Belgische Kust

Download hier de folder van ‘Zon, Zee, Zorgeloos

Oostende – de “koningin der badsteden” – heeft heel wat te bieden. Een lang strand, een jachthaven, cultuur & architectuur,… De stad van kunstschilder James Ensor  en koning Leopold II ligt bovendien in het midden van de Belgische kust en is makkelijk bereikbaar. En voor mensen met een fysieke beperking zijn er genoeg toegankelijke plaatsen om er een prachtige en ontspannende vakantie van te maken. Er zijn heel wat voorzieningen voor rolstoelgebruikers, zodat ze kunnen genieten van deze mooie kuststad.

Toegankelijkheid Strand Oostende
De stad Oostende heeft op bepaalde plaatsen op het strand metalen platen aangelegd zodat ook minder mobiele personen tot aan de vloedlijn geraken. Je vindt deze ter hoogte van de Parijsstraat (Venetiaanse Gaanderijen) en de Diksmuidestraat (Ravelingen, Belgisch Zeeinstituut) Aan de Diksmuidestraat zijn er voorbehouden parkeerplaatsen aangelegd. Er is geen toegankelijke tramhalte in de directe omgeving van het toegankelijke strand. Tijdens de maanden juli en augustus tussen 10h30 en18u30 kan u gratis mensen opbellen die u als mindervalide kunnen assisteren. De assistenten van de organisatie Zon, Zee…Zorgeloos, toegankelijke stranden voor iedereen, zijn voor Oostende te bereiken op het nummer 0491 50 54 33

Strandrolstoel
De stad Oostende bezit een aantal strandbuggy’s. Met deze flexibele buggy trotseert u moeiteloos het mulle zand en blijft u ook op het water drijven.

Toegankelijkheid Strand Middelkerke

Het toegankelijke strand bevindt zich ter hoogte van Casino West. De voorbehouden parkeerplaatsen bevinden zich ter hoogte van de Jules Van den Heuvelstraat. Er is geen toegankelijke tramhalte in de directe omgeving van het toegankelijke strand. De assistenten van Zon, Zee…Zorgeloos zijn tijdens juli en augustus te bereiken op het nummer 059 31 50 14.

Rolstoel & Fiets aan zee
Er zijn twee rolstoelfietsen beschikbaar (1 elektrisch en 1 gewoon model), driewieler voor volwassenen voor mensen met evenwichtsstoornissen, tandem voor mensen met visuele beperking. De rolstoelfietsen zijn heel gebruiksvriendelijk. Het zitje vooraan is vlot los te koppelen. Voor mensen die slecht te been zijn kunt u bij fietspunt ook gewoon een rolstoel huren. 

Brugge en omgeving

Ook in Brugge kan je met een fysieke beperking onbezorgd genieten, dankzij de Brugge-toegankelijk-voor-iedereen-Brochure

Ardennen

Ook de Ardennen ontpoppen zich tot toegankelijke, maar toch iets meer avontuurlijke, trekpleister. Ontdek het gezellige Houffalize en zijn prachtige omgeving. Houffalize is dé poort naar de Ardennen! Nergens is onze natuur immers nog zo puur en ongerept. Maar wist u dat de Ardennen nog veel méér troeven hebben? In een straal van amper 45 minuten rond Houffalize valt er ontzettend veel te beleven voor groot én klein! Denk maar aan shoppen in Bastogne, een brouwerijbezoek in Achouffe of met de kids naar Houtopia. Houffalize is dus de uitgelezen plek voor een gezinsvakantie in het hart van de Ardennen.