Aan boord
Het personeel geeft altijd volle aandacht aan de behoeften van de gasten en biedt hun de beste service die voldoet aan de internationale normen betreffende toegankelijkheid.

Het schip
Alle dekken, openbare ruimtes en passagiersruimtes zijn ontworpen om toegankelijk te zijn voor gasten met een mobiliteitsbeperking. Daarnaast is er een aantal speciaal uitgeruste kajuiten beschikbaar. Om veiligheidsredenen kunnen gasten die assistentie nodig hebben, worden gevraagd om te reizen met een begeleider, afhankelijk van de route.
Er zijn rolstoelen beschikbaar op alle schepen, ter beschikking van de gasten tijdens het in- en uitschepen, of tijdens noodgevallen. Gasten die continu een rolstoel nodig hebben, of enig ander hulpmiddel, dienen hun eigen apparatuur mee te nemen.

In -en uitschepen
Met een manuele rolstoel kan je, ongeacht de aanmeerhaven, steeds van boord.
Reis je met een elektrische rolstoel en lig je voor anker aan een haven waarbij je enkel met een tender (soort sloep) van boord kan, dan kan je niet van boord. Meldt dit reeds bij jouw aanvraag aan WeTravel2, we helpen je graag een vaarroute kiezen waarbij zo min mogelijk tenders gepland zijn.

Toegankelijke kajuiten
Kajuiten, speciaal uitgerust voor gasten met een lichamelijke en/of mobiliteitsbeperking, zijn beschikbaar op bijna elk schip van MSC Cruises en Holland America Line, voor elke kajuitcategorie. Er bestaan deels toegankelijke en volledig toegankelijke kajuiten. Bespreek met ons welke optie voor jou het best past.
De toegankelijke kajuiten zijn groter en bieden meer bewegingsruimte dan de reguliere hutten. De badkamer is volledig aangepast met beugels en inrijdouche.  Sommige kajuiten bieden meer faciliteiten en apparatuur om in speciale behoeften te voorzien.

Hulpmiddelen
Indien u o.w.v. uw beperking behoefte heeft aan hulpmiddelen tijdens uw cruise, dan kan dit door ons geregeld worden. Afhankelijk van de plaats van inschepen kan WeTravel2 een bepaalde selectie aan hulpmiddelen voorzien. De hulpmiddelen worden vooraf afgeleverd in uw kajuit, zodat u in alle comfort aan uw cruise kan beginnen.

Transfers
De meeste havens zijn toegankelijk, maar kunnen buiten het centrum liggen. In dat geval kunnen wij een aangepaste transfer voor je boeken.
Onder aangepast vervoer verstaan we het vervoer van de luchthaven naar het schip en weer terug, in een rolstoeltoegankelijk busje. 

Excursies
Er is op iedere cruise een selectie van excursies toegankelijk voor passagiers met een lichamelijke of mobiliteitsbeperking. Deze excursies kunnen steeds via WeTravel2 geboekt worden. Prijzen en mogelijkheden zijn steeds op aanvraag. Contacteer ons voor meer informatie.

Meer uitgebreide info over cruisen met een mobiliteitsbeperking vindt u hier