Klimaat en beste reistijd
Cyprus heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme droge zomers. Van alle Europese eilanden is Cyprus in de zomer één van de meest zonzekere en warme eilanden. Zelfs in oktober kunnen temperaturen de 30 graden grens ruim passeren.

Reisdocumenten
Voor Belgen volstaat de identiteitskaart (moet geldig zijn tijdens uw verblijf). Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op www.eid.belgium.be. Voor een laatste update: zie https://diplomatie.belgium.be/nl.

Munteenheid en Geldzaken
De munteenheid in Cyprus is de Euro (EUR). Geld afhalen kan aan de bankautomaten die talrijk aanwezig zijn. Op vele plaatsen zal u met Mastercard en/of Visa kunnen betalen.

Elektriciteit
In Cyprus gebruikt men een stekker type G. De stekkers zoals wij deze in België hebben, passen hier niet in dit stopcontact.
Neem daarom een reisstekker mee.

Hulpdiensten
In geval van een ongeluk of elke andere noodsituatie, kan u het gratis Europees noodnummer 112 contacteren.

Gezondheid
Vaccinaties zijn niet nodig. De medische voorzieningen in Cyprus zijn van een gelijkaardig niveau zoals we dat in België gewend zijn. De meeste dokters, apothekers en andere hulpverleners kunnen u ook in het Engels verder helpen. Toch is het verstandig om een reisbijstandsverzekering te nemen. U kunt een reisbijstandsverzekering afsluiten via WeTravel2, tot 72u voor uw vertrek.

Taal
Engels wordt overal gesproken

Tijdsverschil
Winter –en zomertijd: + 1 uur