn kleurrijke borden en vlaggen, zodat doven en slechthorenden ook gewaarschuwd kunnen worden voor bijvoorbeeld haaien in de zee.

World of Birds
Meer dan 3000 vogels, apen en kleine dieren van 400 verschillende soorten verblijven in World of Birds. Er zijn meer dan 100 doorloopvolières die in nauw contact staan met de omliggende natuur. De vogels zetten hun dagelijkse leven voort, ze laten zich niet storen door de bezoekers. In de Monkey Jungle kan je dan weer oog in oog komen te staan met nieuwsgierige squirrel monkeys.

Hermanus & walvistour
We rijden van het idyllische Betty's Bay verder naar het charmante Hermanus. Tijdens het voorjaar kan je hier, met een beetje geluk, vanaf de kustlijn walvissen spotten! Via de Sir Lowry's Pass keren we terug naar Kaapstad.