Stranden op Lanzarote

Als we zeggen dat in Lanzarote de zon elke dag schijnt, dan overdrijven we niet. Zelfs in de winter is het er gemiddeld 20 graden. De ideale plek voor een strandvakantie dus. De stranden van Playas del Papagayo in het zuiden van Lanzarote zijn erg populair. Het gouden strand van Punta de Papagayo wordt omgeven door kliffen waardoor u heerlijk beschut ligt en bovendien veel privacy hebt. Deze stranden bieden ook voor gezinnen veel vertier wegens de geleidelijke daling van het strand in het kraakheldere water. Deze stranden staan bekend als de mooiste van Lanzarote. Een iets rustiger strand van de Playas del Papagayo is Playa Flamingo. Hier kunt u heerlijk genieten van de ondergaande zon, want ja, zelfs in Lanzarote gaat deze ooit onder. Op zoek naar een beetje actie? Aan de Costa Teguise kunnen windsurfers hun hart ophalen aan Playa de los Cuchares.

Bezienswaardigheden / activiteiten

Het bruisende Puerto del Carmen
De populairste vakantiebestemming op Lanzarote is Puerto del Carmen. Een toeristenmagneet, door de ligging direct aan het gouden strand en het bruisende centrum. In de gezellige restaurantjes geniet u van heerlijke ‘papas arrugadas’. Deze zoute aardappels met schil zijn een typisch gerecht van de Canarische Eilanden. Na het eten wandelt u samen over de boulevard en sluit de avond af op een gezellig terras.

Wandelen op de maan
Uw vakantie op Lanzarote is ook speciaal door het bijzondere landschap. Dit Canarische Eiland ontstond 15 miljoen jaar geleden na een heftige vulkaanuitbarsting. Dit is nog duidelijk zichtbaar op de zwarte lavastranden in Salinas del Janubio. Het Nationaal Park Timanfaya heeft een landschap vol kraters en rotsen dat veel weg heeft van een maanlandschap. 

Algemene info

Klimaat en beste reistijd

Lanzarote is het hele jaar door een perfecte vakantiebestemming. Het zuiden, waar de hotels liggen, heeft het beste klimaat met het hele jaar temperaturen tussen de 20 en de 30 graden. ‘s Winters kan het in het noorden wat frisser zijn.

Reisdocumenten

Voor inwoners van België volstaat de identiteitskaart (dient geldig te zijn tijdens je verblijf). Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op www.eid.belgium.be. Voor een laatste update: zie https://diplomatie.belgium.be.

Taal

Spaans en Engels

Tijdsverschil

-1 uur

Keuken

Typische gerechten zijn kip op Canarische wijze, konijn en ‘papas arrugadas’ (kleine aardappelen in de schil), rode en/of groene ‘mojo’-saus (een typische looksaus).