De Tuinroute wordt zo genoemd vanwege het weelderige groen in de streek. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers. Van Mossel Bay strekt het gebied zich uit tot het Tsitsikamma National Park met zijn reusachtige oude bomen en ruige kustlijn. Eindeloze stranden zoals bij Wilderness en levendige plaatsen typeren de route. Plettenberg Bay is een populaire badplaats, prachtig gelegen aan de Indische Oceaan. Tussen juni en oktober kan je hier tijdens een boottocht walvissen spotten. Niet ver van de Tuinroute ligt Oudtshoorn, de ‘struisvogelhoofdstad van de wereld'. Ga zeker eens een kijkje nemen op een struisvogelboerderij.

Dag 1: Je vertrekt in Kaapstad om 7u30 en reist naar het mooie Hermanus dat bekend is voor de Antarctische walvissen die in Walkers Bay kalveren. De route naar de Mossel baai is via landerijen van peer- en appelboomgaarden en prachtige heuvellandschappen. Onderweg krijg je een middagmaal. Hierna rijd je naar Segdefield waar je twee nachten spendeert.

 Dag 2: Na een stevig ontbijt vertrek je via George en het pittoreske Outenique Pass naar het Mekka van Zuid-Afrikaanse struisvogel boerderijen, Oudtshoorn. Je ziet er één van de vele struisvogel-shows en het Cango Wildlife Farm. Je kan met tegen betaling ook de bekende Cango grotten bezoeken, maar deze zijn niet rolstoeltoegankelijk. Na een rustige rit terug met prachtige uitzichten spenderen we een tweede nacht in Segdefield.

Dag 3: Op de derde dag wordt er naar Knysna gereden door Wildernis en Merengebied, één van werelds meest pittoreske ritjes. Je maakt een fascinerende stop in Knysna Heads en eventueel een bootritje (afhankelijk van het weer en met een bijkomende kost) op het Knysna meer. Hierna rijd je door naar het hartje van de Tuinroute – het Tsitsikamma Nationaal park -  dat 80km van magnifieke kustlijn omarmt samen met een marine reservaat. Relax of maak een wandeling in het bos wat thuisbasis is van vele planten en vogels of langs de kleurrijke rotskust. Walvissen, dolfijnen en otters zijn vaak te vinden dicht bij de kustlijn.

 Dag 4: ’s Morgens bezoek je Monkeyland, Birds of Eden en het olifanten kerkhof (extra kost). Je kan hier ook een ritje op een olifant maken. Je kan ook kiezen om de hele voormiddag te relaxen. Na een opwindende of ontspannende voormiddag wordt er vertrokken naar Storms River, hier kan je met een bijkomende kost een Bungeejump doen van 261 meter, dit is één van de grootste Bungeejumpen ter wereld. Hierna rijdt u verder langs een fantastische kustlijn richting Tsitsikamma waar je een tweede nacht spendeert.

 Dag 5: Op de laatste dag rijdt je terug langs een adembenemende kustlijn naar Port Elizabeth.

Afreizen en prijzen 2021 op aanvraag