Bezienswaardigheden

Puerto de Mogán (haven van Mogán) is een kustplaats in het zuidwesten van Gran Canaria, gelegen rondom de visserij- en jachthaven van de gemeente Mogán. Het wordt ‘het Venetië van Gran Canaria’ genoemd omdat de straten doortrokken zijn met kanalen. Ronduit één van de meest idyllische plekjes van het eiland. Behalve het mooie havengebouw, vindt u alleen maar huizen die niet hoger zijn dan twee verdiepingen: een absolute aanrader. Het kunstmatige strand nabij de haven is aangelegd met goudgeel zand dat speciaal uit de Sahara werd geïmporteerd. Vanuit de haven zijn er veerverbindingen met de kustplaatsen Puerto Rico en Arguineguín (rolstoeltoegankelijk). En op vrijdag is er markt met zowel lokale producten als mooie souvenirs.

Barranco de Mogán ligt tussen Puerto de Mogán en het tien kilometer landinwaarts liggende Mogán. Dit vruchtbare dal laat u een grote diversiteit aan fauna in het vulkaanlandschap zien. Onderweg passeert u een van de fraaiste windmolens van Gran Canaria: Molino de Viento.

Las Palmas, de bruisende hoofdstad van Gran Canaria. Vooral ‘La Vegueta’ is een must. Deze historische wijk herbergt enkele van de fraaiste gebouwen van de stad: de Santa Ana kathedraal, het Casa de Colón en het Case Consistorial. Het huis van Columbus (Casa de Colón) is een van de mooiste musea van heel Gran Canaria.

Dunas de Maspalomas, de duinen van Maspalomas. Je waant er je bijna in de Sahara. Ze liggen tussen de badplaatsen Maspalomas en Playa del Inglés. Het biedt een prachtig stukje natuur met deels begroeide zandduinen. Gelukkig is het uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. De duinen zijn op hun mooist ongeveer een uur voor zonsondergang, als de zon het licht over de welvende duinen gooit. Enkel toegankelijk te voet of per kameel.

Santa Lucia de Tirajana in het Barranco de Tiraja, is een van de meest idyllische dorpen van het eiland. Door haar ligging in de vruchtbare vallei heeft Santa Lucía iets magisch. Bovendien is het dorp nog niet erg gekend bij toeristen.

Teror is een bedevaartsplaats en en wordt gezien als het mooiste dorp van het eiland. Aan het Plaza Nuestre Senora del Pino staat de indrukwekkende basiliek waar het eeuwenoude beeld van Maria bewaard wordt. Ieder jaar op 8 september bezoeken duizenden bedevaarders het beeld tijdens het Fiesta de la Virgen del Pino. Een hoogstandje van architectuur ziet u in de Calle Real de la Plaza. Daar vormen gekleurde woningen met houten balkons een fraai plaatje. Op zondag is het er markt, een van de drukbezochtste en meten een van de beste van het eiland.

Stranden

De bijna 60 km zandstranden zijn de grootste troef van Gran Canaria. De populaire badplaatsen zijn Playa del Inglés en Maspalomas. Playa del Inglés is de leukste en meest bruisende plaats van het eiland. Maspalomas en Playa Taurito, zijn ideale bestemmingen voor zonaanbidders en mensen die wat meer rust zoeken.

736 x 380 DSC05880

Playa Maspalomas – Playa Meloneras
Maspalomas is een mooie badplaats die speciaal voor toerisme is opgezet en over alle faciliteiten beschikt die een deugddoende vakantie garanderen. Er is een mooi lang zandstrand dat doorloopt tot in Playa del Inglés en waarlangs prachtige zandduinen liggen. Maspalomas heeft een tof klein centrum met verschillende winkeltjes, terrasjes en restaurants. Dit centrum ligt 4,5 kilometer van Playa del Inglés en herkent u meteen aan een van de oudste vuurtorens. Vlakbij vind je de luxueuse hotels in Meloneras: een nieuwe verkaveling dat een ander soort publiek aantrekt.
Maspalomas is het iets mondainere gedeelte en doet veel rustiger en luxueuzer aan dan Playa del Ingles. De strandboulevard reikt van Playa Meloneras tot Playa Maspalomas. De wandelboulevard stopt aan het einde van de Boulevard El Faro (iets voorbij ‘El Faro’ vuurtoren). Daar begint het strand, op het strand ligt een houten pad tot aan het Cruz Rioja. Toegankelijk voor gewone rolstoel, niet voor elektrische (oneffen pad). Toegankelijke faciliteiten op het strand zijn gelegen aan Plaza de las Palmeras (aan Cruz Rioja). Aan het einde van het strand van Maspalomas begint het beschermd natuurgebied ‘Dunas de Maspalomas’. Deze reiken tot aan Playa del Ingles en zijn enkel te voet of per kameel te bezichtigen.

