Toegankelijkheidsinfo Lanzarote

Lanzarote heeft heel wat inspanningen gedaan op vlak van toegankelijkheid. De meeste hotels zijn goed aangepast. De kamers hebben brede doorgangen en rolstoeltoegankelijke douches. Bij de moderne restaurants en bars is de toegankelijkheid in orde, bij de oudere ligt dit vaak anders. Er zijn aangepaste taxi’s beschikbaar. 

In en rond het vliegveld van Lanzarote zijn de voorzieningen voor rolstoelgebruikers uitstekend (hellingen, liften, aparte parkeerplaatsen, aangepast sanitair). 

De toegankelijkheid van de bezienswaardigheden is de laatste jaren eveneens sterk verbeterd en op veel parkeerterreinen zijn aparte plekken voor invaliden. De grote stranden hebben een helling voor rolstoelen, ook handig met buggy of rollator.

Buiten de badplaatsen zijn stenige paden en op- en afstapjes onvermijdelijk. Ook de lavatunnels van Jameos del Agua en Cueva de los Verdes zijn niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

 

Een toegankelijk strand met goudgeel zand in Puerto del Carmen

Playa Grande is een stadsstrand gelegen in het belangrijke toeristische centrum Puerto del Carmen in het zuiden van het eiland Lanzarote.Het strand is meer dan een kilometer lang en heeft goudgeel zand en kalme wateren. Van alle stranden in deze zone is dit het meest bekend omdat dit per jaar de meeste bezoekers trekt en in Puerto del Carmen draait het hele leven rond dit strand. De roem van dit strand is gedeeltelijk te wijten aan de Avenida de las Playas, een uitgestrekte boulevard met fietspad vol van commerciële activiteiten en nachtleven.

Dat Playa Grande zo bekend is op het eiland Lanzarote, is hoofdzakelijk te danken aan het brede aanbod van services: dit omvat douches, parkeergelegenheid, reddingswerkers en de verhuur van ligbedden en parasols. Maar boven alles is dit een strand met een zeer goede toegankelijkheid voor gehandicapten, waarvoor het beschikt over waterstoelen, boeien en netten. En hier is het nog niet mee gedaan: beschut door palmbomen, vulkanische rotsen en tuinen, beschikt het strand over een uistekend uitzicht op Los Ajaches, dat tot Nationaal Monument is verklaard.