Klimaat
Yucatan kent een iets wat ander klimaat dan de streek rond Mexico City. De beste periode om naar daar te gaan is tijdens het droge seizoen tussen oktober en april. Vanaf mei start het regenseizoen. Dan is er kans op orkanen langs de kust. Het kan er behoorlijk warm worden (boven de 28°).

Taal
De officiële voertaal is het Spaans. Engels wordt ook vaak gesproken. Een deel van de bevolking spreekt hun eigen taal, afgeleid van de ‘oude talen’.

Reisdocumenten
Internationaal paspoort, 6 maand na retour geldig. Geen visum vereist voor Belgen. Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be/nl/.

Tijdsverschil
Tijdens wintertijd -6 uur, tijdens zomertijd -7 uur.

Munteenheid
De officiële munteenheid is de Mexicaanse peso (MXN).
(Optioneel: Neem bij voorkeur een Maestro/Cirrus kaart of kredietkaart mee. Aan de meeste automaten vlot aanvaard en tegen de beste wisselkoers. Wie geen kaarten heeft, neemt Euro’s en US dollars mee. Dollars worden overal aanvaard en beter dan Euro’s in afgelegen gebieden. U neemt het best een bedrag in dollars mee (kleine coupures). Door de wisselende koersen kan het nadelig zijn al in België geld te wisselen; bovendien mag u slechts een beperkte hoeveelheid Peso’s invoeren.)

Aanbevolen vaccins
U beschermt zich het best tegen Hepatitis A en vernieuwt (of checkt de datum ervan) het vaccin van DTP (difterie, tetanus en polio).
Het is aangeraden de inenting tegen gele koorts te nemen. Malariapillen zijn enkel nodig indien u in gebieden komt waar de malariamug voorkomt. Neem zeker een goede zonnecrème mee en een antimuggenspray (DEET).
Vraag meer informatie aan uw huisarts of raadpleeg tijdig de website www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.

Elektriciteit
De voltage ligt tussen 110 en 127 V. Neem dus zeker een adapter mee voor je toestellen.

Gsm
Enkel mogelijk met triband-gsm. 

Keuken
Wie heeft er de fameuze taco’s en tortilla’s, guacamole en de enchiladas al geproeft? In Mexico smaken ze stukken beter. De oorspronkelijke mayakeuken was gebaseerd op maïs. En ook chocolade komt uit die regionen. Proef eens de polle con mole of kip met een pittige chocoladesaus. Een aanrader.

Ambassade van Mexico
F.D. Rooseveltlaan 94 
1050 ELSENE
+32 2 629 07 77
+32 2 644 08 19
embamex@embamex.eu
https://www.embamex.eu