Centraal-Amerika

Natuurlijke pracht en culturele diversiteit komen samen in Centraal-Amerika, een betoverende regio die de verbinding vormt tussen Noord- en Zuid-Amerika. Met zeven unieke landen – Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua en Panama – biedt dit gebied een rijke mix van geschiedenis, landschappen en tradities.

De weelderige jungles van Centraal-Amerika herbergen een schat aan biodiversiteit, van kleurrijke vogels tot exotische planten. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, met nationale parken en reservaten die bescherming bieden aan bedreigde diersoorten en ecosystemen. Vulkanen sieren de horizon en zorgen voor adembenemende uitzichten en unieke avonturen, zoals het beklimmen van de Acatenango in Guatemala of het verkennen van de Arenal in Costa Rica.

De culturele tapestry van Centraal-Amerika is net zo boeiend als zijn landschap. Oude Maya-ruïnes getuigen van een rijke geschiedenis en bloeiende beschavingen die ooit deze gronden bewoonden. Traditionele kunst, muziek en dans weerspiegelen de erfenis van inheemse volkeren, vermengd met Spaanse invloeden uit de koloniale tijd. Elke natie heeft zijn eigen unieke kenmerken, maar allemaal delen ze een warme gastvrijheid die reizigers omarmt.