FAQ’S

Op deze pagina vindt u een antwoord op vragen die ons dikwijls gesteld worden.
Staat uw vraag er niet bij? Bel of mail ons dan even!

Voor informatie over het reizen met een rolstoel, kijk dan even in onze tips voor reizigers met een beperking.

Wie kan er boeken bij WeTravel2?

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan bij ons reserveren. In ieder reisgezelschap moet tenminste één persoon 18 jaar of ouder zijn. Diegene die een reis boekt (ook) voor andere deelnemers is hoofdelijk aansprakelijk voor alle anderen die hij/zij aanmeldt. Ook personen zonder fysieke beperking kunnen bij ons reserveren.

Waar vind ik de prijs van een bepaald hotel?

We publiceren geen prijzen op onze website, en dat heeft een goede reden: zowel luchtvaartmaatschappijen als sommige hotels werken met dagprijzen. We gaan dus steeds samen met jou op zoek naar de meest geschikte periode om jouw reis te laten doorgaan, op basis van jouw voorkeuren.

Moet ik bij jullie op kantoor langskomen wanneer ik een reis wil boeken?

Dat mag je helemaal zelf kiezen. Je kan ons telefonisch, via het contactformulier of per e-mail contacteren met jouw vraag. Wens je bijvoorbeeld een rondreis te maken, een groepsreis te organiseren of heb je een heel specifieke vraag,… dan kan het zeker handig zijn om een afspraak met ons te maken. Je bent welkom in ons kantoor te Wiekevorst.

Is het de eerste keer dat je op vakantie gaat, of ben je benieuwd naar de nieuwste bestemmingen in ons aanbod? Zowel voor nieuwe als ervaren reizigers zijn onze infoavonden interessant. Elke maand organiseren we er ééntje, en dat telkens op een andere locatie in Vlaanderen.

Is mijn reis steeds beschikbaar?

Al onze reizen zijn op aanvraag. Een aanvraag neemt gemiddeld 2 tot 5 werkdagen in beslag. Wanneer een aanvraag wordt bevestigd door de aanbieder, dan is er onmiddellijk sprake van een definitieve boeking.

Welke gegevens hebben wij nodig voor een boeking?

De correcte naam en geboortedatum van elke deelnemer. De naam die vermeldt staat in de boeking moet altijd overeenkomen met de eerste voornaam en volledige achternaam volgens identiteitsbewijs.

Hebben kinderen een eigen identiteitsbewijs nodig?

Ook kinderen moeten een geldig identiteitsbewijs hebben, mét foto (kids-ID). Je kan zo’n kids-ID eenvoudig, voordelig en snel verkrijgen bij uw gemeentebestuur. De identiteitsdocumenten voor kinderen dienen minstens 15 dagen voor uw vertrekdatum te worden aangevraagd bij de gemeentelijke diensten. Zonder geraakt u niet voorbij de grenscontrole! LET OP! De algemene regel is dat identiteitskaarten (ook de identiteitsdocumenten voor kinderen) minstens geldig moeten zijn tot de datum van terugkeer – ten minste als de datum van terugkeer kan worden vastgesteld. Voor bepaalde bestemmingen gelden andere regels. Controleer altijd wat de toepasselijke regels zijn voor jouw bestemming (http://www.diplomatie.be/)

Wanneer ontvang ik mijn reisdocumenten?

De reisdocumenten worden ongeveer 1 week voor vertrek door ons verzonden. De reisdocumenten worden steeds digitaal per e-mail verzonden. Indien u uw reisdocumenten liever per post ontvangt, geef ons dit dan op voorhand door. Dan zorgen wij ervoor dat ze tijdig per post bij u geraken.
Afhankelijk van het type reis bevatten de reispapieren o.a.:
– e-tickets (vluchten)
– vouchers (hotels, excursies, transfers, hulpmiddelen)
– bestemmingsinfo

Reisdocumenten worden pas toegestuurd wanneer wij de volledige reissom hebben ontvangen.

Zijn vluchturen gegarandeerd?

De juiste vluchturen staan in uw reisdocumenten. Om de kans op wijzigingen in vluchturen zo klein mogelijk te houden, sturen wij pas kort voor vertrek (ongeveer 8 dagen) de reisdocumenten met de definitieve vliegtijden. Het kan voorkomen dat er kort voor vertrek of zelfs tijdens de vakantie nog wijzigingen worden doorgevoerd in het vluchtschema. Verder kan het voorkomen dat u op de dag van aankomst laat arriveert, terwijl je op de dag van vertrek al weer vroeg moet vertrekken. Dit valt helaas buiten onze invloed en wij kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Over het algemeen is de maximale toegelaten bagage 20 kg per persoon. Daarnaast mag je tussen de 5 en de 10 kilo handbagage meenemen. Het toegestane aantal kilo’s (hand) bagage verschilt per luchtvaartmaatschappij en per boekingsklasse. Het formaat van de handbagagetas mag niet groter zijn dan 55cm x 3cm x 25cm. Hou er rekening mee dat een luchtvaartmaatschappij altijd de bagageregeling kan aanpassen. Informeer daarom bij ons of bezoek de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Ik heb zuurstof nodig tijdens de vluchten. Kan dit?

Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regelgeving hierrond. Bij de meesten kan je probleemloos vliegen indien de toediening maximum 2 liter/minuut is. Heb je een concrete vraag hierover, neem dan met ons contact op.

Kan ik een dieet doorgeven?

Wij kunnen speciale diëten (suikervrij, glutenvrij, lactosevrij,….) altijd doorgeven aan de accommodatie. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Ik heb nierdialyse nodig tijdens mijn verblijf. Kan dit?

Ook in het buitenland kan je terecht bij nierdialysecentra om je behandeling verder te zetten. Ben je op zoek naar een accomodatie waar een centrum in de buurt is? WeTravel2 helpt je graag mee om een geschikte locatie te vinden.

Wanneer moet ik betalen?

Na het boeken vragen wij een voorschot op de reissom (30%). Het resterende bedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te worden voldaan. Bij lijnvluchten en een aantal uitzonderingen dient het volledige bedrag bij boeking te worden betaald.

Is een reis- en bijstandsverzekering noodzakelijk?

Goed verzekerd op reis gaan is noodzakelijk. U kan bijvoorbeeld ter plaatse te maken krijgen met hoge kosten bij een ziekenhuisopname. Ook kosten door diefstal of door schade aan bagage kunnen door een reisverzekering vergoed worden. Daarnaast kun je zaken als geld, bijzondere sporten, ongevallen e.d. meeverzekeren. Voor de verzekeringen geldt dat dekking plaatsvindt op basis van de verzekeringsvoorwaarden. Kijk hier voor onze verschillende verzekeringsformules

Is een annuleringsverzekering noodzakelijk?

Annuleringskosten kunnen hoog oplopen, in sommige gevallen tot 100% van de reissom! Maar ook tijdens de reis kan het voorkomen dat u gedwongen wordt de reis vroegtijdig af te breken. Met een annuleringsverzekering bent u in beide gevallen ingedekt. Bovendien heeft een annuleringsverzekering niet alleen betrekking op jou en je reisgenoten, maar ook op je eerste- en tweedegraads familie en indien gewenst op overige familieleden, vrienden, zaakwaarnemers e.d. Voor de verzekeringen geldt dat dekking plaatsvindt op basis van de verzekeringsvoorwaarden. Kijk hier voor de voorwaarden van onze verzekeringsformules

Kan ik ook losse segmenten bij jullie boeken?

Dat kan! We zijn als reisbureau buitengewoon flexibel.

“Vaktermen”

Zwembadlift? Een (hydraulische) tillift voor mensen die een transfer willen maken vanuit hun rolstoel in het zwembad.

Inloop in het zwembad? Een inloop met of zonder aflopende trapjes en met of zonder looprail waarmee mensen gemakkelijk het zwembad in kunnen komen.

Verzorging of verpleging? Bijvoorbeeld helpen bij het aankleden, wassen, toiletteren, in en uit bed komen en medicijnen toedienen.

Hooglaagbed? Een hooglaagbed zegt precies wat het is. Het bed kan verhoogd of verlaagd worden. Het bed is meestal voorzien van afzonderlijk rembare wielen voor gemakkelijke verplaatsing en het manoeuvreren rond het bed. Ook is het vaak mogelijk om er bedhekken bij de reserveren.

Douchestoel? Een douchestoel is een losse stoel met een rugleuning en met of zonder armleggers. Bij douchestoelen met een opening aan de voorzijde van de zitting is het mogelijk het onderlichaam te wassen zonder op te staan. Er zijn ook douchestoelen die verstelbaar zijn in hoogte.

Scootmobiel? Een scootmobiel is een met elektromotor aangedreven voertuig. Er zijn varianten met drie en vier wielen.

Tillift passief? Dit is een transferhulpmiddel voor transfers vanuit of naar bed, (rol)stoel, toilet e.d. (van lig <-> zit, lig <-> lig) zonder actieve inzet van de cliënt.

Antidecubitusmatras? Het antidecubitusmatras is een duurzaam en comfortabel drukverlagend matras dat ook gebruikt wordt in de zorgmarkt en medische sector. Het matras is gebaseerd op drukverlaging op die plaatsen waar de kans op ontstaan van decubitus het grootst is.

Logies? Verblijf zonder maaltijden of drankjes.

Kamer en ontbijt? Wanneer je bij een reis kamer en ontbijt hebt geboekt wordt hiermee bedoeld dat het ontbijt tijdens de vakantie is inbegrepen. De verzorging begint met ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Het ontbijt dien je normaal gesproken te nuttigen voor 10.00 uur.

Halfpension? Indien halfpension bij je vakantie is inbegrepen betekent het dat het ontbijt en avondmaal inbegrepen is. Halfpension begint met het avondmaal op de aankomstdag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag.

Volpension? Wanneer volpension is inbegrepen bij je reis betekent dit dat het ontbijt, middag- en avondmaal is inbegrepen. Volpension begint met het middag- of avondmaal op de aankomstdag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Koffie en andere drankjes zijn in dit maaltijdregime niet inbegrepen (tenzij anders aagegeven).

All inclusive? Afhankelijk van het gekozen hotel is het ontbijt, middag- en avondmaal inbegrepen, inclusief allerlei extra’s zoals lokale (non) alcoholische dranken en snacks.

E-tickets? Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen maken inmiddels gebruik van e-tickets. Je ontvangt dus geen “papieren” tickets meer.