Klimaat en beste reistijd
Gran Canaria is het hele jaar door een perfecte vakantiebestemming. De reden voor toeristen om hierheen te vliegen. Het aangename subtropische klimaat zorgt ervoor dat de zon veel schijnt en neerslag beperkt is. De gemiddelde temperatuur bedraagt 22°. Augustus is de warmste maand met gemiddeld 24°. Toch kan het op het eiland regenen, vooral in de winterperiode is de kans groter. Tussen oktober en maart kan het af en toe zelfs flink regenen. In het noorden is de kans een stuk groter dan in het zuiden.

Reisdocumenten
Voor Belgische onderdanen volstaat de identiteitskaart (dient geldig te zijn tijdens je verblijf). Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op www.eid.belgium.be. Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be.

Taal
Spaans en Engels, in sommige delen ook Duits

Tijdsverschil
-1 uur

Keuken
Je vindt er een hartige keuken, vooral in de plaatselijke eethuisjes en restaurants. Specialiteiten zijn de ‘ropa vieja’ (stoofpot) en ‘papas arrugadas’ (gezouten aardappelen in de schil) met ‘mojo’-saus

Shopping
Zowel in de belangrijkste badplaatsen als in de hoofdstad Las Palmas kan je terecht voor een namiddagje shoppen. Je koopt er ook belastingvrije artikelen in elektronica- en kledingswinkels. In Playa del Inglés vindt je bijvoorbeeld winkelcentra ‘Yumbo’ en ‘Cita. In Maspalomas is het iets modernere Faro 2. In Las Palmas vindt u de meeste winkels op een prachtige avenue. Zo ook de fameuze winkel ‘El Corte Inglés’. De plaatselijke markten zijn zeker ook een bezoekje waard.
Souvenirs: allerlei producten gemaakt van amandelen, strelitzias (paradijsvogelbloemen), ronmiel (honing met rum)..