Gran Canaria is meer dan alleen zon en zee. Het biedt een prachtig groen binnenland en een fantastische, afwisselende, kustlijn. Huur een aangepaste huurwagen (Opel Vivaro) en trek er zelf op uit.  Het is ook mogelijk begeleide uitstappen, op individuele basis, te maken. Hieronder vind je alvast enkele mogelijkheden.

opelvivaroadaptada_0

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo is een botanische tuin; op ongeveer zeven kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Las Palmas, nabij Santa Brígida in Tafira Alta. In de tuin vind je zo’n vijfhonderd planten van de Canarische Eilanden. Door onderzoek ter plaatse, draagt dit initiatief bij aan bescherming van deze soorten. Sinds 1983 heeft de tuin een zaadbank waar zaden van meer dan vierhonderd bomen uit heel Macaronesië worden bewaard. De tuin beslaat een oppervlakte van zo’n zevenentwintig hectare. Zeker een bezoek waard.

Het Palmitos Park is een groot vogelpark in het zuiden van het eiland een stukje landinwaarts: een daguitstap die je lang zal bijblijven. Het park ligt in de bergen waardoor u op veel plekken prachtige vergezichten ziet. Bij het terrasje aan een fontein leidt een pad naar het amfitheater. Daar geniet je van roofvogelshows: een adembenemende ervaring. Voorts zijn er veel cactussen en verschillende soorten vogels te zien. Dicht bij de uitgang, achter het souvenirwinkeltje, kan je trouwens kolibries bewonderen, die goed zichtbaar om hun voedsel vliegen.

Dolfijnentocht vanuit Puerto Rico. Dit is het vertrekpunt voor verschillende dolfijnentochten. Met een comfortabele boot vaart u richting leefgebied van dolfijnen. Deze geweldige dieren kan je in het wild gaan spotten. Verwacht geen spectaculaire sprongen zoals je het in een dolfinarium ziet. Dit is geen Sea World waar getrainde dolfijnen hun kunstje tonen, maar hun natuurlijk leefgebied waar ze vrolijk en vrij rondzwemmen. Je ziet de zoogdieren meestal in kleine groepjes van twee of drie stuks. Maar de kans is wel groot dat de dolfijnen naast of rondom de boot komen zwemmen.

Details en prijzen van de verschillende excursiemogelijkheden zijn steeds op aanvraag. Wij kunnen ook excursies op maat uitwerken. Contacteer ons voor de verschillende mogelijkheden.