Wat maakt onze safaritochten toegankelijk?

Aangepast vervoer: De voertuigen (minibus of 4×4) die gebruikt worden tijdens de safari zijn rolstoeltoegankelijk. Ze beschikken over een ramp en een Europees systeem om de rolstoel veilig vast te maken. Je kan dus in jouw eigen rolstoel reizen en hoeft niet overgezet te worden naar een stoel, wat het reizen toch iets comfortabeler maakt. Bovendien hebben de driver-guides een ruime ervaring in het omgaan met personen met een fysieke beperking.

Toegankelijke accommodatie: De accommodatie tijdens de safari wordt afgestemd op jouw behoeften. In elk park kunnen er rolstoeltoegankelijke lodges of tenten voorzien worden.

Individuele reisroute: Omdat je reist met jouw eigen reisgezelschap kan zowel de reisroute als het reistempo volledig afgestemd worden op je eigen behoeften en wensen.

De lokale organisatie waar WeTravel2 mee samenwerkt heeft reeds 20 jaar ervaring in het organiseren van toegankelijke safaritochten. Zij organiseren niet enkele deze safari’s, maar staan ook in voor enkele extra services:

Toegankelijke transfers: Privétransfers van de luchthaven naar het hotel en terug in aangepast, rolstoeltoegankelijk vervoer.

Persoonlijke assistentie: Indien nodig kan je zowel tijdens uw strandverblijf als tijdens de safari een beroep doen op een persoonlijke assistent om je bij te staan in uw dagelijkse taken.

Medische assistentie: De afstanden tot medische verzorging (dokter of ziekenhuis) zijn groot in Kenia. Daarom is het niet mogelijk om aan een safari deel te nemen indien je dagelijks medische verzorging nodig hebt of er steeds medische verzorging in uw nabijheid dient te zijn. Uiteraard is het wel mogelijk om medische assistentie te voorzien tijdens het strandverblijf.