Onze aangepaste toegankelijke excursies zijn rondritten over het prachtige eiland Curaçao waarbij meerdere bezienswaardigheden worden bezocht. Het gaat altijd om individuele excursies, met jouw eigen reisgezelschap. Je heeft een rolstoeltoegankelijke Mercedes Sprinter Bus met chauffeur geheel tot jouw eigen beschikking.

West-Curaçao (5u): Christoffelpark, Porto Mari, Landhuis Jan Kok
Je bezoekt het Christoffelpark, met zijn 2300 hectare het grootste natuurpark van Curaçao. Het park bestaat uit 3 voormalige plantages: Plantage Savonet, Plantage Zorgvlied en Plantage Zevenbergen en het heuvellandschap Jeremi. Er vertoeven verschillende zeldzame planten en dieren in het park. Na het Christoffelpark vervolgt u uw weg naar Porto Mari. Porto Mari is een prachtige baai vlakbij het privélandgoed van plantage “Porto Mari”, aan de westkant van het eiland. Het witte zandstrand en het heldere kalme water maken het een waar paradijs. U kunt hier genieten van de rustgevende omgeving. Na het strand verder naar Landhuis Jan Kok, een van de oudste landhuizen van Curaçao. Het landhuis werd in 1840 gebouwd om het originele, dat in het begin van de 18e eeuw was gebouwd, te vervangen. Vanaf het terras kijkt u uit over de zoutpannen van de St. Marie-baai, waar flamingokolonies het landschap kleuren. Tegenwoordig is het landhuis een kunstgalerie van de bekende locale kunstenares Nena Sanchez. Terugrit langs de flamingokolonies naar uw hotel.

Oost-Curaçao (5u): Aloë Vera Plantage of Herb Gardens van Dinah Veeris, Struisvogelfarm
Om te beginnen bezoek je een Aloë Vera Plantage. De aloë vera plant komt oorspronkelijk uit Afrika en is in de slaventijd meegekomen naar het Caraïbische gebied. In de 18de en 19de eeuw werd door de Nederlanders al aloë vera verbouwd op plantages op Aruba, Bonaire en Curaçao. Vanuit Curaçao werd de tot een zwarte koek gekookte aloine verscheept naar Europa en Amerika. Daarom staat aloë vera ook nog steeds bekend onder de naam Curaçao aloë. Als alternatief bezoek kan je kiezen voor de Herb Gardens van Dinah Veeris, waar je verteld wordt over de lokale kruiden en hun geneeskrachtige kwaliteiten.
De tour gaat verder naar de Struisvogelfarm. Kom kijken op The Curaçao Ostrich Farm en grijp je kans om de fascinerende struisvogel van dichtbij te bekijken. Je kunt ze aanraken, voeren en zelfs op hen rijden (alleen voor echte waaghalzen).

Dagexcursie Curaçao (8,5u)
De tours van de westkant en oostkant kunnen ook gecombineerd worden met lunch bij het strand van Porto Mari.
Ook bestaat de mogelijkheid om een tour  “op maat” samen te stellen. Je kan een keuze maken uit verschillende attracties en tijdsduur. Je hebt de keuze uit o.a. volgende stops: Aloëfarm, Christoffelpark, Herb Gardens, Landhuis Bloemhof, Landhuis Jan Kok, Landhuis St. Martha, Museum Kura Hulanda, Ostrichfarm, Strand van Porto Mari, Strand van Cas Abou en een stadsrondrit in Willemstad.

4

Special Swim in het Curaçao Dolphin Therapy Centre
Tijdens jouw verblijf kan een Special Swim ingepland worden. Onder begeleiding van ervaren, gekwalificeerde therapeuten maak je contact met deze sociale dieren.