Bezoek Chichén Itzá en Mérida in 3 dagen!

Dag 1: vertrek uit Cancún naar Chichen Itza
Bij aankomst aan Chichén Itzá checkt u in in de Hacienda Chichen Itza, waar u de eerste nacht zal overnachten. Na de lunch brengt u vervolgens een bezoekje aan de fameuze Mayastad Chichén Itzá. De stad is één van de hoogtepunten van Mexico en staat op tal van bucket lists. Geniet van het zicht op één van de zeven wereldwonderen. De trappiramide of tempel van de gevederde slang domineert het landschap. Het terrein zelf is vrij vlak en goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel. ’s Avonds geniet u van de Noches de Kukulcán, een prachtig lichtspel rond de bekende piramide op de site van Chichen Itza.

Dag 2: Van Chichen Itza naar Mérida
Vandaag staat er een tamelijk lange rit op het programma die wordt onderbroken door een bezoekje aan Hacienda Sotuta de Peon, één van de nog actieve hacienda’s. U krijgt een rondleiding in een treintje en verneemt er hoe ‘henequen’ of sisal wordt geproduceerd, ook gekend als de draad gemaakt uit agaveplanten. Aangekomen in Mérida overnacht u in Hotel Fiesta Americana Merida of in Hacienda Misné. Daar wordt ook een heerlijk diner voorgeschoteld. 

Dag 3: bezoek aan Mérida en terugreis naar Cancún
Vandaag heeft u de keuze tussen cultuur en natuur. Ofwel bezoekt u het Gran Museo del Mundo Maya en maakt u een rondrit in het historisch centrum, ofwel trekt u erop uit voor een boottocht in de mangrove van Celestun. Daar aanschouwt u flamingo’s, pelikanen en unieke vergezichten. Na de lunch rijdt u terug naar Cancún en overnacht er x (zelf te kiezen) keer in een van de voorgestelde hotels.