Cancún in 12 dagen: van Maya's tot tropische stranden

Dag 1: Brussel - Cancún
Verblijf in een prachtige badplaats aan de Caribische zee op het schiereiland Yucatán. De grootste troeven van het schiereiland zijn het kilometerlange witte zandstrand en het groot aantal dagen dat de zon gegarandeerd schijnt. In de Maya-taal betekent 'Cancún' dan ook 'pot van goud'. Sinds de jaren ’70 is de badplaats uitgegroeid tot de ideale vakantiebestemming voor toeristen. Zon, zee, strand; wat willen reizigers nog meer? Het is tevens de ideale badplaats om te genieten van de Mexicaanse keuken, denk maar aan heerlijke taco's en tortilla's. Cancún is met andere woorden de ideale plek om te bekomen van uw lange vliegtuigreis.

Tijdens het ontspannende gedeelte van deze 12-daagse verblijft u in een hotel naar keuze. Voor de 5-daagse culturele rondreis worden accommodaties voor u uitgekozen.

Dag 2-3: Sit back and relax
Leg u op één van de ligstoelen aan het strand met een cocktail in de hand en geniet van het uitzicht en de temperatuur.

Dag 4: Bezoek aan Tulum en doorreis naar Uxmal
De site van Tulum is uniek door haar speciale ligging op een 12m hoge klif. U kijkt uit over het groenblauwe water van de Caribische Zee. De site zelf is vrij toegankelijk. U houdt nog halt in Valladolid voor een city tour. De stad is gebouwd op een voormalige Mayastad. In de gevels van koloniale huizen vindt u stenen van de oorspronkelijke stad terug. Na het bezoek rijdt u door naar de stad Uxmal waar u overnacht in Hacienda Uxmal. Na het inchecken staat er nog een lekker bezoek op het programma: de Choco-Story tour. Het museum is goed toegankelijk met aangepast sanitair.

Dag 5: Van de ruïnes van Uxmal tot de hoofdstad Mérida
In de voormiddag bezoekt u de een van de grote metropolen van de oude Maya’s. De site was tot de 16e eeuw bewoond. Kenmerkend is de ovale vorm van de piramide van de tovenaar. Rond de middag komt u in Mérida toe waar u luncht in Hotel Fiesta Americana Merida en/of overnacht in Hacienda Misné. Het is de hoofdstad van het schiereiland. En in de namiddag ontdekt u tijdens een rondrit het oude stadcentrum met de typische huizen in koloniale stijl.

Dag 6: Boottrip in Celestun en bezoek aan Gran Museo del Mundo Maya in Mérida
Vandaag staat er een mooi stuk natuur op het programma. U bezoekt de mangrove in Celestun per boot en bewondert de prachtige kolonie van flamingo’s. Ook pelikanen vertoeven daar graag. De kleine haven is goed toegankelijk gemaakt aan de hand van rampen. ’s Namiddags keert u terug naar Mérida waar u in het Gran Museo del Mundo Maya alles te weten komt van de Mayacultuur. U krijgt een zicht op het begin tot het heden van de Maya’s. Een perfecte manier om een overzicht te krijgen van deze rijke cultuur. U overnacht nog een keer in Hotel Fiesta Americana Merida of Hacienda Misné.

Dag 7: Vertrek uit Mérida richting Chichen Itza
De hoofdbrok van deze dag wordt een uitgebreid bezoek aan Hacienda Sotuta de Peon. Eén van de weinige haciendas nog in werking. Tijdens een rondleiding verneemt u alles over de productie van ‘henequen’ (agaveplant), waaruit de draad gemaakt wordt. De lunch geniet u in de hacienda/hacienda Teya waar u de lokale specialiteiten proeft. En de namiddag reist u door naar Chichén Itzá en neemt u uw intrek in de Hacienda Chichen Itza (of Mayaland Lodge). ’s Avonds gaat u naar de Noches de Kukulcán, een prachtig lichtspel rond de bekende piramide op de site van Chichén Itzá. Een spektakel dat u moet gezien hebben. U overnacht in de Hacienda Chichen Itza ( of Mayaland Lodge)

Dag 8: Bezoek aan de ruïnes van Chichen Itza en terugreis naar Cancún
Chichén Itzá is één van de hoogtepunten van de rondreis: de bekendste Mayastad, uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen. De trappiramide of de tempel van de gevederde slang domineert het landschap. De rest van de stad is ook heel goed bewaard. Het terrein zelf is vrij vlak en goed toegankelijk. Meer dan een bezoek waard. Tijdens de terugweg naar Cancún maakt u nog een tussenstop in de buurt van Valladolid voor het museum over de productie van Tequila en in Valladolid zelf waar u luncht bij een cenote. Terug in Cancún neemt u intrek in een van de voorgestelde hotels. Daar verblijft u 3 dagen en 4 nachten.

Dag 9 – 11: Welverdiende rust in Cancún
Na een rondreis met 101 indrukken bent u zeker toe aan een rustmoment om terug op krachten te komen voor het vertrek naar Brussel. 3 dagen geniet u van de luxe van uw gekozen hotel.

Dag 12: terugreis naar Brussel