Playa del Ingles
Playa del Inglés is de bekendste en drukste badplaats van Gran Canaria. Deze gezellige plaats biedt alles wat nodig is voor een perfecte vakantie. Overdag kan je terecht op het schitterende lange zandstrand met zijn diverse watersportfaciliteiten. Het noordelijke deel van dit strand is vanuit verschillende plaatsen toegankelijk via trappen met 60 à 100 treden. Het zuidelijke deel kan zonder trappen worden bereikt. Naast zalig relaxen op het strand kun je natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de markt. Hier vind je alle souvenirs voor het thuisfront. In Playa del Inglés bevinden zich diverse winkelcentra waarvan de Kasbah en Yumbo de grootste zijn. Behalve winkels zijn hier ook diverse gezellige bars, terrasjes en leuke restaurants te vinden. Tot slot staat Playa del Inglés ook bekend om zijn bruisende nachtleven. In de vele, vaak openluchtdiscotheken, zijn de nachten lang en gezellig.
Het noordelijke deel van dit strand is vanuit verschillende plaatsen toegankelijk via trappen met 60 à 100 treden. Het zuidelijke deel kan zonder trappen worden bereikt. De wandelpromenade ligt enkele meters boven het niveau van het strand – toegang met trappen. Van hieruit zijn er ook 2 liften naar het strand. Toegankelijke faciliteiten en toegang tot het strand zijn gelegen vlak aan de toeristische dienst, tussen annexo I en II.

Playa Amadores – Puerto Rico
Playa Amadores bestaat uit een groot uitgestrekt wit zandstrand met boulevard en veel barretjes, restaurantjes en winkeltjes op het strand. De zandstrook aan de restaurants heeft een verharde ondergrond zodat je er niet inzakt met rolstoel. Strand goed toegankelijk vanaf parking met ramp. Wandelpad van Playa Amadores tot Puerto Rico.

(Puerto de) Mogán biedt een uitzicht op de jachthaven. U vindt er winkels, restaurants en terrassen waar u van een drankje kunt genieten. Met meer dan 200 meter lengte en een uitgesproken familieatmosfeer, beschikt het strand over rampen zodat mensen met een beperking en kinderwagens makkelijk op het strand komen. Voor extra gemoedsrust is er een team reddingswerkers dat verantwoordelijk is voor de veiligheid van de badgasten.

Playa Taurito is een klein en gezellig plaatsje aan zee, gelegen tussen de grotere badplaatsen Puerto de Mogán en Puerto Rico in. Deze oase van rust heeft een heel groot pluspunt in petto: het mooie, kindvriendelijk strand voor de deur. En omdat het hier nog niet overladen is met toeristen, ervaart u er nog een ongedwongen vakantiesfeertje. De rotspartijen aan de zijkanten zorgen daarnaast ook nog eens voor een prachtige achtergrond. Met meerdere restaurantjes en bars is dit ook na zonsondergang een favoriet plekje voor toeristen.

Arguineguin is een leuk klein vissersdorp aan de zonnige zuidkust van Gran Canaria. De gezellige badplaats met een gezellig, authentiek centrum ligt tussen Playa del Inglés en Puerto Rico in, tussen de heuvels en de kust. In de kleine straatjes van Arguineguin zijn diverse winkels en restaurants te vinden. Er is ook een wekelijkse markt en een gezellig klein haventje. Arguineguin telt twee stranden waar u zalig van de zon kunt genieten