shutterstock_491341507

WeTravel2-tips voor een onbeperkt zorgeloze reis

U hebt de stap gezet: u gaat op reis met WeTravel2! U bent dus in goede handen. Toch is het belangrijk om met een open geest te vertrekken. Hoe goed u ook bent voorbereid, in het buitenland verlopen de dingen anders en niet altijd even vlot dan u gewend bent. Maar geen nood:

- Er staat iemand klaar om u te helpen. Hulp aanvaarden helpt u om uw reis vlotter te laten verlopen en u legt vlotter contacten.
- Wees geduldig en vriendelijk, maar sta op uw rechten en afspraken.
- Onderzoek, informeer en wees voorbereid, maar wees flexibel en klaar voor verandering.
- Denk praktisch wanneer u op uw bestemming te maken krijgt met kleine obstakels.
- Een positieve ingesteldheid, een glimlach en een dankjewel doen wonderen!

 

Reizen is relaxen!

Reizen is altijd een beetje avontuur, zeker met een beperking. U verlaat uw vertrouwde thuisomgeving en comfortzone. Maar als u zich vooraf goed informeert en weet aan wat u zich kunt verwachten, kunnen de meeste obstakels overwonnen worden. Maar daar wringt vaak het schoentje: hoe kom je aan bruikbare en betrouwbare informatie over uw bestemming?

WeTravel2 biedt u deze informatie, voor het reisplezier zorgt u zelf….

 


We geven u alvast enkele nuttige tips voor een relaxte reiservaring:

 

Probeer het eerst eens uit

Is reizen nieuw voor u? Bereid u dan voor op een verre bestemming door eens een weekendje weg te gaan of een korte vlucht te nemen. Zo kunt u het leven zonder het alledaags comfort van thuis eens ervaren.

Duidelijke afspraken

Geef ons vooraf duidelijk aan welke hulpmiddelen u meeneemt, alsook de afmetingen en het gewicht. Indien er hulpmiddelen of medische assistentie ter plaatse dient voorzien te worden, kunt u dit doorgeven via ons invulformulier. Zo wordt er niets over het hoofd gezien. Want goede afspraken staan garant voor veilige omstandigheden en een tevreden klant!

Medicatie en voorschriften

Neem al uw medicatie en voorschriften mee voor de volledige duur van uw reis. Hoewel apotheken op uw bestemming meestal uitstekend bevoorraad zijn, bent u zo altijd zeker dat u al het nodige bij u heeft en voorkomt u onnodige stress.

Inchecken en vliegen

Op de luchthaven kunt u rekenen op medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. Kom een uur vroeger dan vermeld naar de incheckbalie. Handbewogen rolstoelen kunnen mee op het vliegtuig. Overstappen in de vliegtuigstoel gebeurt met een transferzitje. Uw rolstoel wordt tijdens de vlucht in de laadruimte geplaatst. Luchtvaartmaatschappijen hanteren specifieke regels voor het vervoer van rolstoelen en andere hulpmiddelen, alsook voor het vervoer van medicatie: geef alle info tijdig door aan uw reisagent!

Reisverzekering

Sluit een goede reisverzekering af die een dekking biedt op maat van uw behoeften. Wij geven u graag advies op maat van uw situatie en uw bestemming. Info over onze verschillende verzekeringsformules vindt u hier.

 

Meer uitgebreide informatie over vliegen met een rolstoel vindt u in onze folder Vliegen als rolstoelgebruiker